intuitief ondernemen

Intuïtief ondernemen; mijn ervaringsverhaal

Daar krijg ik geen energie meer van’: riep ik als tiener.

Als tiener riep ik regelmatig ‘daar krijg ik geen energie van’ of ‘daar steek ik geen energie meer in’. Ik voelde al jong aan, waar ik blij van werd, waar ik energie van kreeg én wat me energie kostte.

Mijn ouders namen me niet serieus en lachte me eigenlijk een beetje uit. ‘Hoezo moet je ergens energie van krijgen?! Zo eenvoudig is het leven niet, om alleen maar ‘leuke’ dingen te doen. De (werk)plicht roept! Hard werken voor je centen is de norm en van hard werken word je moe, wen er alvast maar aan.’

Ze deden dit puur uit liefde en bescherming voor mij (dat zag ik pas véééél later). Gevoelens tonen was in hun ogen je kwetsbaar maken en daarop afgerekend worden in de maatschappij.

En zo verdween mijn talent om heel goed te kunnen (in)voelen, wat ik nodig had, maar ook wat anderen nodig hadden. Ik ontwikkelde een mindset waarin ik vooral vanuit mijn hoofd leefde en niet vanuit mijn gevoel. Ik paste me aan.

Je begrijpt, dat ik vanaf dat moment ook niets meer riep over ‘mijn energie’.

Hoe je het contact met je intuïtie gaandeweg verliest

Nu, met de kennis vanuit mijn Human Design chart (= de gebruiksaanwijzing van je eigen energie), weet ik hoe ik, als emotional generator, het beste onderneem. Mijn strategie bepalen en autoriteit volgen, gaat moeiteloos vanuit die energie. Als kind kon ik dat al heel goed. Totdat ik mezelf aanpaste.

Toen ik op m’n 23ste in een burn-out terecht kwam, besloot ik tijdens m’n herstelproces, dat ik weer vanuit m’n gevoel wilde leven. Uit mijn hoofd naar mijn hart. Centraal kwam te staan, waar krijg IK energie van en waar word IK blij van. Zo voelde ik steeds beter, vanuit mijn onderbuik, waar een hele duidelijke ‘JA’ op zat. Dat was in het begin zeker niet gemakkelijk.

Ik deed yoga, leerde mediteren en stond open voor spiritualiteit. Zo leerde ik steeds beter om weer te voelen. Vanuit interesse voedde ik mij hier dagelijks mee. Het was de Pokon voor mijn welZIJN .

Een aantal jaren na mijn burn-out, startte ik mijn eigen bedrijf. Al snel ontdekte ik, dat ik daar heel veel energie en voldoening van kreeg. Voldoening is ‘key’ voor een generator. Mijn bedrijf werd mijn voertuig voor verdere persoonlijke ontwikkeling.

Hoe ik groeide in het intuïtief ondernemen

Tijdens deze ruim 25 jaar ondernemerschap, ging ik ook door met mijn spirituele ontwikkeling. Zodat ik deze ook ‘business-wise’ kon inzetten. Ik ontdekte mijn specifieke intuïtieve kanalen van helder voelen en helder weten; dat ik best wel veel ‘wist’ zonder het te kunnen weten.

Ik omarmde mijn HSP-zijn en begrijp daardoor steeds beter, waarom ik de sfeer rondom mij zo goed aanvoel. Ik leg de vinger precies op de zere plek en ‘hoor’ tussen de regels door, in de onderstroom, wat er werkelijk gezegd wordt of waar het echt over gaat.

De afgelopen 10 jaar verdiepte ik me in Human Design, deed ik Reiki 1 en 2, ging ik langs astrologische mentoren en volgde ik een medium jaaropleiding. Ik wilde ervaren wat er allemaal nog meer mogelijk was. Aansluitend ging ik in de leer bij een spiritueel business visionair en dit jaar ben ik in haar high-end jaarprogramma gestapt en laat ik me verder begeleiden door haar.

Daar word ik zoooo blij van! Ik krijg er zoveel energie van en ben nog blijer, als ik het geleerde door kan geven aan mijn klanten. Heel zorgvuldig en EXACT afgestemd op wat mijn klant nodig heeft! Met die heerlijke ‘huge’ kenniskoffer van mij, van waaruit ik heel intuïtief selecteer, wat er nodig is. Zo kunnen mijn klanten versneld doorpakken in hún transformatie. Scheelt hen heel veel tijd .

Nooit trad ik er zo duidelijk mee naar buiten. Bang om veroordeeld te worden. Maar, de afgelopen jaren is er zoveel in mij geopend op spiritueel vlak, there’s no way back . Ik kan alleen nog maar MEER mijn intuïtie inzetten.

Ook voor klanten die, zoals ze zelf zeggen, verlangen naar meer vanuit hun intuïtie en vanuit hun hart ondernemen en leven. Zij merken vaak, dat ze een wandelend hoofd zijn geworden, ver verwijderd van hun gevoel.

Het verlangen naar meer vrijheid, tijd en ruimte wordt steeds groter.

Doen wat bij je past, waar je echt energie van krijgt en waarbij je boven jezelf uitstijgt. Dat het moeiteloos gaat en  tijd en ruimte geeft, zowel in een baan als in je bedrijf.

Het is heel simpel! En ik help je graag verder.

Human Design heeft mij ontzettend veel inzicht gegeven in mezelf. Ik weet nu hoe ik mijn energie hoog houd, hoe ik strategische keuzes maak en hoe ik het beste daar naar handel in mijn bedrijf. En als ik in een van mijn valkuilen beland en dus uit mijn kracht ben, weet ik nu ook wat ik moet doen zodat ik weer snel IN mijn kracht sta.

Tijdens de retreat op Ameland nam ik Human Design als cadeautje voor mijn klanten mee. Ik ervaarde een enorm enthousiasme en zag hoe ze hier op ‘AAN’ gingen.

Human Design en ondernemen vanuit je gevoel

Daarom is je Human Design profiel opvragen en strategisch inzetten, voortaan een structureel onderdeel van mijn ‘In the Lead coachingstraject’. Ik adviseer en begeleid je met het diep en duurzaam integreren van jouw profiel. Een kaart (human design chart) opvragen en bekijken is één ding, maar het echte GOUD zit, bij het ernaar handelen in jouw bedrijf of baan.

Je wordt steeds bewuster van je eigen energiestroom, van wat je voelt. Deze innerlijke presence is nodig om het bedrijf te creëren dat jij wilt!

Tegelijkertijd daagt die innerlijke presence je uit om in je persoonlijk leiderschap te stappen. Te kijken, en vooral te voelen, wat je business nodig heeft, om succesvol en op jouw voorwaarden verder te groeien. Je voelt de energie stromen en weet exact, waar jij blij van wordt. Dat vraagt soms om pittige keuzes te maken.

Tijdens mijn coaching werken wij eraan, om jouw eigen genialiteit aan de buitenkant te laten zien. Dat geeft zo’n rust en ruimte! Het voelt als thuiskomen, als binnen- en buitenkant kloppen. Potentiële klanten snappen direct, wie je bent en waar je voor staat.

Mijn vraag aan jou is, weet jij je HD type en leef je daarnaar?

Leid je je eigen leven en heb je een bedrijf, waar je superblij van wordt en heel veel energie van krijgt? Of merk je, dat je veel te veel in je hoofd zit, regelmatig uitgeblust bent en denkt… is dit het nou?

Als dat zo is, kom ik graag met je in gesprek. Mail me via een reply op deze mail. Bellen mag ook als je dat fijner vindt (tel. 06-13708867).

Tijdens het VIPtraject Take the Lead werk je als eerste aan je uiterlijke Presence. Het uitgebreide In the Lead coachingstraject richt zich vooral op je Innerlijke Presence en je Business die hier naadloos op gaat aansluiten.

De keus is aan jou!

In beide trajecten bekijken we trouwens samen de gebruiksaanwijzing van jouw energie, vanuit je eigen, unieke Human Design chart en welke strategie en autoriteit daarbij voor jou past.

Ik spreek je graag!

Op jouw stijlvolle groei in business,

handtekening

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *