Stap in je Meesterschap

Stap in je Meesterschap!

Het klinkt zo eenvoudig, stap in je meesterschap! Dat is het natuurlijk helemaal niet!

Als ik naar mezelf kijk zijn er van die momenten waarop ik het moeiteloos inzetten van al mijn talenten eventjes kwijt bent. Fit blijven door veel hard te lopen, te fietsen en te wandelen is een hele belangrijke voor me. Zo blijf ik zowel mentaal als fysiek in vorm.

Twee weken gleed ik ik van de laatste 2 traptredes. Ik ving met m’n onderarm en m’n bil de klap op. Wat een dreun zeg door m’n hele lijf heen. Gelukkig niets gebroken. Een paar dagen later werd ik duizelig en misselijk.. hmm. Positieduizeligheid bleek het te zijn. Ik kon een aantal dagen niet functioneren. Op zo’n moment is m’n meesterschap ver te zoeken en slaat de onzekerheid toe.

  

Geduld

Je herkent het vast wel, dat gevoel dat je een dag later gewoon weer verder wilt omdat het je al te lang duurt. 😉 M’n geduld werd op de proef gesteld. En natuurlijk realiseer ik me later dat ik geluk heb gehad.

Naast de coachscalls die niet door konden gaan met m’n klanten lanceerde ik precies in die week m’n online programma! Het enige wat ik kon doen was loslaten en berusten. Gelukkig was het van korte duur en kon ik afgelopen week weer verder.

  

Meesterschap

Uitgeroepen worden tot een van de beste coaches voor vrouwen hielp me direct weer in m’n Meesterschap te stappen.

Heel bijzonder vind ik het om te lezen wat mijn kracht is en waarom ik in die TOP 3 sta! Wat een erkenning en waardering!

“Astrid Mast is het gezicht achter Succes trek je aan. Haar business coaching focust zich op het begeleiden van high-end ondernemingen. De motivatie achter Astrid’s coaching is om vrouwelijke ondernemingen en bedrijven de zichtbaarheid te geven die ze verdienen. Deze zichtbaarheid bouwt Astrid samen met haar klanten op door zelfvertrouwen te stimuleren door middel van uitdagingen op te stellen en persoonlijke aandacht te besteden aan de problemen die er gaandeweg kunnen opduiken. 

Haar persoonlijke aanpak zorgt dat high-end ondernemers hun unieke vermogen vinden waarmee ze succesvol doorgroeien. De positieve energie die Astrid uitstraalt, gepaard met haar inspirerende stijl en uiterlijk, zorgt ervoor dat ze keer op keer weer slaagt in het coachen van haar klanten”.

  

Wat maakt iemand een succesvolle business coach?

Dit zijn de kwaliteiten waarop Bedrijvenconsultent.nl heeft gelet, die onder andere van belang zijn als je op zoek bent naar een professionele én succesvolle coach:

Criterium 1: Heeft zelf successen behaalt

Bij het samenstellen van deze top 10 hebben we gelet op het eigen behaalde succes van de business coaches. Veel business coaches hebben niet eens een eigen bedrijf – en toch besluiten ze andere vrouwen te gaan coachen met ondernemen. 

Criterium 2: Houdt jou geen droom voor

Er zijn helaas te veel business coaches in omloop die vrouwen financieel willen uitbuiten door ze dromen voor te houden over ‘financiële vrijheid’ en ‘overvloed’. 

Veel vrouwen houden wel van dat soort emotionele uitspraken, waar de coaches handig op inspelen. Van veel vrouwen wordt dan hun laatste spaargeld gevraagd om het coachtraject in te gaan, met die grote droom van financiële voorspoed voor ogen.

Criterium 3: Heeft de juiste houding

Het is belangrijk dat een business coach met passie te werk gaat, maar het gaat nog verder. Het hebben van geduld met klanten en het hebben van een vastbesloten houding zijn essentieel om iemand daadwerkelijk te helpen.

Criterium 4: Flexibiliteit

Als bedrijfscoach is het belangrijk om open te staan voor planning. Niets is meer effectief dan het opstellen van deadlines die gehaald moeten worden. Daarnaast moeten de coaches ook hun klanten kennen. Coaching is geen standaardmodel. Alleen als er echt samen wordt gewerkt met de klant, wordt er succes behaald.

Criterium 5: Verantwoordelijkheid

Een deel van de verantwoordelijkheid van een coach is het helpen van bedrijven om zo succesvol mogelijk te zijn, en een deel daarvan is om mensen verantwoordelijk te houden wanneer ze het plan niet volgen.

Criterium 6: Communicatie

Een onderdeel van het zijn van een goede business coach, is het leveren van uitstekende communicatieve vaardigheden. Een business coach moet in staat zijn om duidelijk en effectief kennis aan de klanten te communiceren.

Criterium 7: Vertrouwen en ervaring

Een erg belangrijk aspect wat tussen een klant en business coach goed moet zitten, is het vertrouwen. Op basis van ervaringen uit het verleden hebben vele business coaches specifieke strategieën ontwikkeld die succesvol bleken te zijn. Klanten stappen al direct met vertrouwen de coaching in als ze weten dat een coach spreekt uit ervaring. Daarnaast is het een pro als coaches dit zelfvertrouwen ook uitstralen.

Criterium 8: Het hele plaatje zien

Een bedrijfscoach moet in staat zijn om het hele plaatje van een onderneming te zien om beslissingen te kunnen nemen die de onderneming als geheel helpen, in plaats van naar individuele aspecten van het bedrijf te kijken.

Nu weet je de criteria waar een goede coach aan moet voldoen.

  

Uiterlijke performance

Wat ik nog mis in dit rijtje is natuurlijk je uiterlijke performance. Zelfvertrouwen uitstralen begint bij jezelf het waard vinden werk te maken van je uiterlijke presentatie. Aandacht en tijd besteden aan jezelf laat zien dat je jezelf de moeite waard vind. Goed voor jezelf zorgen en je goed organiseren zorgt ervoor dat je klant het vertrouwen heeft dat je ook goed voor hem of haar zorgt en dat je er helemaal voor de ander kunt zijn.

Mijn motto is ‘Draag uit wat je morgen wilt bereiken’. Hierdoor stap je makkelijker in je meesterschap. Anderen zien je potentie en dat onderscheidt jou en maakt je een leider in je vakgebied.

Hoe zit het met jouw meesterschap?

Of is het hoog tijd voor een vernieuwde en verbeterde versie van jezelf?

Triggert het je en zou je graag hierover eens in gesprek met me willen omdat je merkt dat je nog lang niet alles eruit haalt wat er in je zit?

Mail me gerust even door een simpele reply op deze mail of bel me even op 06-13708867.

Weet dat ik in februari weer plaats heb voor 2 nieuwe coachklanten. Dus wacht niet te lang met reageren als je al een tijdje merkt dat er wat broeit.


Op jouw Meesterschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *