DAAROM kocht ze een GEEL shirt

We all LOVE colours

Veel van mijn klanten houden van COLOURS. Niet dat ze allemaal heel kleurrijk gekleed zijn. Dat hoeft ook helemaal niet. Maar als kleuren in je outfits ook bij jouw STIJL passen, dan is het heerlijk om te dragen.

Ik heb ook klanten, die van een prachtige ‘classy chique’ stijl houden. Zij kiezen niet snel voor veel kleur in een outfit, omdat dat gewoon niet bij hen past. Zij voelen zich beter bij neutralere kleuren zoals nude/ beige/ roomwit/ blauw of zwart.

Hoe kleur werkt voor mij

Onbewust houden veel vrouwen wel van kleuren, omdat kleur hen voedt. Je hoeft niet per se kleur te dragen in je outfit, kleur kan namelijk ook om je heen aanwezig zijn.

In mijn studio omring ik me al weken met de prachtige lavendelblauwe hortensia’s die bloeien in onze tuin. Het doet wat met me en inspireert me. Ik word er blij van en merk dat ik door het lavendel/blauw/paars heel makkelijk kan afstemmen op mijn hogere tijdlijn. Deze kleur voedt mij en helpt me dus om makkelijker in te tunen op mijn ‘Next Level’ ideeën en deze vervolgens verder te ontwikkelen. En deze week werk ik op Ameland en omring mij ook met blauw! De Amelandse blauwe luchten en het blauw van die eindeloze Noordzee waar ik dagelijks op uitkijk, als ik op het strand loop.

En zo heeft iedere kleur zijn werking. Achter elke kleur zit emotie. Ze geven energie. Ze voeden en helen je. Kleuren dragen kwaliteiten van je uit, die je kunt combineren met je nieuwe doelen en ze brengen je in balans.

Ben jij je daar bewust van? Dat kleur veel meer voor je doet?

Human Design, kleuren en coaching

Laatst vertelde een klant, dat ze zo’n zin had in de kleur geel. Tijdens haar vakantie kocht ze een leuk geel shirt en daar voelde ze zich onwijs lekker in.

Haar coachvraag ging over hoe ze om kan gaan met haar bescheidenheid en kan groeien in meer zichzelf laten zien (ook op het podium). Ze wil zich wapenen tegen alsmaar direct in de actie gaan. Dat is iets wat ze zichzelf zo heeft aangeleerd in al die jaren dat ze aan het ‘overleven’ was.

Ze gaf aan dat ze nog steeds niet genoeg haar ruimte inneemt. Na de haringparty, waarbij ze ook een bestuursfunctie heeft, kreeg ze van vriendinnen terug, dat ze veel te bescheiden is. Niet leuk om te horen, maar wel de realiteit waar ze aan werkt. Ieder mens wil gezien en gehoord worden, dat is een basisbehoefte!

Tijdens de coaching zoomden we in op haar Human Design type van Projector en de energie van haar ongedefinieerde keelcentrum. Projectors zijn er vooral om anderen te gidsen en adviseren.

Voor haar als Projector is het vooral van belang, dat ze zich niet verliest in uitvoerende taken en gaten dicht rent voor anderen, die hun verantwoordelijkheid niet pakken. Daar loopt een projector op de langere termijn compleet op leeg.

Een manier om je hiertegen te wapenen is teruggaan naar je Human Design strategie & autoriteit, jouw unieke manier van besluitvaardigheid. Voor mijn klant is het belangrijk, dat ze met haar emotionele autoriteit even wacht, totdat ze zich kalm voelt. Eerst voelen of er een ‘Ja’ of een ‘Nee’ op een activiteit of handeling zit en daarna pas in de actie gaan. Je lichaam geeft je altijd het antwoord!

Als ze blijft rondrennen, negeert ze haar autoriteit compleet en handelt enkel vanuit ratio. Ze voelt of merkt niet op, wat haar lichaam haar vertelt.

Je intuïtie fluistert naar je en door de drukte in jezelf merk je die dan niet op.

Energiecentra, Human Design en kleur

Bij een ongedefinieerd centrum heb je niet consistent toegang tot die energie en daarom zijn dat de centra waar jouw uitdagingen en valkuilen liggen. Die uiten zich voornamelijk in jouw ‘uit je kracht’ thema’s en zorgen dan voor flinke energielekken.

Deze klant heeft een ongedefinieerd keelcentrum en is de ontvanger van die energie. Het keelcentrum is het centrum van expressie, manifestatie, jezelf laten zien en laten horen.

Ik liet haar tijdens de coaching drie kleuren uitkiezen, die pasten bij de geactiveerde poorten in haar keelcentrum en daar kwam… de kleur Geel! Ze legde de kleur geel op haar geactiveerde poort/talent 31: Invloed, De poort van leiden. Dit talent staat voor ‘Ik help mensen door mijn stem te gebruiken om anderen te beïnvloeden en te gidsen’.

Het was zo spot on! Het deed wat met haar. Ze zag ineens wat ze te doen had. Stoppen met ‘JA’ zeggen, als je in je hele lijf een ‘NEE’ voelt. Dus niet meer het pleasegedrag vertonen, door ja te zeggen, omdat een ander iets zo graag wil. Én stoppen met rennen maar gidsen, de leider zijn hierin, op haar geheel eigen wijze. Want dat kan ze en daar helpt ze anderen zo goed mee!

Ze gaat vaker geel dragen, want ze weet nu, dat die kleur haar ook echt helpt bij het vergroten van haar zichtbaarheid. Ze stopt met JA zeggen, als iets niet goed voelt. De energie van de kleur geel geeft haar focus, is expressief, moedig en volhoudend om door te gaan. Zo kan ze nee zeggen en op haar manier zichtbaarder verschijnen aan de buitenwereld, als leider en helemaal kloppend bij haar innerlijk!

Iedere coachsessie verrast het me weer dat Human Design in combinatie met kleuren zoveel impact heeft op de groei en het transformatieproces van mijn klanten.

Human Design en kleuren toegepast in coaching?

Zou dit ook iets voor jou zijn? Om op jouw manier met HD en kleuren in een stijl die bij je past, verder te groeien zowel persoonlijk als zakelijk? Wil je graag voelen en ervaren of en hoe ik je kan helpen?

Mijn coachtrajecten kenmerken zich in thuiskomen bij jezelf. Dat geeft zo’n verlichting in je hele doen en laten. Je voelt, dat je er mag zijn en je vindt jezelf (weer) aantrekkelijk. We werken aan het vergroten van je welZIJN. Moeitelozer, met veel meer vervulling, plezier, voldoening, innerlijke rust en succes!

Plan hier een Zoom-call of Barista-koffie-uurtje in, geheel vrijblijvend. We stemmen dan samen af op jou en jouw verlangens en als ik de potentie zie en voel bij je, dan ben je heel hartelijk welkom in mijn coaching.

Dat vraagt om een investering in jezelf en je bedrijf. Een VIP-maand start bij 5K, een jaartraject bij 20K. Dan heb je er alvast een idee bij. Ik daag je uit om te voelen, wat er nu gebeurt in je lichaam. Voel je direct een ‘JA’, maar neemt je ratio het binnen een paar seconden van je over en neemt angst de overhand?

Heel interessant om samen te kijken naar jouw verlangens en groeiwensen en zo te onderzoeken of je deze investering aan durft. Je lichaam vertelt het je!

Mocht deze stap nog te groot zijn voor je, dan ben je ontzettend welkom op mijn event ‘Colours & Business by Design’ op 26 september a.s. Tot en met 14 juli is je investering hiervoor 147 euro excl. btw. (in plaats van 197 euro excl. btw). Mooier kan ik het niet maken voor je, kleurrijker wel! Haha.

Hier vind je alle informatie over het event en de bestellink voor een ticket.

Er ontstaat al een mooie groep gelijkgestemde vrouwen die zich heeft aangemeld. Joehoe!!!

Superleuk als jij er ook bij bent!

Op jouw stijlvolle groei in business,

handtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *