Ik had de neiging om me te hullen in te wijde kleding.

 

Wanda Vendrig

 

“Natuurlijk kan ik naar een winkel gaan en daar een mooie jurk kopen”, zegt Wanda Vendrig, scheidingscoach en oprichtster van Succesvol scheiden Nederland. “Maar daar krijg ik geen antwoord op vragen als: hoe kleed ik me passend bij mijn leeftijd – ik wil geen moeke zijn, maar ook absoluut niet hotter than my daughter –, wat past bij me nu ik een wat voller figuur heb en hoe straal ik leiderschap en succes uit nu mijn bedrijf groeit? Tijdens de training die ik volgde bij ‘Succes Trek Je Aan’ kreeg ik die antwoorden wel.”

“Thuis moesten ze lachen toen ik vertelde dat ik een training ging volgen om me beter te leren kleden. ‘Wat kunnen ze jou nu nog leren?’, vroeg mijn 14-jarige dochter zich af. Nou, veel. Ik ben de laatste vijf jaar bijvoorbeeld wat aangekomen. Ik draag nu maat 42, terwijl ik altijd in maat 38 paste. Dat maakte me onzeker. Ik had de neiging om me te hullen in te wijde kleding en koos bijna altijd voor veilig zwart. Als ik een presentatie gaf aan een groep advocaten, kindercoaches en mediators, voelde ik me onzeker over wat ik droeg.”

Dat wil ik ook
Wanda’s bedrijf ‘Succesvol scheiden Nederland’ groeit. “Met als gevolg dat ik ook andere scheidingscoaches opleid”, vertelt Wanda. “Ik sta dus steeds vaker voor een groep mensen en vond het ook daarom tijd om aan mijn eigen presentatie te werken.” Astrid Mast van ‘Succes Trek Je Aan’ leek haar de aangewezen persoon om haar daarbij te helpen. “Ik ontmoette Astrid tijdens de bijeenkomst ‘Bouw een bloeiend bedrijf’. Het klikte meteen tussen ons. Toen ik op dat event ook nog andere vrouwen ontmoette die al door Astrid gecoacht waren, zag ik hoe goed zij zich presenteerden. Dat wilde ik ook.”

Mooie sets in de kast
“Sinds ik de training gevolgd heb, weet ik precies welke kleding echt iets voor me doet. Ik ontdekte dat het feit dat ik nu ronder en voller ben, niet betekent dat ik geen mooie vrouw meer ben. In mijn kast hangen inmiddels verschillende sets waarmee ik op elke gelegenheid goed voor de dag kan komen. Tijdens Astrids sessies ontdekten we dat zwart toch wel heel goed bij mij past, maar nu combineer ik het met kleuren als blauw, zilver en lichtgrijs voor een ‘wauw-effect’. Over een aantal weken heb ik een belangrijk event en ik weet nu al precies wat ik aantrek, en dat die outfit mijn leiderschap en passie voor mijn vak onderstreept. Dat geeft zo’n rust.”

En, lachen ze thuis nog om de training? “Nee! Integendeel: ze vinden het geweldig hoe ik me nu kleed. Mijn dochter zei laatst nog: “Mam, ik ben blij dat je nu geen leggings en wijde truien meer draagt, maar mooie jurkjes. Hoe leuk is dat?”

 

Wanda Vendrig
scheidingscoach, kindercoach, speltherapeute en trainer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *