Mijn kleding en uiterlijke presentatie pasten niet meer bij mij.

 

Ik zag ‘Margreet’ niet meer in mezelf, kleedde mij vooral met makkelijke kledingstukken en droeg veel donkere kleding vooral in de winter. Na de zwangerschap en de persoonlijke ontwikkelingen die ik doormaakte, paste de uiterlijke presentatie en de kleding niet meer bij mij. Er moest drastisch wat veranderen om mezelf terug te vinden.

Nadat ik het programma heb afgerond, ben ik veel bewuster geworden met wat ik van mezelf wil laten zien. ‘Ik mag er zijn’ en dat geeft een stuk zelfvertrouwen. Mijn rommelige kast wordt steeds opgeruimder en mijn hoofd ook. Het ‘s morgens nadenken over wat ik aan moet is vele malen makkelijker dan voorheen. Ik kies nu iets waar ik me lekker in voel en goed en lekker zit want dat is er alleen maar in mijn kast. Zo ontzettend cool dat je merkt dat het werkt. Ik heb helder in beeld waar ik op moet letten qua vormen, stijl en kleur en weet dus duidelijker waar en wat ik moet shoppen.

Daarnaast heb ik veel meer zelfkennis en zelfvertrouwen gekregen en inzicht in de do’s en dont’s. Wat doen de kleuren en de vormen eigenlijk met je lijf en met je uitstraling. Ik heb nu een enorm opgeruimde kast en ben heel blij met wat daarin hangt. Bewijs dat ik veel minder hoef te winkelen, want wat ging ik vaak even kijken in de stad en dan moest ik ook wat kopen. Ik heb het niet gemist het afgelopen jaar. Mijn man is verrast dat ik zo snel kan winkelen, ik ga op zoek naar iets wat ik op mijn lijstje heb. Is dat er niet dan ben ik snel klaar.

Het was trouwens een verrassende ervaring, had niet verwacht dat het zoveel zou betekenen. Ik ben altijd vrij nuchter maar heb nu zelf ervaren dat het echt is zoals Astrid aan het begin vertelde. Vooral de laatste dag, de shopdag’ vond ik erg bijzonder. Alles kwam daarin bij elkaar tot 1 groot geheel, jezelf. Het zien van de andere dames heeft daar ook veel aan bijgedragen.

Intensief, vooral omdat het veel verder gaat dan alleen het bezig zijn met kleur en stijl. Er komt zoveel meer bij kijken. Er kwamen allerlei emoties bij elkaar, opvoeding, gewenning, oud zeer, maar ook blijdschap, erkenning en persoonlijke ontwikkeling.

Het was meer de combinatie van het bedrag en of ik daadwerkelijke eruit zou halen wat er beschreven werd, waardoor ik twijfelde om te investeren in mezelf. Maar Astrid wat heb jij veel kennis in huis, mensenkennis en vakkennis. Prachtig. Je kan het goed brengen, voel me altijd op mijn gemak. Professioneel, en krachtig. Nu is de kunst aan mij om het vast te houden, het ermee bezig te blijven zodat je die eigen stijl en persoonlijkheid blijft uitbouwen.

Margreet Horlings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *