zelfvertrouwen

Wist je dat een positief zelfbeeld je zelfvertrouwen vergroot?

Het lijkt een inkoppertje en dat is het misschien ook. Een positief zelfbeeld zorgt voor meer zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde.

We zijn allemaal weleens onzeker over onszelf, over wat anderen van ons vinden of over onze eigen prestaties. Maar als deze gedachtes regelmatig terugkeren, veroorzaken ze een negatiever zelfbeeld en dat belemmert onze groei in persoonlijke ontwikkeling. En dat heeft direct invloed op een succesvolle loopbaan of een goedlopend bedrijf.

Het zijn de gedachtes die veel invloed hebben op jou, je baan, je bedrijf en je leven. Ik geloof heilig in de wet van de aantrekkingskracht. Dat je met je gedachtes je leven kunt sturen. Hoe meer je getraind raakt in het hebben van positieve gedachtes hoe beter het met je gaat. En hoe makkelijker dingen lopen.

  

Hoe vergroot je nu je zelfvertrouwen?

Je raadt het al! Jezelf goed kleden, op je houding letten en van je laten horen geeft een positiever zelfbeeld. Je besteedt namelijk tijd aan jezelf. Gunt jezelf die persoonlijke verzorging en neemt jezelf daardoor ook serieuzer. Dat zorgt direct voor het vergroten van je zelfvertrouwen.

Laatst sprak ik een klant die vorig jaar bij me in de coaching was en het gaat zo ontzettend goed met haar. Ze zit lekker in haar vel en heeft daarnaast geweldig nieuwe klanten aangetrokken waarbij ze haar volledige potentieel kan inzetten. En dat brengt haar nog meer tot bloei.

  

Haar grootste inzicht?

Dat er een misvatting bestaat dat het niets uitmaakt naar buiten toe over hoe je je kleedt en presenteert. Of je je nu wel of niet fatsoenlijk aankleedt en aandacht besteedt aan je persoonlijke verzorging.

Klinkklare onzin vindt ze dat.

Want natuurlijk maakt het uit hoe je je presenteert. Het is een must als je je bedrijf of je loopbaan serieus neemt om jezelf bewust goed te kleden en je haar en make-up netjes te verzorgen. Met een bad hair day look in je hoody hoef je niets te verwachten.

  

Maak het verschil

Je maakt het verschil door van tevoren na te denken over waar je heen gaat, wie je ontmoet, wat je doel is van de ontmoeting/meeting en vervolgens kleed je je daarnaar. Helemaal in de stijl die bij jou past en waar jij je fantastisch in voelt. Dat vergroot je zelfvertrouwen en zo groeit je positieve zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde.

Die nonchalante houding die ze bij veel vrouwen bespeurt, houdt haar scherp. Want zij weet ondertussen dat het wel degelijk werkt en dat ze invloed heeft op het aantrekken van geweldige klanten die bij haar passen. Zo maakt zij het verschil.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat je kansen laat liggen als je er te makkelijk over denkt. Want als een andere collega wel die aandacht besteedt aan de gehele presentatie dan kun je op je klompen nagaan voor wie die potentiële klant of werkgever kiest.

Hoe zou het voor je zijn als je wel werk maakt van je garderobe en die te upgraden naar een professionelere look die je geweldig staat. Waarbij je onderzoekt welke stijl en kleuren jou (nog) meer zelfvertrouwen en zichtbaarheid geven. Zodat je jezelf als vakvrouw profileert en je leiderschap bewust uitdraagt. Helemaal op jouw manier. Een garderobe waarmee je vol zelfvertrouwen letterlijk en figuurlijk succes aantrekt.

Gun je jezelf die tijd en aandacht? Dit is hèt moment om jezelf te onderscheiden en te groeien met je bedrijf. Juist nu veel andere ondernemers passiever en nonchalanter worden met hun uiterlijke presentatie. Door het thuiswerken zie je bijna geen verschil meer tussen werkhouding en privéleven. 

  

POWERvrouw, Take the Lead! 

Als je begeleiding van mij wilt hierbij dan nodig ik je van harte uit voor de VIP-dag, helemaal gericht op jou en de groei van je bedrijf. In juli en augustus heb ik nog enkele plaatsen vrij. Meer informatie vind je hier.

Heb je nog vragen, bel me gerust even op (06) 13708867 of mail naar astrid@succestrekjeaan.nl. Dan gaan we samen in gesprek en hoor ik graag waar jij naar toe wilt groeien.

Op jouw groei in zichtbaar leiderschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *