Zo onderneemt de Thai

Zo onderneemt de Thai!

Deze zomer reisde ik met m’n gezin door Thailand. Wat een ongelooflijk lief volk. Het boeddhisme brengt al het goede in ze naar boven. En ondertussen heerst er een geweldige ondernemersgeest. Ik heb nog nooit zoveel  handel langs wegen, op spoorwegrails, op het water, op straten, op het strand en in natuurparken gezien.

 Zo onderneemt de thai  handel thailand

Zo’n heerlijke ondernemersmentaliteit! Ik hou ervan!   

 

Het geheim van een Thais ondernemersgezin

Ons laatste hotel in Thailand lag op het schilderachtige eiland Ko Samet aan het strand. Naast het hotel zat een restaurant. Een familierestaurant. De inmiddels volwassen broer en zus runden het restaurant. Ze leefden er met hun gezinnen en met hun moeders, de oma’s. En ook die waren ondernemers. Ze hadden hun massagebanken op het strand naast het restaurant en waren een kei in masseren. Ik heb nog nooit zo’n geweldige massage ondergaan. Totale ontspanning.  Ondertussen ontfermden ze zich ook nog eens liefdevol over de kleinkinderen.  

Het restaurant was helemaal gericht op ons Nederlanders. In onze eigen taal lazen we goedemorgen, koffie is klaar én frikandellen.   

Het was het leukste restaurant in onze baai omdat ze helemaal in verbinding waren met ons. Ze maakten plezier, wilde nieuwe woorden leren en leerden ons onbekend Thais fruit proeven.  

Ze hadden goed gekeken en geluisterd afgelopen jaren naar wat ‘de Nederlanders’ belangrijk vinden tijdens hun vakantie in Thailand. En ja dat is een goede kop koffie en een heerlijke frikandel op z’n tijd. Want na een paar weken Thais eten snakte we naar een oer Hollandse foute frikandel. En die hadden ze.  

Ze kochten ze in op het vaste land. Bij een Nederlander die er een bedrijf was begonnen in het produceren en verkopen van patat en frikandellen aan de Thaise horeca-ondernemer.   

De frikandellen gingen zo hard dat na 2 dagen op het eiland te zijn, ze uitverkocht waren. 

Geweldig! Wat een bijzondere handel voor Thailand. En wat een mogelijkheden! Hun geheim?  Heel goed kijken en luisteren naar je klant. Waar hebben klanten behoefte aan, wat willen ze, wat hebben ze nodig. En daar vervolgens op inspelen. Dat levert handel op en daar verdienen ze goed mee. Ook al kan de inkoop van frikandellen nog beter 😉 

En dat is precies waar ondernemen over gaat en wat ook voor jou geldt! 

 

Wees creatief en inventief

Wees creatief en inventief en speel in op de behoeftes van je klanten.  

Zo ga ik in het najaar een shopmoment creëren voor mijn klanten tijdens het bijzondere event ‘Jouw Next Level’ dat ik organiseer in samenwerking met niemand minder dan Mart Visser. Tijdens voorgaande events werd dat regelmatig gevraagd aan mij. Klanten willen direct kunnen shoppen. Nu viel alles samen en kan er op vrijdag 16 november a.s. tijdens het fashion & business event ook geshopt worden. Mocht je zin hebben om te komen, er zijn nog enkele tickets beschikbaar.   

Ben je tijdens je vakantie tot inzicht gekomen dat je verder wil groeien, maar best wel tegen een aantal ondernemerszaken aanloopt waar je niet uitkomt en waardoor je groei stagneert? Schroom dan niet en vraag een geheel vrijblijvend inspiratiegesprek aan via info@succestrekjeaan.nl  Ik help je graag verder. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *