Astrid Mast I Succes Trek Je Aan I businesscoach

Waarom Generatie X gepromoveerd is naar Generatie ‘Quintastics’!

Al gehoord over de generatie ‘Quintastics’?

Laatst las ik een artikel over de Generatie X (de generatie die tussen 1956 en 1970 geboren is, ik ben van ’67 😉). 

Deze generatie is gepromoveerd tot Generatie Xtra of de Quintastics. Hoe leuk! Het is een knipoog naar het feit dat ze vijftigers zijn. Een samenvoeging van quint (vijf) en fantastic. 

 

Carrièrevrouwen

Maar waarom zijn ze gepromoveerd?
Het is de eerste groep carrièrevrouwen. Zij gingen na de economische crisis alsnog aan het werk. En dan niet een ‘leuk baantje’ zoeken maar fulltime aan de slag om carrière te maken. Zonder vaak het voorbeeld van hun moeder want die waren vaak huisvrouw gebleven waar natuurlijk niets mis mee is. Ik herken het bij mijn eigen moeder. Die was er altijd en zorgde voor het huis, het eten en de kinderen. Dat was ook hard werken maar anders.

 

Pioniers

De Quintastics pioneren nog altijd door. Voor hun is vijftig zijn fulltime werken, een gezin onderhouden, goed voor zichzelf zorgen en daarnaast ook nog vriendschappen onderhouden. En veel vrouwen van deze generatie hebben ook nog mantelzorg erbij.

Heel veel ballen dus in de lucht houden. Zelfredzaamheid en relativeringsvermogen heeft deze generatie als geen ander! Daarnaast ligt een burnout op de loer.

 

Doen wat je altijd al had willen doen

Tegenwoordig beginnen veel vijftigers voor zichzelf met iets dat ze altijd al hadden willen doen.
En dat is een prachtige ontwikkeling. Misschien herken je het ook wel bij jezelf dat je het roer hebt omgegooid. Dat je je baan hebt opgezegd en voor jezelf bent begonnen. Of dat je naast je reguliere baan met heel veel overuren projecten bent gaan doen voor anderen tijdens je overurentijd.
Of dat het nu hoogtijd is om echt Next Level te gaan met je bedrijf. Waarbij je je klanten het allerbeste helpt. En de klant jou naar waarde betaalt in plaats van uurtje factuurtje waardoor je heel goed verdient. En zo genoeg tijd overhoudt om te genieten van de goede dingen van het leven! Want laten we eerlijk zijn het leven is eindig! Dus waarop nog wachten?

 

Vijftig

Hoe ik het ‘in de vijftig zijn’ ervaar?
Het is vooral een kwestie van zelfbewuster dan ooit in het leven staan. Nog veel beter voor mezelf zorgen, veel bewegen en heel gezond eten. Aan de bril gaan maar dan wel eentje met een opvallend montuur. Lijntjes en rimpels omarmen, ze zijn tenslotte ontstaan door het lachen. M’n lijf stijlvol en aantrekkelijk aankleden, de zwaartekracht speelt namelijk een steeds grotere rol😅. En als finishing touch m’n rode lipstick, want hoezo zou die niet meer kunnen.

Behoor jij ook tot deze Quintastics laat het me weten, vind ik leuk! En je verdient een dikke pluim!

Ben jij die Quintastic die na het lezen van deze blog nu denkt, ik loop tegen zaken aan in m’n business, persoonlijke ontwikkeling of image die m’n groei tegenhouden en het is hoog tijd voor mezelf! Durf te vragen, (vinden we lastig als Quintastics, I know 😉). Maar doe het gewoon! Waar zit je nog op te wachten?

Mail me voor een vrijblijvend gesprek via info@succestrekjeaan.nl. Dan kijken we samen naar waar jij nu staat, waar je naar verlangt en welke mogelijkheden ik voor je zie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *