Lichaamsbewustzijn - luisteren naar je lichaam en human design

Je lichaam beantwoordt jouw vragen

Lichaamsbewustzijn; je lichaam beantwoordt jouw vragen

De eerste keer dat ik mij ervan bewust werd, dat mijn lichaam zelf het antwoord geeft op vragen waar ik mee rondloop.
Bizar hoe het werkt. En ingenieus hoe ons lichaam functioneert.

Inmiddels pas ik dit toe op al mijn businessvragen, waar ik over twijfel en er anders te lang mee rond blijf lopen (zonde van mijn energie).

De eerste keer dat ik bewust signalen kreeg van mijn lichaam

Throwback…

Ik slikte ‘de pil’ en dat was een veel te zware hormoonpil voor mij. Ik had allerlei vervelende bijwerkingen en daar wilde ik vanaf. Maar welke pil dan wel… Tja, dat wist de huisarts ook niet direct, gewoon maar wat proberen. Daar had ik geen zin in en daarom ging ik zelf op onderzoek uit. Ik kwam terecht bij een dame, die mij vragen ging stellen, waarop ikzelf met mijn lijf ‘ja’ of ‘nee’ bewoog (ja naar voren, nee naar achteren). Op die pil zat een dikke ‘NEE’, dat was duidelijk en dat wist ik al uit ervaring.

We gingen verder en uit haar hoofd noemde ze verschillende pil-merken en op alles zat een nee. Uiteindelijk pakte ze een encyclopedie (haha, ja echt, Google bestond natuurlijk nog niet) met heel veel namen van pillen. Zo ging ze het rijtje af. Steeds gaf mijn lichaam bij het horen van die specifieke pil-merken een ‘nee’ beweging, totdat ze bij een heel onbekend merk uitkwam en daar gaf mijn lijf een ‘JA’ op.

Ik blij, direct huisarts gebeld om te kijken of deze hele ‘lichte’ pil nog leverbaar was. En dat was ie. Al de jaren erna dat ik hem slikte, heb ik geen last meer gehad van bijwerkingen.

Je lijf heeft alle antwoorden in zich

Je lijf heeft alle antwoorden in zich! Daar ben ik steeds meer op gaan vertrouwen.

Deze Ja/nee oefening kun je heel eenvoudig zelf doen. Ik doe hem bijna wekelijks, als ik merk dat ik weer een tijdje rondloop met een specifieke vraag. En ik leer het ook aan mijn klanten. Het is zo’n praktische manier, die altijd werkt.

Er is wel één cruciale voorwaarde.

Doe deze oefening alleen, als je helemaal aanwezig bent bij jezelf. Ik noem het je INNER presence, waarbij je volledig ‘aligned’ en uitgelijnd bent voor een zuivere afstemming. Dus uit je hoofd.

Dat is een hele grote uitdaging, ik weet het, maar zo mega waardevol! Vanuit je innerlijke aanwezigheid en die afstemming krijg je al je vragen beantwoord.

Hoe ik dat aanpak? Ik deel het graag met je.

Ik schrijf mijn gesloten vragen heel specifiek op een briefje en die vouw ik op. Daarna ga ik ontspannen staan, maak bewust contact met mijn voeten en de aarde en stel me open voor het universum via mijn kruin. Ik ben dan helemaal uitgelijnd.

Om de beurt pak ik een briefje, hou het voor mijn lichaam op hart-hoogte vast, sluit mijn ogen en word me bewust van de heel subtiele bewegingen in mijn lichaam. Binnen een minuut voel ik dan vaak een ja of nee beweging. Soms draai ik cirkels en weet ik dat ik twijfel.

Zo simpel is het en zo kun je jezelf elke vraag stellen.

Kiezen vanuit jouw lichaamsbewustzijn

Human Design in combinatie met lichaamsbewustzijn

Door alle trainingen in bewustwording van jezelf die ik gevolgd heb en het vele oefenen, kan ik inmiddels op elk moment van de dag, waar ik ook ben, mezelf in gedachten een vraag stellen, waarop mijn lichaam reageert. Gaat het om hele belangrijke keuzemomenten, dan slaap ik er nog een nachtje over. Dat past bij mijn Human Design autoriteit (Emotional Generator) en is mijn manier van besluitvorming. Die gebruiksaanwijzing van jouw eigen energie via je Human Design chart is waanzinnig en zo spot on.

Ben jij al bekend met je Human Design chart? En pas je je strategie & autoriteit ook dagelijks toe? Misschien ben je er supernieuwsgierig naar, maar weet je het nog niet van jezelf. Daar heb ik iets voor 🙂

Binnenkort organiseer ik iets heel gaafs voor iedereen die meer intuïtief wil ondernemen! Houd dinsdag 21 mei a.s. van 13.30 – 17.00 uur vrij, volgende week volgt er meer informatie.

Door je steeds meer bewust te worden van je eigen INNERpresence wordt ondernemen steeds makkelijker. Je ervaart steeds beter, wat bij jou past en maakt daardoor keuzes vanuit jezelf. Je laat anderen niet meer bepalen, wat goed is voor jou. Zo ontwikkel je en groei je in flow verder.

Laat je me weten welk Human Design type jij hebt? Je kunt dit gratis online opvragen op verschillende websites. Superleuk als je je type met me deelt!

En voor degene die al toe zijn om op een volgende level te ondernemen en willen opschalen. Bekijk hier het In the Lead coachingstraject waarin “Jouw Business by Design” centraal staat. Of het VIP-traject Take The Lead als het hoog tijd voor je is, om een upgrade te maken in je Inner & Outer Presence. Daarbij volgen we jouw Human Design chart als routeplanner.

Ik ben er voor je. Laat het me weten, als je verder in gesprek wilt.

Op jouw stijlvolle groei in business,

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *