Deze mindset stagneert je groei als je high-end wilt ondernemen.


Het Business Event Succes Trek Je Aan stond afgelopen week helemaal in het teken van ‘Hoe je een high-end ondernemer wordt met een high-end uitstraling.

High-end ondernemen betekent: staan voor de hoogste waarde die je kunt bieden voor je klant, het allerleukste werk doen, de beste klanten aantrekken, werken onder je eigen voorwaarden en op de locaties die je het allerfijnst vindt en daarnaast goede prijzen vragen.

En dat laatste, die hoge prijs, vragen is voor velen het meest lastige en dat begrijp ik als geen ander. Zelf heb ik daar ook enorm mee geworsteld. Het heeft alles te maken met je eigen ‘waarden’ toekennen en is een innerlijk proces om hoge prijzen te durven vragen. Er is moed voor nodig om dit proces aan te gaan. Tijdens dit proces merkte ik dat het vooral vastzat op mindsets. En die maakte dat ik me jarenlang klein hield. Waar ik vooral last van had, waren de mindsets; wie zit er nou op mij te wachten en voor zo’n leuk beroep als image professional kun je toch geen hoge prijzen vragen (want het is vooral leuk, shoppen!)

Inmiddels heb ik het high-end ondernemerschap volledig omarmd en ik zie het als een levensstijl. Omdat ik het liefst klanten leer om high-end te ondernemen zodat ook zij het beste uit zich zelf halen en de hoogste waarde bieden aan hun klanten, deel ik graag dé mindset die jou helpt door te groeien met je bedrijf.

Tijdens het event deden we een oefening die ging over het herkennen van een mindset die je groei in de weg zit. Er was één mindset die regelmatig voorbij kwam en die was: “wat zullen ze wel niet van me denken”!  En die was best wel confronterend voor een aantal! Bezig zijn met wat een ander van je vindt of denkt. In gedachte ben je veel tijd en energie kwijt en deze mindset maakt dat vrouwen het heel lastig vinden om in zichzelf te geloven. Zo belanden ze vaak in een vicieuze cirkel. Ze presenteren zich bescheiden, zijn niet in beeld bij potentiele klanten, verdienen te weinig en raken gefrustreerd over hun manier van werken en hun resultaten.

Geloven in jezelf is één van de voorwaarden om succesvol te ondernemen.

High-end klant zijn, zit hem voor een groot deel in je mate van persoonlijke groei, in eigenwaarde, zelfvertrouwen, moed en doorzettingsvermogen. Als je investeert in jezelf maak je duidelijk dat je in jezelf gelooft. En dat is wat klanten heel belangrijk vinden. Ze kunnen op jou vertrouwen, omdat je op jezelf vertrouwt en in jezelf gelooft.

De mindset ‘geloof in jezelf’ maakt dat je loskomt van ‘wat zullen ze wel niet van me denken’.

Herken je bij jezelf ook die worstelingen, als ondernemer, en heb je behoefte aan meer ideeën hierover of heb je interesse in het programma Beter Kleden, Meer Verdienen, omdat je de ambitie hebt om verder te groeien?

We helpen je graag. Je kunt je aanmelden om in aanmerking te komen voor een strategiesessie met ons. In dit gesprek geven we je ons deskundige advies, inspiratie, en ideeën, om een zeer succesvol bedrijf te creëren zodat je meer gaat verdienen.

 

Meld je nu aan voor het gratis strategiegesprek via onderstaande button.

JA, IK WIL GRAAG IN GESPREK!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *