ontplooien

POWERVROUW, blijf jezelf ontplooien en laat jezelf zien!

Op 8 maart is het internationale Vrouwendag. Een dag om stil te staan bij het VROUW zijn. 
Hoe is dat voor jou. Voel je je helemaal vrouw? Of merk je dat je best wel wat vrouwelijkheid hebt ingewisseld. En laat je meer je mannelijke kwaliteiten zien. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. De vraag alleen is hoe voel je je erbij, doe je jezelf niet te kort en laat je je wel helemaal zien zoals je bent.

  

Opvoeding

Door onze opvoeding hebben wij vaak afgeleerd om onze kwetsbare kant te laten zien. Je kwetsbaar mogen opstellen is niet hoe ik groot ben gebracht. Het was altijd, niet zeuren maar doorgaan. En huilen was al helemaal niet de bedoeling. Zo nam ik al jong afscheid van het mogen laten zien van mijn kwetsbare kant. 

Zelf heb ik geworsteld met het VROUW zijn. De hormonen en de vrouwenzaken die er in de pubertijd bij kwamen kijken, vond ik maar niets. Ik vond m’n borsten te groot en m’n billen te dik. Wat een gedoe allemaal en ik schaamde me er gewoon voor.  

Ook als jongvolwassene durfde ik m’n ronde vormen niet te omarmen. En waarom niet? In een van m’n eerste uitzendbaantjes zei een mannelijke collega tegen mij, wat loop jij er rondborstig bij. Ik liep rood aan en wist me geen raad. Je snapt het al,  ik ging de boel flink verstoppen. Ik was 21 en door één zo’n stomme opmerking liet ik me jaren beinvloeden. 

Gelukkig is het goedgekomen met me 😉. 

  

VROUW-zijn

Wat blijft er nog over van je VROUW-zijn in een mannenmaatschappij. 

Laatst las ik een artikel over vrouwen die zo rond de 50 zijn en het stigma hebben dat ze ‘te oud’ zijn.  Ik heb er geen last van maar schrok er wel van. Van dat stigma moeten we zeker af. Want juist 50-ers willen gezien en gehoord worden en onderdeel uitmaken van de werkende maatschappij.  Zij hebben juist meegebouwd aan deze maatschappij en ze doen ertoe met al hun expertise en hun levenservaringen.

Durf te blijven ondernemen en laat jezelf zien ook én juist als je de 50 al gepasseerd bent. Blijf jezelf ontplooien en trek je niet terug. Je bent zo waardevol voor de maatschappij.

  

STAP uit de schaduw

Zo’n 20 jaar geleden heb ik m’n vak ervan gemaakt. Om ambitieuze vrouwelijke ondernemers en professionals te begeleiden in het vergroten van hun zichtbaarheid voor meer impact en regie over jezelf, je tijd en je bedrijf zodat je veel meer voldoening en plezier beleeft. En dat heeft direct positieve impact op je bedrijfsgroei. 

Ik heb m’n vrouwelijkheid leren omarmen, mede vanuit m’n visie dat de wereld zit te springen om vrouwelijke leiders. Dat vrouwen veel meer hun vrouw-zijn laten zien vanuit hun kracht EN kwetsbaarheid. Zodat er veel meer vrouwelijke energie stroomt en we zo een betere maatschappij creëren. 

En hoe meer je groeit in je vrouwelijke leiderschap hoe makkelijker het ondernemen op jouw eigen manier wordt. Een veranderingstraject wat de nodige uitdagingen in persoonlijke ontwikkeling van je vraagt. 

Dus POWERVROUW, stap uit de schaduw, laat jezelf zien en horen en blijf jezelf ontplooien. 

  

Aan de slag

Wil je werken aan het vergroten van jouw zichtbaarheid in persoonlijk leiderschap? Wil je veel meer je vrouwelijke kracht inzetten in je business of baan?  En zou je graag ondersteuning willen hebben van mij. Laat het me weten. Dan gaan we eerst samen in gesprek gaan.  Mail me op info@succestrekjeaan.nl of bel me op 06-13708867.

Op jouw zichtbaarheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *