Als ik zei ‘ik heb niets om aan te doen’, dan bedoelde ik dat echt letterlijk.

 

Ann van Riet

 

Ik deed dus bijna altijd hetzelfde aan, en wat ik dan droeg, daar was ik ook niet helemaal tevreden over. Het was het dan toch ‘net niet’ of zelfs ‘helemaal niet’. En ik had geen idee waar ik de ‘net wel’ kleren dan zou kunnen kopen. Als ik een paar dagen naar een event ging voor mijn bedrijf, dan moest ik echt mijn kleerkast leegschrapen: dit de eerste dag, dan dit de tweede dag, enz.

Nu heb ik (alvast voor het winterseizoen) een heleboel basics al gekocht die allemaal te combineren zijn en ik weet wat er nog ontbreekt. Ik heb geen stress mee ’s ochtends (of eerder de omgekeerde stress nl. ik heb zoveel moois en dat kan je niet allemaal op 1 dag dragen.

Ik krijg ook veel complimenten over mijn kleding en ik merk dat mensen die me (nog) niet kennen me anders percipiëren (bv. op een event kwamen mensen naar me toe en zeiden letterlijk tegen me ‘jij bent al heel succesvol hé’). Ik voel me ook veel zekerder en succesvoller in mijn kleding en daardoor heb ik meer zelfvertrouwen in mijn werk.

Voordat ik heb programma bij Astrid ging volgen had ik nog wel mijn twijfels over  ‘bestaan er wel kleren waar ik goed mee sta’. En nu ontdek ik zelf ook hier in Leuven nieuwe winkels met merken in mijn stijl. Ook twijfelde ik over ‘heeft kleding wel zoveel effect’.

Ik heb ervaren dat ook het ontdekken van je stijl een leerproces is. Het wordt eerst steeds duidelijker wat je eigen stijl is, je wordt je er van bewust wat je eigenlijk wil uitdragen met je kleding en dan ga je leren waar je die kleding kan kopen.

Ik heb ook geleerd ‘bij twijfel, niet kopen’. Dat vind ik best nog een moeilijke om me aan te houden, het is echt nog een proces om me er van bewust te worden terwijl ik iets pas hoe ik me er écht bij voel. Ik denk dat ik nog meer moet leren mijn tijd te nemen bij het passen.

Ik heb nu voor elke werkgelegenheid leuke kleren waarmee ik uitstraal wat ik wil uitstralen. Het programma heeft zeker ook bijgedragen aan ‘meer zichtbaar (durven) worden’.

Ik zie nu ook (nog) beter bij anderen wat het verschil is als het plaatje klopt bij iemand en als het niet klopt. En hoeveel effect dit heeft op anderen.

Daarnaast heb ik geen stress meer ’s ochtends over wat ik ga dragen, voel ik me zelfverzekerder tijdens mijn werk en durf ik meer zichtbaar te zijn.

Ik raad het programma anderen aan omdat hoe je eruit ziet een enorm effect heeft op hoe anderen je waarnemen en welke conclusies ze over je trekken  Je eigen uitstraling en de fase van je bedrijf moeten bij elkaar passen anders klopt het ook voor de klant bewust of onbewust niet en omdat het veel effect heeft op je eigen zelfvertrouwen en dus op die manier ook weer op je bedrijf.

Ann van Riet
Althea Training

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *