Ik leerde tijdens Astrids trainingssessies mezelf op de voorgrond plaatsen.

 

Femke Kuiper

 

Femke Kuiper heeft een droom: als kindercoach kinderen laten ontdekken dat ze goed zijn zoals ze zijn. Iets wat ze zelf ook heeft moeten leren, en nog steeds leert. Femke: “Ik ben opgegroeid met een ernstig gehandicapt zusje, dan leer je van jongs af aan jezelf klein te maken en vooral geen aandacht op te eisen. Astrid leerde me de knop omzetten en mezelf op de voorgrond plaatsen.”

Begin 2016 is Femke gestart met de opleiding tot kindercoach en inmiddels is ze druk bezig met het opzetten van haar praktijk. “Hiervoor werkte ik bij de overheid, dicht tegen de politiek aan”, vertelt Femke. “Een wereld van zwart, donkerblauw en strakke mantelpakken. Nu ik met kinderen ga werken, vraagt dat om andere kleding. Kleren die informeel genoeg zijn om kinderen op hun gemak te stellen en zakelijk genoeg om deskundig bij ouders over te komen. Astrid heeft me daar geweldig bij geholpen.”

Tijdens de sessies van Astrid ontdekte Femke dat ze een heel romantische stijl heeft, maar niet moet doorslaan in tierelantijntjes. “Samen met Astrid heb ik gekeken naar wat mijn sterke punten zijn en hoe ik deze uitdraag. Een subtiel romantische kledingstijl past daarbij, waarbij het romantische hem vooral zit in de zachte kleuren en het subtiele in hier en daar een rucheje, een kleurige broche of een mooie sjaal. Het is kleding die me laat stralen.”

Niet langer achter de coulissen

Femke wil zich als kindercoach vooral richten op kinderen die uit een gezin komen met een zorgintensief broertje of zusje (brus = broer of zus van een zorgintensief kind). Zelf is ze ook een brus. “Als je opgroeit met een gehandicapt broertje of zusje leer je jezelf al heel vroeg weg te cijferen. Nooit eis je de aandacht van je ouders op, want die hebben het immers al zwaar genoeg. Dit maakt dat ik het zelfs nu als volwassen vrouw nog spannend vind om op de voorgrond te treden. Astrid prikte daar tijdens haar trainingssessies feilloos doorheen en leerde me de knop omzetten en mezelf te presenteren. Dat had ik nodig, want ik wil niet langer achter de coulissen staan. Ik wil een topondernemer zijn, geen uurtje-factuurtje-ondernemer. Als kindercoach wil ik lezingen geven om de problematiek waar brussen mee kampen, bekendheid te geven. Ik wil een boek schrijven en daarmee het podium op. De kleding- en presentatielessen van Astrid waren het laatste zetje dat ik nodig had om dit te durven: ik ga het doen!”

 

Femke Kuiper
kinder- en gezinscoach

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *