Hoe ik van tobbende vakvrouw een succesvolle ondernemer werd

Als de dag van gisteren kan ik het gevoel nog terughalen toen het allemaal niet lekker liep in m’n bedrijf en ik regelmatig dacht, zal ik niet ‘gewoon’ een baan zoeken. Dan heb ik minder zorgen, heb ik de zekerheid van een maandelijks inkomen en hoef ik niet iedere dag weer die kar te trekken. 

Dat was natuurlijk niet de oplossing, een baan zoeken en dat is ook helemaal niet wat ik wilde.

 

Tobben

Dat tobben putte me uit. Niet alleen de zorgen om m’n bedrijf draaiende te houden en de rekeningen maandelijks te kunnen betalen, maar ook de frustratie die ik voelde van onder m’n niveau werken voor veel te lage tarieven. Dat deed ik natuurlijk zelf. Ik bood mijn diensten apart aan, tegen veel te lage tarieven zodat ik toegankelijk bleef voor iedereen. Over het kiezen van je niche had ik nog nooit gehoord 😉

Ja zeggen deed ik tegen alles, dan had ik tenminste iets. Ook tegen avond- en weekendopdrachten. Maar daar zit helemaal niet mijn energie. Want ‘s avonds was m’n energie op en in het weekend had ik het al druk genoeg met de sporten van m’n kids en leuke sociale verplichtingen. Ik liet me leiden en nam zelf niet de regie. En ook daar werd ik moe van want ik was toch die onafhankelijke vrouw en ‘vrije’ ondernemer?!

 

Verandering

De verandering kwam toen ik inzag dat ik veel ‘te nobel’ en bescheiden aan het ondernemen was. Ik wilde namelijk iedereen helpen en dat liet ik ook zien in mijn te leuke casual outfits. 

Ik zag de waarde van mijn diensten niet genoeg en daardoor bleef ik maar geven aan mijn klanten die tijdens een eerste advies zo goed geholpen waren dat ik ze nooit meer terugzag. Frustratie alom want waar haalde ik nu weer nieuwe klanten vandaan. 

Het licht’ zag ik toen ik op een event was van een van mijn business coaches. Ze vertelde over haar manier van producten en diensten aanbieden in programma’s en ze benoemde allemaal resultaten die haar aanbod opleverde met daarbij behorende passende prijzen.  

Ik viel bijna van mijn stoel toen ik tijdens een opdracht mijn omzetdoel moest opschrijven. Uh.. die had ik helemaal niet en ook nog nooit over nagedacht. Ik zag bij een aantal personen om mij heen dat er bedragen van twee ton werden opgeschreven. 

Waarom zou ik ook niet ambitieuze doelen kunnen stellen?

 

Groots denken

Er ging een wereld voor me open! Ik leerde groots denken! Dat moest ik echt leren. Zo ben ik namelijk niet opgevoed. Daarbij kwam dat ik me bewust werd van de kracht als hoog sensitief persoon. Ik was er al die tijd van overtuigd geweest dat ik als HSP nooit succesvol kon zijn in business. Ik vond mezelf eerder zwak dan krachtig. Het tegendeel was waar! Ik kon juist supersuccesvol zijn als ik mijn kracht én kwetsbaarheid liet zien.

Ik ging verder in de leer. Koos voor een niche en richtte mij alleen nog maar op ambitieuze vrouwelijke ondernemers en ondernemende professionals omdat ik daar het allerliefst mee werk. Bood alleen nog maar programma’s aan en nam zo de regie over m’n bedrijf. 

En wat gebeurde er??

 

Succesvol

Mijn geploeter verdween! Ik veranderde in een succesvolle ondernemer die vooral ook aan haar bedrijf werkte in plaats van zwoegend erin. Ik durfde steeds meer de regie te nemen over hoe ik wilde werken. En dat leverde me zoveel meer op dan alleen meer geld.

Ik omarmde mijn deskundigheid. Groeide in ‘eigenwaarde’. En dat liet ik veel meer zien in al mijn bedrijfsuitingen én in mijn outfits. Mijn zelfvertrouwen groeide met de dag. Ik claimde mijn marktpositie en podium. En zo kreeg ik veel meer impact en haalde ik steeds meer ideale klanten naar me toe. En dat gaf, en geeft mij nog steeds, de meeste vervulling. Ondertussen verdubbelde jaarlijks mijn omzet. 

Omdat ik een inspiratiebron ben voor heel veel andere vrouwelijke ondernemers ben ik een paar jaar geleden gecertificeerd high-end businesscoach geworden. Nu begeleid ik al die prachtige vakvrouwen met het verder op- en uitbouwen van hun bedrijf en de daarbij passende uitstraling.

Ik ben van mening dat als ik het kan, een ander het ook kan!

Verlang jij ook naar meer zichtbaar succes in business en uitstraling? 

Dan kijk ik uit naar jou!

Op verschillende manieren kunnen we samen aan het werk.

Zo geef ik ieder half jaar een Fashion & Business Event ‘Jouw Next Level’. Komend event is op 12 april in samenwerking met couturier en kunstenaar Mart Visser. Het event staat helemaal in het teken van hoe je jezelf en je bedrijf hoger positioneert. Ik inspireer je op een super high-end locatie. Namelijk de headquarters van Mart Visser!

Voor meer informatie klik hier.

Ik zou het fantastisch vinden als je erbij bent op 12 april a.s.!

Wil je liever langer begeleiding dan kan dat natuurlijk ook.
Meld je dan hier aan voor een inspiratiegesprek zodat we samen bekijken waar jij het beste mee geholpen bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *