2015 stond voor mij in het teken van transformeren. Ik besloot te stoppen met het verven van m’n haar. Ik wilde puur natuur, wilde mezelf nog meer laten zien en was de donkere kleur die ik 20 jaar verfde meer dan zat. Vond dat het me harder maakte en minder toegankelijk en het begon steeds meer te tekenen in mijn gezicht.

Ik ging het avontuur aan en vond het enorm spannend want ik wist natuurlijk niet hoe het zou worden en hoe ik het zelf zou vinden. De tijd had ik mee want grijshaar is op dit moment hip & happening voor jong en oud.

Het hele traject duurde 6 maanden. Ik nam regelmatig een video op van mijn proces zodat ik dat nu kan delen met vrouwelijke ondernemers die worstelen met soortgelijke plannen en twijfelen of onzeker zijn over hun uiterlijke presentatie.

Een besluit nemen is een maar het doen is twee! En ondanks die onzekere factoren had ik er een enorm vertrouwen in. Het voelde gewoon goed en ijzersterk. Ik wil een voorbeeld zijn voor al die mooie ambitieuze vrouwelijke ondernemers en leidinggevenden en inspireren. Ik kreeg ook zoveel leuke reacties en dat sterkte mij in die maanden enorm.

Maar het raakte ook bij een aantal vrouwen het thema ‘ouder worden’ en hun overtuigingen daarbij. Of ik niet bang was om er niet meer bij te horen, afgedankt te zijn, die grijze muis te zijn. En grijs werd ook vaak geassocieerd met er ouder uitzien en de vergankelijkheid! Ik had er grote vraagtekens bij en het resultaat na 6 maanden bewijst het tegendeel!

Het staat jong, zacht, toegankelijk, fris, helder, transparant, hip, eigentijds en grijs is wijs, gedistingeerd en sexy. Het onderstreept nog veel meer mijn deskundigheid als ‘senior’, als leider en daar ben ik ongelooflijk blij om.

Als ik er nu op terugkijk en m’n ‘tussenkleur’ terugzie dan vind ik het knap van mezelf dat ik ben doorgegaan. Want de voor mijn huid ‘te warme’ tussenkleur was het natuurlijk niet!

Iedere persoonlijke verandering heeft vaak consequenties voor je uiterlijke presentaties.

Ik was toe aan nog meer helderheid, transparantie en duidelijkheid geven voor mijn klanten, tijdens presentaties en coaching en in mijn leven. En dat wordt nu veel meer onderstreept door mijn grijze haar.

Zo werden zwart en grijs voor mij favoriet en leverde ik bepaalde kleuren in. Bruin doet bijvoorbeeld niets meer voor mij. En ik ga voor primaire kleuren, puur rood, blauw, geel. Gewoon duidelijk en uitgesproken. Mijn stijl werd minder kleurrijk maar altijd wel uitgesproken en met artistieke details.

Schermafbeelding 2016-01-18 om 16.43.40Ik pak de regie over mijn eigen leven en over m’n bedrijf en ben afgelopen half jaar enorm gegroeid. Hierdoor kon ik met mijn bedrijf doorgroeien naar een volgend niveau. En dat maakt en voelt zeer krachtig!

Hoe is dat voor jou? Zit jij ook in een veranderingsproces? Wil je ook (nog) meer de regie hebben over jezelf en je bedrijf en die leider zijn waardoor je duidelijk zichtbaar bent en verder groeit zowel privé als zakelijk?

En merk je dat heel graag geholpen zou willen worden met je uiterlijke presentatie zodat jouw performance matcht met wie je bent en je zo jouw ideale klanten naar je toehaalt?

Dan kom ik graag met je in gesprek zodat we samen kunnen bekijken of ik je kan helpen.

[su_button url=”mailto:astrid@colourme.nl” target=”blank” background=”#940f1c”]JA, ik ga graag in gesprek[/su_button] 

 

 

Deel gerust met je netwerk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *