veilig

Ik ben weer voor ‘veilig’ gegaan

Afgelopen weken zat ik op mijn favoriete eiland Ameland waar het zonnig en fris was. Deels alleen voor werk om verder te schrijven aan mijn boek en deels samen met manlief voor wat rust en ontspanning.

  

Fotoshoot

Ik boekte in die weken een fotoshoot bij Jantina Scheltema van Amelandfoto.nl voor mijn boek. Met windkracht vijf moesten we de strandreportage even uitstellen. Later in die week kwam die shoot er toch nog van, nu met iets minder wind. De fotograaf was flexibel.

Tijdens de shoot hadden we al lopend op het strand leuke gesprekken over het ondernemen. Naast fotografie had ze ook een boek geschreven over hoe je een perfecte camper bouwt. En ondertussen was ze bezig met het maken van een online programma over onderwaterfotografie. Ze duikt zelf graag en dan gaat de camera ook mee.

  

Veilig

Ik vind haar zo’n leuke en echte ondernemer. Haar hart volgen en buiten de kaders kunnen denken. Ze bloosde. Ze zei; zo voelt dat meestal niet. ‘Ik denk vaak, wie zit er nou op mij of mijn boek of online programma te wachten’. Haar bescheidenheid sierde haar maar zat haar ook in de weg.

Onlangs had ze, omdat ze aan de bril moest, haar eerste montuur uitgezocht. ‘Dan zie ik jou vandaag en denk, waarom heb ik geen sprekender montuur uitgezocht’! Dat past volgens mij prima bij me, maar ik ben weer voor veilig gegaan’.

De fotoshoot heeft ons beiden veel opgeleverd. Ik heb prachtige professionele foto’s, die kon ze als geen ander maken! En zij heeft stof tot nadenken waar ze me voor bedankte en vroeg me of ik binnenkort met haar eens om de tafel wilde zitten. Ze had door onze korte gesprekjes gemerkt dat ze in oude denkpatronen bleef ‘hangen’ en dat komt haar positionering niet ten goede. Ook haar zichtbaarheid kon wel een boost gebruiken.

Zulke ontmoetingen vind ik zo leuk! Het was geen toeval dat wij elkaar troffen en spraken. En hoe leuk dat ik gewoon binnenkort een eerste klant heb die van Ameland komt. Ze rijdt door het hele land met haar camper. Mijn studio in Harderwijk aandoen is voor haar dan ook geen enkel probleem.

  

Herkenbaar

Misschien herken jij je ook in deze ondernemer. Dat je altijd maar weer geneigd ben om voor veilig te kiezen en daardoor jezelf veel minder krachtig positioneert en laat zien.

Wist je trouwens dat komende maanden dé maanden zijn om je zichtbaarheid te vergroten. We gaan namelijk richting de zomer, de natuur bloeit inmiddels voluit en zal nog meer gaan bloeien en groeien. Jouw zichtbaarheid kan nu ook, zonder dat het jou heel veel energie kost, meer groeien door mee te bewegen met de seizoenen. Zie het vergroten van je zichtbaarheid als het opengaan van een bloem. Het mag gewoon. En ook jij bent het waard!

  

Zichtbaarder en krachtiger positioneren?

Loop je er tegenaan dat je niet precies weet hoe je je zichtbaarder presenteert? E-mail of bel me gewoon even voor een kennismakingsgesprek. Dan bekijken we samen wat jouw wensen zijn en of ik jou daarbij verder kan adviseren.

Mocht je wat meer tijd willen besteden aan jezelf krachtiger positioneren, weet dat er nog een plek is om mee te gaan op Business Retreat Italië. Klik hier voor alle informatie en aanmelden voor een gesprek om te kijken of deze retreat bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *