Opladen d.m.v. persoonlijk leiderschap

Tijd om op te laden?

Vind je het lastig om je eigen (werk)tijd/ruimte te claimen? En voel je je vaak schuldig daarover naar je gezin, partner, familie, vrienden?

Nu de vakantieperiode is aangebroken staat de volgende uitdaging voor de deur. Hoe laad je jezelf op na zo’n bizarre tijd waar we in zitten met elkaar.

  

Worsteling

Laatst coachte ik een klant hierover. Ze worstelde met balans vinden tussen het innemen van ruimte voor haar werk en haar privé. Als ze met een ingewikkelde rapportage bezig was voor een opdrachtgever sloot ze zich het liefst helemaal af voor haar omgeving. In haar eigen ruimte en wereld wilde ze dan zijn. Dan had ze tijd nodig, liefst een hele week. Dan had ze liever ook geen vragen aan haar hoofd van haar partner en haar pubers. Die konden toch prima hun eigen zooi opruimen, voor het eten zorgen, boodschappen doen. En ze hoefde haar toch niet steeds te storen voor elke wissewasje als ze thuis werkte.

Juist op die momenten dat ze liever met haar eigen projecten bezig was en geen tijd voor hun had, deden ze nog veel meer een appel op haar. En dat frustreerde haar zo en kostte haar bakken met energie.

  

(Ver)zorgen

Waarom is het voor vrouwen toch zo lastig om die ruimte te claimen en je daar niet schuldig en een egoïst over te voelen (ook in vakantietijd!).

Vanuit vroeger gezien zijn wij vrouwen er om te (ver)zorgen. De tijden zijn gelukkig wel veranderd in al die jaren, alleen in ons oerbrein zit die natuurlijke hang naar zorgen terwijl we het soms of vaak helemaal niet willen. Omdat de prioriteiten anders liggen en je als ondernemer of professional veel meer wilt werken aan de groei van je bedrijf en je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Ik zie het in m’n eigen gezin. Toen onze kinderen in de puberleeftijd kwamen hebben we ze bijvoorbeeld leren koken. Ze ruimen hun kamers op, halen hun bedden af als het beddengoed in de was moet en maken ze weer op. Ze doen zelf de boodschappen als ze voor ons koken. Als ze hun wasgoed binnenstebuiten aanleveren krijgen ze het wel schoon maar nog steeds binnenstebuiten terug 😉. En ze weten dat wanneer ik in de studio werk ze me niet mogen storen.

  

Trainen

Gelukkig kun je je zelf erin trainen hoe je veel meer vanuit je eigen behoeftes je leven en je bedrijf kunt leiden. Zodat frustraties niet meer hoog op hoeven te lopen en jij zonder schuldgevoel je tijd en ruimte inneemt. Helemaal dus op jouw manier. En je omgeving daarin meenemen en opvoeden waar nodig. Zodat je je verder ontwikkelt en doorgroeit met je bedrijf of in je loopbaan.

  

Groeien in leiderschap

Voel jij je regelmatig ook schuldig en zou je stappen willen zetten in groeien in persoonlijke leiderschap? Dan begeleid ik je graag verder. In het coachingstraject ‘In the Lead” ontdek je hoe je niet meer in je eigen valkuilen loopt en onderzoeken we samen waar deze vandaan komen. Zodat je ervoor eens en voor altijd mee afrekent. We werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en het laten zien van je leiderschap. Zodat je zichtbaar wordt in wie JIJ bent en duidelijk hebt waar je naar toe wilt groeien.

Zo’n traject is niet altijd even gemakkelijk en is daarom vooral geschikt voor die ambitieuze vrouwen die echt willen veranderen en het aandurven te transformeren. Weet dat als je ervoor gaat, je leven en de groei van je bedrijf een stuk makkelijker zal gaan. Daarnaast geeft het je een nieuwe boost want werken aan je persoonlijke ontwikkeling levert je op de langere termijn altijd meer tijd en ruimte op. En dat geeft zoveel vrijheid en energie. En zo laad je jezelf op.

Is het voor jou hoog tijd om op te laden?

Bel me gerust even op (06) 13708867 of mail naar astrid@succestrekjeaan.nl. Dan hoor ik graag je wensen en bekijken we samen of ik je verder kan begeleiden deze zomer.

Op jouw groei in zichtbaar leiderschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *