“Lever de beren op de weg direct in bij de dichtstbijzijnde dierentuin en volg je hart”

Deze mooie quote is afkomstig uit het boek ‘Ondernemers zijn net mensen’ van Cor de Graag van Company Optimizer. Lever de beren op de weg direct in bij de dichtstbijzijnde dierentuin en volg je hart. Ga ondernemen!

Het was een feestje afgelopen zondag tijdens zijn boekpresentatie.

  

Boek

Hij lanceerde z’n boek ‘Ondernemers zijn net mensen’ waarin hij 50 inspirerende ondernemers en ondernemende mensen interviewde en hun verhalen optekende in zijn boek. Persoonlijke, eerlijke, pijnlijke en succesvolle verhalen werden het. Supertrots ben ik dat ik ook een van deze 50 kleurrijke ondernemers ben.

Een win-win situatie waarbij we allemaal podium kregen van Cor. Een verbinder pur sang.

  

Profileren

Cor is een opvallende verschijning. Op zijn geheel eigen wijze presenteert en profileert hij zich. En zo onderscheidt hij zich als geen ander. Zichtbaarheid heb je nodig als ondernemer of professional als je verder wilt groeien met je bedrijf of in je baan.

Zeker in deze tijd is het voor ondernemers een must om naar de voorgrond te bewegen. En dat is meteen ook de grootste uitdaging voor velen. Want als vakvrouw wil je gewoon klanten helpen met jouw expertise en niet bezig zijn met jezelf uitdragen, het gaat immers om de inhoud, toch??

Dat dit een mindset is die in deze tijd niet meer werkt, en in mijn ogen eigenlijk nooit heeft gewerkt, wordt pijnlijk duidelijk voor al die wat bescheiden, vaak op de achtergrond, opererende ondernemers.

Cor is zo’n heerlijk voorbeeld van inhoud én jezelf op de voorgrond durven te profileren.

  

Naar voren blijven bewegen

Uit de gesprekken die ik had afgelopen weken met een aantal vrouwelijke ondernemers bleek weer dat deze vrouwen het moeilijk vinden om naar voren te blijven bewegen. Want als het even tegenzit en dat zit het voor velen nu, is de terugtrekbeweging snel weer gemaakt. En wordt de energie laag. En de inspiratie verdwijnt.

Schrijnend vond ik het om van een aantal ondernemers te horen dat ze weinig tot geen opdrachten meer hadden en maar weer een cursus aan het volgen waren om nog meer kennis op te doen.

Maar in extra kennis zit het hem niet meer, het zit hem in zichtbaarder worden, groeien in het nemen van persoonlijk leiderschap en afscheid nemen van niet meer dienende mindsets. Zodat je verder groeit!

  

Cruciale kwaliteiten

In het boek van Cor heb ik inmiddels een aantal interviews gelezen en ze zijn stuk voor stuk inspirerend.

Cor ontdekte tijdens zijn 50 interviews ook 4 cruciale kwaliteiten van ondernemers die je wel nodig hebt om door te blijven bouwen aan je bedrijf en (nog) succesvoller te worden. Doorzettingsvermogen, lef, toewijding en geduld. De eerste 3 herken ik direct. De laatste ‘geduld’ is soms een grote uitdaging want als ondernemer schakel ik vaak snel en blijf ik in de actiemodus. Maar ik leer mezelf steeds beter kennen en weet onderhand ook dat wanneer ik in een ‘geduld’ stand sta, ik vooral aan het zaaien ben. En dat is nodig om weer te kunnen oogsten.

  

Beren wegbrengen?

Ben jij al een tijdje aan het ondernemen en vind je het lastig de beren zelf weg te brengen 😉 en zou je graag een duwtje in de rug willen of een schop onder je kont? 😉 Omdat je heel graag verder wilt groeien?

Schroom niet en pak gewoon nu door en bel me op 06-13708867 of e-mail naar info@succestrekjeaan.nl.

Op jouw groei in zichtbaarheid! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *