plek

Meer dan ooit stevig op ‘mijn’ plek

Meer dan ooit voel ik hoe ik stevig op ‘mijn’ plek sta en ruimte inneem. De nieuwe stand van m’n tenen heeft zeker bijgedragen aan mezelf stevig voelen staan. Maar er gebeurde meer afgelopen maanden na intensief innerwork omdat het seizoen erom vroeg en ik op zoek was naar antwoorden. Want twijfels over mijn nieuwe niche en vragen over ‘wie zijn nu toch echt mijn leukste klanten waar ik voor door het vuur ga’.

  

Flashback

Ik had een flashback.

Jaren geleden richtte ik de business school voor image consultants op. Ik zag namelijk hun worsteling in zichtbaar worden en hun gebrek aan ondernemersvaardigheden. Ik gunde deze vrouwen zo het succes en de ontwikkelingen die ikzelf inmiddels doormaakte.

Maar al snel merkte ik dat door de focus hierop te leggen er geen enkele image consultant meer instroomde in mijn programma. Er zat geen energie op. Terwijl voorheen er altijd wel een of twee image consultants het In de Lead groepstraject instroomde. Dat waren achteraf gezien ambitieuze zelfstandige professionals die écht het verschil willen maken in de wereld.

Binnen een paar maanden heb ik toen dit specifieke plan weer losgelaten. De business ging weer stromen en zo bouwde ik verder aan m’n prachtige warme netwerk en bedrijf.

  

VA’s en OBM’s

Vorig jaar ontstond het idee om me te richten op VA’s en OBM’ers. Een enorm groeiende markt waar veel ondernemers om zitten te springen. Ik dacht daar wil ik aan meewerken, in deze nieuwe tijd waarin veel online kennis nodig is om het ondernemen makkelijker te maken.
Ook deze doelgroep kampt met niet zichtbaar zijn omdat ze vooral achter de schermen willen blijven werken waardoor ze niet opgemerkt worden door potentiële klanten.

Je voelt hem al aankomen.

Vanaf die focus meldde zich amper een VA/OBM aan terwijl ik altijd wel een of twee VA’s in m’n groepstraject had. Achteraf gezien waren die VA’s ook weer die ambitieuze zelfstandige professionals die verder willen groeien en openstaan voor veranderingen. Ook nu heb ik die focus weer losgelaten en stroomt het afgelopen weken. Er ontstaat hierdoor namelijk veel meer ruimte bij mij. Dat voelt heel goed en heel licht.

Iets van een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen… haha.

  

I’am back!

Ik heb de afgelopen jaren geleerd om mezelf niet hard hierop af te rekenen. Dat kon ik namelijk goed. Als ik erover nadenk ontstaat er in eerste instantie een schaamtegevoel, want wat zullen anderen er wel niet van vinden als iets niet lukt. Die schaamte is nergens voor nodig heb ik inmiddels geleerd. Dit hoort bij ondernemerschap en ik ben eigenlijk heel blij met de slagvaardigheid en veerkracht die ik bezit die je dan nodig hebt om weer door te gaan.

Waar ik supertrots op ben, is dat ik steeds sneller kan bijsturen omdat ik heel goed kan voelen of ergens energie opzit en of er potentie is of niet. Ook bij (toekomstige) klanten.

Dus lieve zelfstandige professional met ambitie…. I’m back.

In welk vak je ook een kei bent voel je meer dan welkom. Ik sta weer op m’n plek en de deur staat wagenwijd voor je open.

Voel je de behoefte in gesprek te willen omdat iets je geraakt heeft? Plan gerust hier het barista koffie-uurtje met mij persoonlijk.

Op jouw stijlvolle groei in business,

1 comments on “Meer dan ooit stevig op ‘mijn’ plek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *