Dit levert shoppen met een plan je op!

Afgelopen jaar werkte ik veel met super gedreven vrouwelijke ondernemers die enorm gegroeid zijn met hun bedrijf. Stuk voor stuk powervrouwen die op een hoger level willen werken met klanten, die voor hun bedrijf zijn gaan staan en die het ook nog eens hebben laten zien in hun outfits.

De overeenkomst die ik zag tussen deze vrouwen is dat ze ontzettend weinig tijd hebben om zich bezig te houden met hun uiterlijke presentatie. Tijd is een schaars iets waar ze mee te dealen hebben.

Omdat ze veel meer hun podium wilden pakken werden ze zich steeds meer bewust van hun eigen presentatie en de worsteling: wat trek ik aan of ik heb niets geschikts om aan te trekken of kan ik dit nog wel aandoen, past het nog wel bij me.

Allemaal onzekerheden waar je als ondernemer eigenlijk helemaal geen ‘last’ van wil hebben.

Zo vertelde ondernemer Annemarie mij dat ze het aanmodderen zo zat was. Ze bleef altijd ‘hangen’ in dezelfde manier van kleden. Ze wist gewoon niet hoe ze zichzelf het beste kon kleden. Het kostte haar iedere dag energie en daar was ze klaar mee!

Helaas werkt het voor veel vrouwelijke ondernemers op deze manier en dat kost klanten!  Hoe mooi is het als je genoeg keuze hebt en weet wat je wilt uitdragen met je bedrijf en hoe je dat vervolgens communiceert met  je kleding.

Toen ik laatst zelf met 4 andere ondernemers op het podium stond bij m’n business coach vertelde een van de mannen me later dat hij hele andere dingen had willen zeggen maar dat dat niet gebeurd was en ik begreep het direct. Hij was te informeel/casual gekleed en kon geen structuur aanbrengen in z’n verhaal en miste ook de focus op het doel van z’n verhaal.

Ik vertelde hem dat je uiterlijke presentatie, het non-verbale onderstreept en je helpt bij wat je wilt zeggen. Er ging een wereld voor hem open. Zo had hij er nog nooit naar gekeken.

Als je jezelf niet zichtbaar maakt, weten mensen niet wie je bent, waar ze je kunnen vinden en welke oplossing jij hebt voor hun vraagstukken. En zo loop je kansen mis.

Succes trek je dus aan.

Je uiterlijke presentatie draagt bij aan je zichtbaarheid en je geloofwaardigheid als expert en zo haal je je ideale klanten naar je toe.

IMG_3483

Misschien herken je dit voorbeeld ook en weet je gewoon niet goed hoe je je het beste kunt kleden en presenteren waardoor je het niet aangaat en uitstelt en zo je groei tegenhoudt. Aandacht voor jezelf en investeren in je bedrijf belandt vaak onderaan je prioriteitenlijst.

Wat ik veel drukke ondernemers zie doen is als ze even gelegenheid hebben, snel een kledingaankoop doen zonder na te denken over wie ze zijn, wat ze echt willen uitdragen, wat bij ze past, wat ze goed staat, wat aansluit bij hun kwaliteiten en passend is voor bepaalde situaties.

En daar begint het juist. Weten naar welke kledingitems je opzoek bent vanuit dat bedrijfsmatige plan en doel dat je voor ogen hebt. Want als je dat eerst bepaalt voor jezelf krijg je ook meer zicht op wat je wensen zijn zodat je personal branding veel doelgerichter wordt.

Shoppen met een plan gaat je heel veel opleveren.

  1. Het bespaart je veel geld omdat je niet meer in het wilde weg aankopen doet.
  2. Het bespaart je enorm veel tijd omdat je veel gerichter weet wat je nodig hebt en daarop (online) gaat zoeken.
  3. Geen stress meer ervaart op die momenten dat je er moet staan omdat het al klaarhangt.
  4. Door de focus op je personal branding te houden ‘klopt’ het beeld dat anderen van je hebben met wie je bent. Dat levert direct vertrouwen op bij je klant.
  5. Je maakt duidelijk dat je in jezelf gelooft. En dat is wat klanten heel belangrijk vinden. Ze kunnen op jou vertrouwen, omdat je op jezelf vertrouwt en in jezelf gelooft.

Herken jij bij jezelf dat aanmodderen, als ondernemer, en zou je in 1 dag willen leren hoe jij succesvolle high-end outfits creëert waarmee jij jezelf optimaal presenteert zodat je het succes naar je toehaalt? Dat je weet hoe je professionele outfits samenstelt die bij jou passen omdat ze uitdragen wie je bent als ondernemer en laten zien waar je voor staat met je bedrijf. Dat je je leiderschap en deskundigheid toont, de regie hebt en zo sturing geeft aan jouw bedrijf en verder groeit naar een hoger level.

Dan bied ik je heel graag de VIPdag ‘Succes Trek Je Aan’ aan want ook jij kunt dit allemaal leren!

Bekijk het aanbod op deze pagina om je aan te melden voor de VIPdag of om een (vrijblijvend) gesprek met mij aan te vragen waarin we samen bekijken of deze individuele VIPdag bij je past. Je bent heel erg welkom om dat te doen.

Ja, ik wil graag het intakegesprek

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *