thuiswerken

Het AD interviewde me onlangs over ‘Hoezo joggingbroek tijdens het thuiswerken?’

Hoezo joggingbroek? Ook tiptop aan de keukentafel! Dat was de strekking van het artikel afgelopen zaterdag in het AD waarin ik als deskundige werd geïnterviewd over:

een mooie outfit: welke thuiswerker doet in coronatijd de moeite nog?

Verslaggever Eefje vertelde me dat ze veel reacties binnen hadden gekregen op hun oproep Hoezo joggingbroek? Blijkbaar is het nog niet zo erg gesteld met de ‘coronaverslonzing’ concludeerde ze.

Ze interviewde daarnaast 5 ondernemers die zich elke werkdag op hun paasbest kleden. En ze beloofde – fashion wise-  zelf plechtig ook beter haar best te doen!

Waarom je als thuiswerkende nog moeite zou doen voor je uiterlijk? Ik geef je 5 redenen van de geïnterviewden om tiptop thuis aan het werk te gaan.

  

5 redenen

  • Als de buitenkant er netjes uitziet geeft dat zelfvertrouwen. Dat geeft rust als het in je hoofd wat chaotisch is.
  • Je op je paasbest aankleden geeft energie. Je wordt namelijk alleen maar slomer van in je joggingbroek zitten aan de keukentafel.
  • Netjes aankleden en opmaken houdt je in je werkritme. En nee, het maakt niet uit of je gaat zoomen of bellen
  • Jezelf mooi aankleden geeft je het gevoel dat je er klaar voor bent.
  • Met je nettere kleding stap je als het ware ‘in’ je werk. Dat levert direct werkenergie.

Lees hier het hele interview.

  

Waarom het nog meer goed is om je wèl op te tutten ook al hoef je niet op pad?

Om succes aan te trekken, letterlijk en figuurlijk. Want juist met een goede uiterlijke presentatie maak je het verschil! Je vergroot je zichtbaarheid en impact. De aandacht gaat naar jou uit.

Wat je draagt terwijl je thuiswerkt, heeft invloed op je productiviteit en je prestaties schreef onlangs The Wall Street Journal. Verschillende onderzoeken van vóór de pandemie hebben al het verband aangetoond tussen een formelere kledingkeuze, verhoogde hersenactiviteit, hogere productiviteit en betere prestaties.

Laat kleding dus voor je werken is mijn motto. En draag vandaag al uit wat je morgen wilt bereiken!

Op jouw persoonlijk leiderschap!

PS Mocht je het lastig vinden jezelf professioneler te kleden, weet dat ik dinsdag 23 maart a.s. het lunchwebinar Help, ik ben online in beeld!’ organiseer. Meld je direct even hier gratis aan zodat je weer geïnspireerd raakt om succes aan te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *