Je mag best weleens wat voor jezelf kopen, zei haar man

Ze draaide als een malle met haar bedrijf. 
Keigoed in haar vak. Meer dan genoeg klanten. 

Ze maakte wel veel uren.
Haar tarieven waren aan de lage kant.
Ze deed veel uitvoerend werk en bleef zo meer op de achtergrond.

Mede door haar enorme staat van dienst, merkte ze dat ze veel blijer werd van klanten waaraan ze organisatieadvies gaf in plaats van in de uitvoering bleef zitten.

  

Ruimte innemen

Haar man zei: ‘je mag best weleens wat voor jezelf kopen’. Dat deed ze bijna niet.

Ruimte innemen voor haarzelf vond ze lastig. Toen we het er samen over hadden kwamen de tranen. Het zat diep. Ik voelde met haar mee. Want zelf heb ik ook een flinke weg bewandeld om te komen tot waar ik nu sta. Had als kind altijd het idee dat ik meer in de wegliep dan dat ik ertoe deed en dus leerde ik mezelf al jong aan me terug te trekken en niet op te vallen.

  

Zichtbaarheid

Je zichtbaarheid vergroten en dus meer ruimte innemen is wat veel vrouwelijke ondernemers lastig vinden.

Belemmerende overtuigingen zoals wie zit er nu op mij te wachten, kan ik het wel, wat heb ik nu te bieden of ben ik wel goed genoeg, maken het er niet gemakkelijker op.

De makkelijkste weg is het zo laten en in je veilige comfortzone blijven waardoor er ook niets verandert aan je situatie. Je bedrijf blijft op hetzelfde level steken, je houdt je belemmeringen in stand en al je kostbare tijd gaat op aan de dagelijkse gang van zaken.

  

Anders willen

Maar is die veilige comfortzone nog wel wat je echt wilt? Krijg je daar nog genoeg voldoening en energie van of kost het je vooral energie? 

Weet dat je groei altijd buiten je comfortzone zit. Kiezen voor ‘het anders willen’ is daarom spannend en een grote uitdaging.

Het vergroten van je zichtbaarheid vraagt om zelf meer ruimte durven innemen. Meer in het licht te durven gaan staan. De beloning is groot als je de uitdaging wel aangaat!

Zo vertelde een klant van me, die ook enorm geworsteld heeft met haar zichtbaarheid dat ze in Q1 2021 haar omzet voor het hele jaar inmiddels gehaald heeft met geweldige opdrachten die haar vervulling geven! 

  

Hoogste tijd

Merk je dat het voor jou ook hoog tijd is om te werken aan het vergroten van jouw zichtbaarheid in persoonlijk leiderschap maar vind je het doodeng om meer naar buiten toe te treden? Zou je graag ondersteuning willen hebben van mij. Laat het me weten. Dan gaan we samen in gesprek.

In april heb ik nog 1 plaats beschikbaar voor het coachingstraject ‘In the Lead”.  Meer informatie vind je op de gloednieuwe pagina. Mail me op info@succestrekjeaan.nl of bel me op 06-13708867.

Op jouw persoonlijk leiderschap!

PS Mocht je het lastig vinden jezelf professioneler te kleden, weet dat ik 20 april a.s. het lunchwebinar Help, ik ben online in beeld!’ organiseer. Meld je direct even hier gratis aan zodat je weer geïnspireerd raakt om succes aan te trekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *