Astrids’ adviezen dragen bij aan mijn leiderschap.

 

Charlotte van Asseldonk

 

Met mijn bedrijf Floreren in je werk help ik leidinggevenden en senior-professionals excellent te presteren en door te breken naar de top. Eerder was ik 5 jaar leidinggevende van een team met economen en juristen bij Rabobank Nederland en daarvoor was ik zes jaar advocaat.

In al deze hoedanigheden speelt en speelde kleding een belangrijke rol. Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijke presentatie je enorm ondersteunt in je uitstraling in autoriteit, als leider van een team, als directeur van een – eigen – bedrijf.

Eerlijk is eerlijk: ik had geen probleem met mijn kleding. Sterker: ik heb er altijd veel complimenten over gekregen. Maar ik ben altijd nieuwsgierig naar zaken die mijn leiderschap versterken. Kleding is daar een van. Toen ik Astrid tijdens een businesscoachprogramma leerde kennen, was ik heel benieuwd naar wat zij voor mij op dat gebied zou kunnen betekenen.

Ik heb de VIP-dag “Succes trek je aan” gevolgd. ’s Morgens hebben Astrid en ik gesproken over hoe ik als professional in elkaar steek en over welke kleuren, vormen, stijl en stoffen daarbij passen. Wat is effectief, wat moet ik versterken of juist verzwakken, welke stoffen en dessins horen bij mijn leiderschap? ’s Middags zijn we naar een specifieke kledingzaak gegaan waar ik een aantal jurken heb gekocht.

Ik heb zowel een sterke, zeg maar dominante kant, als een zachte kant. Die dominante stijl kwam in mijn kleding altijd sterk naar voren: veel zwart en wit, veel dure jasjes en stoffen. Die maken de zaken vrij formeel. Bij sommige gelegenheden is het effectiever als ik ook die zachte kant in mijn kleding laat zien. Die vertaalt zich in iets lossere stoffen, iets meer kleur. Daar heb ik mijn garderobe na mijn VIP-dag met Astrid op aangepast. Als ik nu met wat lossere, kleurrijkere kleding voor een groep sta, geeft dat een iets ander beeld. De totale presentatie is meer in balans, geeft goed weer zoals ik echt ben zonder mijn leiderschap te kort te doen. En als ik in een omgeving kom waar ik mensen voor het eerst ontmoet, merk ik dat ik dankzij mijn iets lossere, kleurrijkere uiterlijke presentatie meer toegankelijk ben. Mensen komen sneller op mij af, maken eerder een praatje met me.

De VIP-dag van Astrid heeft mij als professional zeker geholpen. Ik heb er van geleerd, ik ben me veel meer bewust dat ik met kleding kan spelen. Ik kijk nu anders naar mijzelf en naar de kleding die ik aantrek. Ik voel me daar zelf heel goed bij en ik ben ervan overtuigd dat de adviezen die Astrid me heeft gegeven, bijdragen aan mijn leiderschap.

Charlotte van Asseldonk
Floreren in je werk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *