moeiteloos ondernemen

Van geploeter naar moeiteloos ondernemen

Ik ben dat ploeteren zo zat! Ik had me voorgenomen om minder te werken. En ondertussen heb ik allemaal opdrachten aangenomen waar ik helemaal niet blij van wordt. Waarbij ik ook nog eens 24/7 op ‘AAN’ moet staan omdat ik met deadlines te dealen heb. Dit vertelde een klant me een paar weken geleden.

  

Geploeter

Ik kom het vaak tegen bij geweldige vakvrouwen. Die goed in de markt liggen; omdat ze zo KEIgoed zijn en hun waarde tegen veel te lagen tarieven aan het weggeven zijn. Ze zijn gewild omdat ze geen NEE durven zeggen. Klant is koning en die bepaalt.

De frustraties over het aanmodderen en jezelf alleen voelen hierin maken dat ondernemen keihard werken blijft. En dat is helemaal niet nodig.

Jaren geleden had ik nooit bedacht dat succesvol ondernemen weggelegd was voor mij. Ik zat in een cirkel, draaide maar rondjes en werd er gek van! Totdat ik besloot te investeren in mezelf. Zelf heb ik het tij kunnen keren. Door me te laten coachen op leiderschap en succesvol intuïtief ondernemen. Geen geploeter maar moeiteloos ondernemen.

  

Moeiteloos

Blijf niet aanmodderen in de marge als je op een hoger level wil ondernemen. Investeer in jezelf. Om verder te groeien en uit je comfortzone te komen, heb je een goede coach nodig die je steeds uitdaagt en stretcht.

Een klant van me dacht dat als je voor coaching kiest, er echt wat ‘met je aan de hand’ moest zijn. Want anders begin je toch niet aan coaching. Ze had niet iets specifieks waar ze tegenaan liep, dacht ze… maar was het harde werken wel zat.

Eenmaal in de coaching ging het vooral om haar leiderschap in haar functie. Dat ze veel te veel uitvoerend bezig bleef, gaten dicht rende van ‘collega’s’ terwijl het helemaal niet haar taken waren. En hierdoor ook hele lange werkdagen had en het werk was nooit af!

Zo ontdekte ze dat ze een kei werd in op voorhand bekijken; is het mijn verantwoordelijkheid of hoort dit werk bij een ander. Ze gaf veel werkzaamheden terug en dat leverde heel veel ruimte en tijd op voor haarzelf en haar directeur.

Op de afdeling kreeg ze terug dat collega’s het zo goed van haar vonden dat ze zo duidelijk was geworden in de communicatie. Een paar maanden later kreeg ze de kans om binnen de organisatie een volgende carrièrestap te maken en werd het!

Later zei ze zelf, ik heb me niet gerealiseerd dat ik helemaal niet zo stevig in m’n schoenen stond. Nu ik het traject bij je heb gevolgd sta ik veel steviger en dat maakt m’n leiderschap veel krachtiger. Ik ben een blij mens!

  

Start

Geef jij als ondernemer of professional de regie regelmatig uit handen? Maak je structureel te lange dagen en draag je veel te veel verantwoordelijkheid die niet bij jou hoort?

Dan is het hoog tijd dat je de touwtjes (weer) zelf in handen krijgt waardoor je die business en het leven bouwt waar jij van droomt.

Lijkt dat iets voor jou en wil je straks in het najaar een geweldige (door)start maken? Plan dan voor deze maand nog een persoonlijk gesprek met mij in zodat we samen bekijken of het coachingstraject ‘In the Lead’ voor jou de juiste keuze is.

Zoals je weet hou ik van kwaliteit en veel persoonlijke aandacht. Er zijn slechts 2 plekken beschikbaar na de zomer in dit exclusieve traject. Zo kan ik jou alle aandacht geven die je nodig hebt.

Op jouw zichtbaarheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *