balans

Dit ontroerde ons allemaal

Het is vrijdag 15 september 2023, ik heb een terugkommiddag van de systemic season circle van Annelies Meijers. Geen toeval, die dag is het precies twee jaar geleden dat m’n vader geheel onverwachts is overleden.

  

Cirkel

Twee weken na zijn overlijden stap ik de cirkel binnen. Een jaar lang systemisch kijken naar hoe je aan jezelf en aan de ander verschijnt met 14 krachtige vrouwen.

Vooraf denk ik, ik ga de cirkel in om systemisch naar mijn vaderlijn te kijken omdat ik denk dat ik daar nog wel wat uit te zoeken heb, meer kan helen en die familielijn meer leren omarmen.

Verrassend genoeg komen er hele andere thema’s voorbij vanuit, je raadt het al.. de moederlijn. Doordat ik in 2021 mantelzorger wordt voor m’n moeder word ik flink uitgedaagd om het kind te blijven. Om niet te veel in de regelstand te schieten en de regie te nemen over haar leven en verzorging die ze nodig heeft.

Het maakt me dat jaar soms van binnen woedend. De eerste keer dat ik met haar naar het ziekenhuis moet voor controles en ik haar naar het loket toe rijdt zodat ze zich kan melden, houdt ze haar mond dicht als er naar haar naam wordt gevraagd. De mantelzorg die mijn vader verleende ging dus zo ver dat hij zelfs haar naam zei terwijl ze helemaal helder en goed bij is…

Ik leer in dat jaar dat ieder mens altijd zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar levensgeluk en levenswijze. Als kind ben je nooit verantwoordelijk voor het welzijn van een ouder. Totdat ze niet meer in staat zijn om zelf serieuze beslissingen te nemen.

  

Brief aan mijn dochter

Terug naar afgelopen vrijdag, 15 september.
Ik heb een brief in m’n tas, geschreven aan m’n dochter.
De voorbereidingsopdracht: schrijf een brief aan de volgende generatie vrouwen. Over wat de Season circle mij heeft gebracht. Wat liet ik smelten wat nog vast zat, wat liet ik los, wat wilde ik zaaien en wat heb ik geoogst … We lezen de brieven aan elkaar voor. Iedere brief raakt ‘de kern’. Het ontroert ons allemaal en we zien bij elkaar hoe we zijn verschenen aan elkaar en aan onszelf, hoe mooi.

Voor mij stond dat jaar onbewust in het teken van ‘verzachting’, m’n vrouwelijke kant nog meer laten zien.

Heel praktisch.. ik ben veel meer jurkjes gaan dragen en maak werk van een stijlvol decolleté. Hierdoor voel ik mijzelf direct supervrouwelijk.

Het was balans zoeken in de mannelijke en vrouwelijke energie. In kwetsbaar zijn én daadkrachtig handelen. In ratio aanzetten én mijn intuïtie volgen.

Iedere keer de vraag stellen ‘Wat is van mij en wat hoort bij de ander’.

Zo kon ik veel verantwoordelijkheden, die ik makkelijk op mij neem, teruggeven aan degene bij we ze hoorde.

Het contact met m’n moeder is zoveel beter nu. Ik verlies in het contact met haar weinig energie meer, eerder kon ik echt ‘leeglopen’. Ook zij mag zijn wie ze is én ik laat bij haar wat van haar is.

Het mooie is dat m’n business nog meer ging stromen omdat ik systemisch nu veelal op de goede plek blijf staan. Ik steeg niet meer op in de fontein zoals Els van Steijn zo mooi heeft beschreven in haar boek.

  

Barista koffie-uurtje

Als geen ander herken ik de thema’s bij mijn coachees. Ze worstelen allemaal met de balans vinden. Zijn veel doorgeschoten naar de ratio kant en leven en werken vooral vanuit hun hoofd. Zijn daarnaast vaak onzeker geworden over hun eigen uiterlijke presentatie en zijn zich niet echt bewust van hoe ze aan de ander verschijnen.

Daar help ik ze bij, zowel vanuit de binnen- als de buitenkant, zodat ook zij vol energie hun eigen pad kunnen gaan lopen, vanuit hun eigen hartsverlangen werken en laten zien met hun outfits wie ze zijn en waar ze voor staan.

Het levert een werkzaam leven met zoveel plezier en lichtheid op.

Herken je jezelf in het bovenstaande en zou je heel graag door willen groeien maar lijkt het je onmogelijk omdat je al zo’n druk leven hebt? Laat het me weten.

Je kunt via deze link direct naar mijn agenda voor een barista koffie-uurtje. Dan sparren we samen over jouw situatie en de verlangens die je hebt. En bekijken we samen verder of een VIPdag of verdere coaching passend voor je is.

Tot snel!

Op jouw stijlvolle groei in business,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *