3 Tips als je boekhouder zegt, investeer nu nog maar niet!

Marleen was dé salesexpert van Nederland vertelde ze me toen ze belde. Alleen aan de buitenkant liet ze het niet zien. Daar wilde ze aan werken. Ze wilde verder groeien met haar bedrijf, had afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in vakkennis en was een expert geworden in sales.

Het 6-maandenprogramma was helemaal voor haar geschikt. Ze heeft ambitie, ze wil leren wat echt bij haar past, wat haar goed staat, wat haar expertstatus onderstreept. Ze wil een nieuwe Marleen, een nieuwe buitenkant en is helemaal klaar voor de transformatie. Daarnaast wilde ze af van haar te lage tarieven! Ze voelde dat die niet (meer) klopten. Ze behaalde goede resultaten voor haar klanten terwijl ze zelf veel uren maakt met acquisitie tegen te lage tarieven.

Ze had afgelopen jaar ook gemerkt dat niet al haar klanten, haar ideale klanten waren en potentiële klanten bleven maar uitstellen om met haar aan het werk te gaan. En daar werd ze moedeloos van, het bracht haar in twijfel en het ontnam haar energie.

Een investering kon ze prima doen. Ze had een financiële buffer en een mooie jaaromzet. Toen ze vroeg wat de prijs van het programma was schrok ze. Ze had een lagere prijs in gedachten. Betalen in termijnen was voor haar geen optie, dat vond ze zo’n gedoe. Als ze meedeed betaalde ze in één keer. Ze wilde er even over nadenken, zou een investeringsoverzicht maken en aan het eind van de middag zouden we elkaar weer spreken.

We belden. Ze ging het niet doen. Toen ik haar vroeg wat de reden was zei ze: “m’n boekhouder heeft me geadviseerd het niet te doen.” Haar boekhouder ging voor het zekere en zag alleen kosten i.p.v. investeren en keek niet naar het resultaat dat het zou opleveren als ze nu investeerde in het programma.

47600599_s

Het fascineerde mij dat ze als salesexpert de regie uit handen gaf. ’s Ochtends zag en voelde ze zo de noodzaak om er helemaal voor te gaan. Nu was alle energie uit haar en liet ze zelfs haar boekhouder beslissen.

Later gaf ze aan dat tijdens haar eigen gesprekken de meeste klanten alsmaar blijven uitstellen, zelfs met haar lage tarieven. Dus hoezo zou zij haar tarieven kunnen verhogen?? Ze geloofde het eigenlijk niet.

En daar zat nu precies het knelpunt. Ze heeft en voelt de ambitie dat ze meer te bieden heeft en toch twijfelt ze aan zichzelf. Dat voelen haar potentiële klanten ook. Zolang je volledig achter je eigen diensten en prijzen staat en vol vertrouwen bent en gelooft in jezelf, gaan klanten het ook geloven. Er is moed en lef voor nodig om te transformeren, om te durven laten zien en uit te dragen dat je DE expert bent en je tarieven te verhogen of om je productaanbod te veranderen.

En als je boekhouder dan tegen je zegt; doe het nog maar even niet, is dat een escape die je weghoudt bij je zakelijke groei en die ervoor zorgt dat je je eigen groei saboteert.

Marleen is niet de enige die stappen wil zetten om high-end te ondernemen omdat ze ambitieus is en zich toch terugtrekt waardoor ze in een vicieuze cirkel blijft zitten en kansen om succes aan te trekken laat liggen.

“Als het aan mijn boekhouder had gelegen dan had ik nooit in die opleidingen geïnvesteerd die ik afgelopen jaren heb gevolgd. Achteraf gezien vindt m’n boekhouder het knap van me dat ik in deze tijd zo’n enorme groei, zowel persoonlijk als zakelijk heb doorgemaakt. Ik heb m’n bedrijf laten groeien. Ik werk met virtuele assistenten om door te groeien, zodat ik nog veel meer ambitieuze vrouwelijke ondernemers kan helpen, versnelt de beste versie van zichzelf te laten zien waardoor ze zelf verder kunnen groeien en anderen kunnen helpen met hun onderneming.

Mijn zelfvertrouwen is hierdoor enorm gegroeid, ik weet waar ik voor sta, ik ken mijn eigen waarde en laat het zien door mezelf opvallend goed te kleden wat een voorwaarde is om succesvol te zijn. Daarnaast houd ik de regie over m’n bedrijf en over m’n leven. Mijn motto is: als iets echt goed voelt en het is niet echt te verklaren waarom ik zakelijk wil investeren in iets dan doe ik het. Het heeft me tot op heden heel ver gebracht.

Herken je bij jezelf die stagnatie in groei?

Wil je je leiderschap veel meer uitdragen door jezelf opvallend goed te kleden en je te onderscheiden door high-end te ondernemen en weet je niet hoe je dat doet op jouw eigen wijze, helemaal authentiek en professioneel waardoor je succes naar je toehaalt en verder groeit?

Dan nodig ik je van harte uit voor een vrijblijvend gesprek, zodat we samen kunnen bekijken welke essentiële stap jij als eerste zet om opvallend goed gekleed te gaan zodat geen klant meer om je heen kan en je  verder ontwikkelt en doorgroeit met je bedrijf en in je carrière.

Begin juni start het gloednieuwe 6-maandenprogramma Beter Kleden, Meer Verdienen – the new level. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Mocht je interesse hebben, meld je dan aan voor een vrijblijvend gesprek.

JA, IK WIL GRAAG IN GESPREK!

 

3 Tips als je boekhouder zegt, investeer nu nog maar niet!

#1 Omring je met mensen die jou steunen en helemaal in beeld hebben wat jij doet. Zij willen namelijk niets liever dan dat jij succesvol bent. Ze helpen je onvoorwaardelijk naar een hoger niveau te groeien.

#2 Laat je boekhouder niet meebeslissen over investeringen. Jij bent de baas over je eigen bedrijf en geeft de regie niet uithanden. Alleen jij voelt wat goed voor je is en wat je nodig hebt. Natuurlijk is het fijn als iemand je advies geeft, jij beslist!

#3 Ga volledig in je ondernemerschap staan, laat jezelf zien en kleed je als de leider van je bedrijf. Hierdoor onderscheid je je, laat je je deskundigheid zien, dwing je respect af, nemen klanten je serieus en word je voor vol aangezien. Het levert je direct nieuwe kansen op. Weet dat je iedere dag nieuwe kansen creëert als je letterlijk succes aantrekt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *