kerst

Nog voor de Kerst geopereerd… Wat? Ja je leest het goed!

Terwijl je dit leest, lig ik, toch aardig onverwachts, in de Bergman Kliniek bij te komen van een operatie aan mijn beide voeten. Geen mobiele Kerst dit jaar maar veel zitten en liggen de komende twee weken om spoedig te herstellen.

Ik heb hallux valgus, grote tenen die behoorlijk naar buiten gegroeid zijn waardoor aan de zijkanten knobbels ontstaan. Ik noemde ze al jaren Knabbel en Babbel. Beetje humor kan geen kwaad. Vanaf wanneer die scheefgroei is ontstaan weet ik niet. Ik weet namelijk niet beter.

Na gisteren kijken mijn grote tenen recht vooruit de wereld in. Dat zal even wennen zijn met de afwikkeling tijdens het lopen maar ook een verademing, want geen pijn meer.

Winter

Ieder jaar liep ik in de wintermaanden met ontstoken knobbels. Ik was net een ‘weerman’, ik kon namelijk met mijn knobbels het weer voorspellen. Als het dan vrieskou werd dan voelde ik dat al in mijn voeten. In de zomer trok de ontsteking weg en zo kon ik tot het najaar weer even al mijn schoenen aan.

  

Zomer

Afgelopen zomer was ik op de Azoren en maakte ik deze foto.

We hadden flinke tochten op vulkanisch gebied gewandeld en Knabbel en Babbel werden behoorlijk getriggerd waardoor de ontsteking er niet meer uitging en de linker knobbel zelfs groeide. Ik besloot om binnen een jaar mezelf hieraan te laten helpen.

  

Persoonlijk proces

Lang verhaal kort; eind november had ik een intake. De arts zag me en zei ‘hier moet jij niet meer de winter mee in. Gevaarlijk ook met ontstekingen. Die kunnen naar het bot toe en dan ben je verder van huis’.

Ik liet me op de wachtlijst zetten, binnen twee maanden zou ik aan de beurt zijn. Er kwam wel spoed achter mijn naam. En zo geschiedde.. een maand later lig ik al bij te komen.

Ik ben zo blij dat het achter de rug is want zag er best wel tegenop.

Maar zo passend bij het proces waar ik in zat afgelopen jaren. Na het overlijden van mijn vader en na het schrijven van mijn boek is er een bijzondere rust over mij gekomen. Ik durf nog veel meer mijn eigen pad te volgen en heb geen schuldgevoelens of belemmerende overtuigingen meer over mogen genieten.

Omdat ik geïnteresseerd ben in de psychologische oorsprong van ziekten zocht ik in het boek van Christiane Beerlandt, schrijfster van ‘De sleutel tot Zelf Bevrijding’ de hallux valgus op.

Ze schrijft o.a. ‘word echt jezelf, forceer jezelf niet langer. Durf op zelfbewuste wijze je leven in alle vrijheid en vreugde te beleven. Luister naar jezelf en volg je intuïtie. Kom op voor je rechten als mens om jezelf gelukkig te maken.’

Nu ik vanaf vandaag met rechte tenen door het leven ga zal mij dit waarschijnlijk nog veel beter afgaan. 2023 here I come! Maar eerst laat ik me de komende twee kerstvakantieweken goed verwennen. Dit is trouwens mijn uitzicht als ik op de bank lig. Ik heb me laten inspireren en deze creatie begin december zelf gemaakt. Hoe mooi is dat?

kerst

Ik wens je heerlijke liefdevolle feestdagen toe en zie je graag weer terug in het nieuwe jaar.

Op jouw stijlvolle groei in business!🥂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *