Astrid maakt mensen mooier.

 

 

Menke van den Ham

 

Voor mij is kleding enorm belangrijk. Ik heb zelf al twintig jaar een modevakschool, ben secretaris van de Vereniging van Modevakscholen Coupe National en secretaris en examencommissielid van het Landelijk Platform Modevakonderwijs. Kleding is dus mijn eigen visitekaartje.

Dan moet kleding ook kloppen. En dat deed zij niet. 25 jaar geleden is al eens geanalyseerd welke kleuren bij mij passen. Ik kreeg te horen dat ik een ‘warm lente-type’ was: heldere kleuren als groen, blauw en geel, maar ook bruintinten. Ik heb me verscheidene jaren zo gekleed, maar voelde me er niet happy bij, voelde me eigenlijk vreselijk saai in bruine kleuren. Er moest wat gebeuren.

Astrid volgde ik al een tijd. Ik voelde de uitdaging, voelde dat ik bij haar aan het goede adres zou zijn. Ik wist dat Astrid mij antwoord zou kunnen geven op mijn vragen over de kleuren die me wél zouden staan, over mijn veranderende figuur, over welke stoffen goed tot uiting zouden komen. Want als je zelf mode maakt, maar de verkeerde kleuren en stoffen kiest, vallen je eindproducten altijd tegen.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb me gemeld voor haar 4-maandenprogramma. Het was een cadeautje voor mezelf, een investering in mij als zakenvrouw.

Na Astrids analyse, een van de onderdelen van het 4-maandenprogramma, bleek de helft van mijn kleding niet bij mij te passen. We zijn tot de conclusie gekomen dat ik een creatief, een ‘licht helder koel-type’ ben en in het segment sociaal/formeel val. Mij passen fijne stoffen, niet te grof, en topkleuren uit het middensegment, de kleuren die tussen licht en donker in zitten.

Al met al kan ik alleen maar zeggen dat ik supertevreden ben over wat Astrid me geboden heeft. Het was geweldig. Ik draag nu de kleuren, de stijl en de stoffen die bij me passen. Ik heb weer geleerd om kritisch naar mezelf te kijken.

Het programma van Astrid heeft mij vooral heel veel zelfvertrouwen gegeven. Mensen die me na een paar weken weer tegenkwamen, zeiden: ‘wat zie je er veel mooier uit, je straalt helemaal, wat is er met jou gebeurd?, zelfs ‘heb je botox gebruikt?’ Geweldig, toch? Behalve dat ik veel meer zelfvertrouwen heb gekregen, kan ik nu veel bewuster keuzes maken in kleuren, vormen, stijlen, prints, accessoires. Alles wat ik voor mezelf ga maken, zal daardoor veel succesvoller zijn.

Tenslotte weet ik kleding veel beter in te zetten voor een bepaald doel. Voor een presentatie kleed ik me anders dan voor een bestuursvergadering of een overleg van de examencommissie. Ik heb een totaalplaatje aangereikt gekregen waarvan ik me totaal niet bewust was.

Het mooie aan Astrid is – en dat is werkelijk superknap – dat je bij haar meer dan ooit jezelf kan zijn. Astrid zoekt naar jouw eigenheid en completeert dat met kleuren, stijlen, vormen. Dat geeft een heerlijk gevoel. Astrid maakt mensen mooier.

Tijdens het programma heb ik aan haar lippen gehangen, heb alle informatie als een spons opgezogen. Ik gebruik die kennis nu ook in mijn eigen lessen. Ik adviseer mijn eigen cursisten. Daarnaast trek ik met mijn kleding nieuwe klanten aan, dat merk ik gewoon. Hoe mooi wil je het hebben?

Menke van den Ham
Modevakschool Menke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *