bewustwording

Green Friday💚, wat koop ik vandaag?

Groene vrijdag 😀 Ik vertel je zo direct wat ik vandaag koop. Maar eerst neem ik je even mee naar het jaar….

  

1985

Samen met mijn moeder loop ik de C&A in Harderwijk binnen. Voor toen al een grote winkel.

Ik sta op de deurmat, scan de winkel en weet al dat ik niet verder hoef te kijken en eigenlijk rechtsomkeer wil. Het past mij niet, alles, letterlijk en figuurlijk. De massaproductie, de sfeer, de geur, de stoffige kleedkamers, het onpersoonlijke maar ook het meedoen met de mode.

Ik zoek, zo jong als ik ben, al unieke en authentieke kledingitems die ik wil combineren met kleding die ik al heb. Ik was toen al (onbewust) bezig met het creëren van een duurzame garderobe.

Scannen bij de ingang van een winkel doe ik razendsnel en ik hoef daardoor niet al die rijen met kledingrekken af. Zie ik wel iets dan loop ik daar gericht op af. En heb ik het specifieke item gevonden dan hoef ik daarna ook niets meer te zien. Missie geslaagd.

Tot ergernis van m’n moeder die de winkel wel verder in wil en zegt: dat kun je toch helemaal niet weten dat er niets voor je hangt en vervolgens begint met alle rekken langs te lopen en daar uitgebreid de tijd voor neemt.

Wat ik in 1985 niet wist was dat dat scannen, en die perfecte items (snel) vinden een enorme kwaliteit van me is waar ik tot op de dag van vandaag plezier van heb en ook mijn klanten zo fijn bij mag helpen.

  

Zwarte graaidag

Vandaag is het een verschrikkelijke zwarte graaidag. Want wat wordt er allemaal gekocht aan bijvoorbeeld kleding die het misschien net niet is, of helemaal niet is maar je wilt eens wat anders en het kost weinig vandaag. Of je hebt al een kast vol met kleding maar denkt toch iedere ochtend wat moet ik nu dan weer aan? En dus maar weer wat nieuws kopen.

Ik pleit op deze Black Friday voor BEWUSTWORDING in het kopen van kleding.

  

Bewustwording

Bewustwording in wie ben je? Wat wil je uitdragen als professional? Waar heb je kleding voor nodig? Passen die nieuwe items bij jou qua kleur, contrast, vorm, stof, details? Kun je met een nieuw item minimaal drie nieuwe outfits maken? Voelt de stof comfortabel en aangenaam, want van welk materiaal is het gemaakt? Heb je de goede maat? Het komt nog weleens voor dat vrouwen toch net een maatje te klein kopen omdat je denkt, ik val nog wel wat af en dan zit die broek wel lekker.

Hoe bewuster je wordt of bent over waar je kleding allemaal aan moet voldoen voor jou om het een topitem/outfit te laten zijn, hoe duurzamer je je garderobe verder uitbouwt waarmee je succes aantrekt en waardoor je de kledingindustrie remt.

  

Duurzame garderobe

Wil je die duurzame garderobe ook zo graag, maar blijf je uitstellen omdat je dit bewustwordingsproces echt lastig vindt om alleen aan te gaan, dan wil ik jou daar heel graag verder in begeleiden.

De VIPdag Take the Lead geeft je alle tools in handen om te komen tot een duurzame garderobe. Je krijgt antwoord op al je vragen en ik scan voor jou 😀, doe een voorselectie en presenteer een ultiem samengesteld kledingrek, speciaal helemaal afgestemd op wie jij bent.

Maar eerst gaan we even kennismaken en hoor ik graag jouw wensen.

Klik hier naar mijn agenda en ik spreek je graag!

Oh ja en dit kocht ik vandaag… bij Trees for all, 4 bomen, voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden.

Trees for all heeft Green Friday in het leven geroepen. Een statement tegen de overconsumptie op Black Friday.

Ik wens je een stijlvolle dag toe VOL met bewustwording.💚

Op jouw stijlvolle groei in ondernemerschap,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *