Dit is wel een ‘vrouwen’- dingetje

Ik val maar meteen met de deur in huis. Ik ben allergisch.

Weet je waarvoor?

Voor al die verkleinwoorden die wij vrouwen gebruiken. Die woorden met –‘tje’erachter. Zoals bedrijfje, plannetjes, prijsje, dingetje. Ik hoor het mannen amper zeggen. Wij vrouwen doen dat voornamelijk. En waarom?

Ik denk vooral om niet te assertief en krachtig uit de hoek te komen. Om niet te ambitieus over te komen. Wat ik zie is dat vrouwen vaak aardig gevonden willen worden. Dat ze zich bescheiden opstellen en vooral sociaal willen overkomen. Heb ikzelf ook jaren gedaan.  😉

 

Vertekend beeld

Met als resultaat dat ik vaak een vertekend beeld van de werkelijkheid liet zien. En dat werkte niet in mijn voordeel. Sterker nog ik ondermijnde zo m’n eigen leiderschapskwaliteiten en talenten waardoor ik jaren onder m’n niveau werkte en m’n groeikansen stagneerde.

Gelukkig kwam ik een aantal jaar geleden tot andere inzichten.

En weet je… assertief, ambitieus en aardig gevonden worden gaan prima samen. Durf je ruimte in te nemen, wees minder bescheiden, laat je expertise zichtbaar zien op een vrouwelijke manier. Het maakt je onweerstaanbaar aantrekkelijk voor al die klanten die op jou zitten te wachten.

 

 

En ook al vinden mensen het niet leuk, so what!  Wees eerlijk naar jezelf. Het is zo bevrijdend om helemaal jezelf te zijn en je volledig te laten zien.

 

Kwaliteiten

Laatst begeleidde ik een teambuildingsdag met vrouwen. Kwaliteiten kwamen op tafel te liggen. Een van de dames kwam in eerste instantie heel bescheiden en behulpzaam over. Ik liet haar kleuren kiezen en ze koos o.a. voor de kleur rood. De kleur die ze werkelijk is vanuit de colorcoaching. Rood staat voor krachtig, doeltreffend, signalerend, daadkrachtig. Vanuit haar outfit waren deze talenten niet zichtbaar.

Ze heeft de potentie in zich om leider van de groep te zijn. Dat was nieuw voor haar. Maar ze voelde wel dat ze niet haar volle potentieel leefde en dat het wel tijd werd ervoor te gaan.  Hoe mooi!

Het is wel een ‘dingetje’ zei ze. 😉

Hoe is het voor jou? Laat jij je volle potentieel al zien of heb je nog een zet nodig?

 

Jouw Next Level

Die geef ik je graag tijdens m’n event ‘Jouw Next Level’ op 12 april. Dan gaan we samen aan de slag met jouw zichtbaarheid in business en mag jij ongegeneerd je volle potentieel laten zien. 😉

Klik hier voor alle informatie en reserveren ticket. Lees vooral ook even wat de deelnemers van het vorige event vonden.

Eén hele mooie reactie, die nog niet op de site staat, ontving ik via de e-mail.

‘Wat met name zeer aanstekelijk is bij Astrid, is de manier waarop zij naar vrouwen weet te shinen. Van diep en met heel erg veel warmte. En dat kunnen veel vrouwen maar al te goed gebruiken. Verder heb ik in de paar uur dat ik naar haar mocht luisteren gehoord dat Astrid ten eerste haar innerwork overtuigend heeft aangepakt, en haar businessmodel met durf neerzet. Verfrissend!’

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *