Wat bleek? Haar uurtarief was bedroevend laag en het ging zo goed met haar bedrijf!?

Laatst sprak ik Brenda. Ze is ritueel begeleidster en verzorgt ceremonies tijdens trouwerijen, geboortes en uitvaarten. Een prachtig beroep waar ze heel haar hart en organisatietalent in kwijt kan. Een beroep waarin je veel voorbereidingstijd nodig hebt om al die speciale ceremonies heel persoonlijk te maken. Dat kan ze als geen ander, omdat ze empathisch is, waardoor ze heel goed kan invoelen en inschatten en zo haar klanten kan bedienen met het leveren van maatwerk, waardoor haar klanten een onvergetelijke dag hebben.

Ze startte haar bedrijf twee jaar geleden en had mooie dromen, ze wilde graag high-end ondernemer zijn.
Toen ik haar sprak zag ik een uitgebluste ondernemer. Ze had het loeidruk en daar was ze eigenlijk best wel trots op, ze vond dat ze het hartstikke goed deed want ze had veel klanten. Aan de andere kant merkte ze wel de stress en dat dit geen gezonde situatie was.

Toen ik haar vroeg naar haar omzet bleek die tegen te vallen. Er zat geen rek meer in omdat ze volgeboekt was. We spraken over haar tarieven en die bleken bedroevend laag te zijn. Als ze door een gemeente werd gevraagd een bruiloft te voltrekken dan ontving ze 100 euro! Zo’n ceremonie kostte haar 10 uur voorbereidingstijd! Geen vetpot!

Haar ogen gingen open. Dit is niet wat ze wilde toen ze haar baan had opgezegd en haar droom ging leven als zelfstandig ondernemer. Ze wilde haar klanten onvergetelijke dagen bieden maar ook goed verdienen.

Wat bleek? Haar uurtarief was bedroevend laag en het ging zo goed met haar bedrijf!?

High-end ondernemerschap met de daarbij behorende goed betalende klanten, gaat niet vanzelf. Het vraagt om leiderschap en regie nemen over je bedrijf. En als concullega’s hun diensten tegen lage prijzen aanbieden dan moet je sterk in je schoenen staan wil je het anders doen. Er is een bepaalde mindset voor nodig die helpt om high-end succes aan te trekken en door te gaan, ook als het even tegenzit. Daarnaast steek je met je hoofd boven het maaiveld. Dat is doodeng maar noodzakelijk om je te onderscheiden.

In gesprek met Brenda kwamen verschillende overtuigende belemmeringen naar boven die haar onbewust tegenhielden, zoals:

  • die prijs kan ik toch niet vragen.
  • zo prijs ik mezelf toch uit de markt.
  • dat gaan mijn klanten nooit betalen.
  • dan vinden mijn klanten me niet meer aardig.

Onder deze belemmeringen zit in negen van de tien gevallen angst. En dat is interessant want als je weet waar die angst vandaan komt kun je eraan werken zodat je verder kunt groeien. Onderzoek je die niet en ga je ze al helemaal niet aan dan belemmert en blokkeert het je eigen succes als high-end ondernemer.

Brenda is niet de enige die veel te lage tarieven heeft en gefrustreerd raakt over haar manier van ondernemen.

Ook ik vroeg jaren geleden veel te weinig voor de waarden die ik allemaal te bieden had. Bij mij was het de angst  dat ik het misschien niet waar kon maken naar mijn klanten toe. Dat ik te weinig te bieden had en daarom veilig in m’n vertrouwde comfortzone bleef zitten. Als je lage prijzen vraagt zullen klanten daar ook niet al te veel van verwachten. Het was een mooie veilige escape voor mij en ondertussen raakte ik steeds meer gefrustreerd over mijn werkzaamheden en al mijn talenten die ik helemaal niet inzette.

Gelukkig kan het anders en inmiddels heb ik het tij gekeerd, ben me gaan focussen op high-end ondernemerschap en kan het jou ook leren! Want ook jij, als op en top vakvrouw, kunt het leren om je ideale klanten aan te trekken met outfits waarin je je leiderschap en deskundigheid laat zien en daarnaast excellente marketing toepast. Hierdoor groei je met je bedrijf naar een volgend level.

Herken je bij jezelf die veel te lage tarieven en ben je hierdoor loeidruk maar stagneert je bedrijfsgroei? Heb je een prachtig bedrijf en heb je echt de ambitie om verder te groeien maar ontbreekt het je aan de financiële middelen?

Wil je mijn succesformule leren met de Beter Kleden, Meer Verdienen-methode, zodat jij persoonlijk en met je bedrijf naar een hoger level groeit?

Dan nodig ik je van harte uit voor een geheel vrijblijvend gesprek. We bekijken samen wat jij op dit moment nodig hebt en welke essentiële stap jij als eerste zet om succes aan te trekken. Die prijzen te vragen die echt bij jouw ‘waarden’ en je diensten passen, zodat geen klant meer om je heen kan en je verder ontwikkelt en doorgroeit met je bedrijf en in je carrière.

 

JA, IK WIL GRAAG IN GESPREK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *