ruimte

Ruimte innemen… heel goed advies, maar HOE DAN?

Je ruimte innemen is nog niet zo makkelijk.

Het is iets wat je niet zomaar ineens kan.

Maar… wel iets wat je structureel kunt leren.

Een soort van innerlijke vaardigheid die je door te oefenen en ernaar te handelen kunt aanleren. Als je die keus maakt om meer ruimte in te nemen ga je er bewust meer aandacht naartoe brengen. Dat lukt alleen als je echt toe bent aan de wens om zonder compromissen te leven.

  

Hoe dan?

Coachee E. vroeg mij vorige week, wat is ruimte innemen eigenlijk en hoe doe ik dat dan? Ze was niet opzoek naar een groot podium waar ze op wilde shinen.

Wat ze wel wil was niet altijd zichzelf meer ‘voegen’ maar veel meer baas worden over haar eigen agenda. Veel meer bewust kiezen voor leuke klanten in plaats van klakkeloos maar blijven uitvoeren wat klanten willen en daardoor de energie uit jezelf voelen wegstromen. Ze wil klanten die het beste uit haar halen én klanten die prijzen betalen die recht doen aan wat ze levert als vakvrouw!

  

Grenzen stellen

Toen ik haar vertelde dat grenzen stellen, wat ze al een paar maanden flink aan het oefenen was, óók ruimte innemen is, vielen de kwartjes.

Ze zat eerst helemaal vol met klanten waarvan ze de werkzaamheden bij een aantal daarvan helemaal niet leuk meer vond. Inmiddels had ze al afscheid genomen van een aantal klanten en nee gezegd tegen nieuwe opdrachten die binnenkwamen waarvan ze direct wist, hier word ik niet blij van.

Ondertussen had ze bij een aantal klanten ook prijsverhogingen doorgevoerd.

Er ontstond meer ruimte in haar agenda en in haar hoofd waardoor ze veel meer tijd kreeg om haar creatieve kant in haar bedrijf verder te ontwikkelen, waar ze zo naar verlangt.

  

Ruimte innemen

Nu na zo’n vier maanden zie ik, en zij ook inmiddels😀, dat ze steeds meer haar ruimte durft in te nemen en zo veel beter tot haar recht komt. Dat ze straalt en dat ze steeds meer werkt zoals ze dat zelf wil. Ik vind dat zo ontzettend fijn voor haar en ben ongelooflijk trots op d’r! Zij ging het proces aan.

Ik geloof dat ruimte innemen echt een innerlijke vaardigheid is die je kunt trainen. Hoe lastig en hardnekkig het ook is voor je. Door de focus hierop te houden en ervoor te gaan verandert er iets fundamenteels in jezelf, in je leven en je bedrijf.

Is meer ruimte innemen voor jou ook een thema die jouw groei behoorlijk in de weg zit?

Je bent ontzettend welkom voor een barista koffie-uurtje met mij persoonlijk in de studio. Liever een ontmoeting in de zoom-room? Kan ook! Klik hier, zit je meteen in mijn agenda. Ik kijk naar je uit.

Op jouw stijlvolle groei in business,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *