In de schijnwerpers of veilig op de achtergrond

In de schijnwerpers of veilig op de achtergrond

Els ontdekte als ze nu niets doet, verandert er  helemaal niets. 

Na jaren in loondienst te hebben gewerkt als HRmedewerker en mediator besloot Els zo’n 4 jaar geleden voor zichzelf te beginnen. 

  

Struggles

Ze startte haar eigen praktijk en ontdekte al gauw dat je als ondernemer helemaal op jezelf wordt teruggeworpen.  Als je niet in beweging komt gebeurt er ook niets. 

Hoe positioneer je je in de markt, wat bied je aan, wat vind je van bepaalde zaken, durf je daar uitspraken over te doen en hoe vaar je je eigen koers binnen je eigen bedrijf? 

Allemaal zaken waar ze voorheen in loondienst niet over na hoefde te denken. Jarenlang begeleidde ze medewerkers en stond ze in andermans schijnwerpers op de achtergrond. Nu merkte ze dat ze als ondernemer uitgedaagd werd om meer van haarzelf te laten zien en horen. Een heel ander verhaal en dat vond ze best wel spannend. 

Als expert is er een andere houding vereist. Een pro-actieve. Een leiderschapshouding. Klanten verwachten dat namelijk van je omdat jij de deskundige bent die ze nodig hebben. 

Ook dat was een eye-opener voor d’r waarin ze moest groeien. 

In loondienst was ze vooral inhoudelijk bezig met haar werk, nu niet meer. Ze is nu het visitekaartje van haar hele bedrijf. Hoog tijd voor Els om met haar performance aan de slag te gaan zodat ze met meer zelfvertrouwen in de schijnwerpers kan gaan staan. 

  

De volgende stap

Kleding heeft ze altijd lastig gevonden. Meestal ging ze mee met de bedrijfscultuur. Werden er spijkerbroeken gedragen, dan ging ze die ook dragen terwijl ze voelde dat ze liever een jurk met mooie pumps zou willen aantrekken. Dat durfde ze dan weer niet.  

Inmiddels is ze begin 50 en zoekt ze naar haar stijl en een manier van kleden met haar veranderende vormen. Want ook haar lichaam verandert en geeft meer rondingen die er voorheen niet waren. Daar wordt ze onzeker door.  

En zo merkte Els dat ze toe was aan haar volgende stap. Namelijk haar werkelijke leiderschap omarmen en kennis opdoen in veel bewuster binnenkomen bij potentiële klanten. Veel zichtbaarder worden en meer direct uitstralen en uitdragen waar je voor staat als persoon en met je bedrijf. Want ze was er inmiddels van overtuigd dat het er toe doet hoe je eruit ziet, hoe je je presenteert en kleedt. Van uitstellen wil ze niets meer horen. Dat heeft ze al zo vaak gedaan. Als het er nu niet meer van komt wanneer komt het er dan nog van? Voor haar is dit het moment om een VIPtraject aan te gaan. Binnenkort gaan we samen aan de slag.  

  

Zichtbaarheid

Els vaart haar eigen koers. En dat bewonder ik in haar. Stappen durven te nemen in deze tijd. Zodat ze straks nog veel meer als echte leider van haar bedrijf naar buiten toe kan treden. Er liggen enorme kansen voor Els en haar bedrijf waar ze zich dan helemaal op kan focussen en zich geen zorgen meer hoeft te maken over haar professionele performance. 

Ben jij net zoals Els ook toe aan jouw volgende stap in het vergroten van je zichtbaarheid en persoonlijk leiderschap uitdragen en zou je graag mijn begeleiding willen? Plan dan eerst hier een virtueel Barista-koffie uurtje met mij. Dan gaan we samen in gesprek en hoor ik graag jouw wensen. De investering is slechts 52,21 euro excl. btw! Je krijgt hiervoor mijn 52 jaar kennis & levenservaring en 21 jaar ondernemerschap ;). Wil je direct spijkers met koppen slaan en interesse hebben in het VIPtraject Beter Kleden, Meer Verdienen? Bekijk dan de pagina VIPdag Beter Kleden, Meer Verdienen en mail me even. Dan bel ik je terug.

PS Mocht je je professionele outfits helemaal op orde hebben maar worstel je met je business?  
Plan dan ook hier het virtuele Barista Koffie uurtje met me in. Dan beantwoord ik al je vragen over je business en over persoonlijke struggles die zich aandienen. Want geloof me heel veel ondernemers worden nu helemaal op zichzelf teruggeworpen. Dat vraagt moed, lef en vertrouwen in jezelf en durven te gaan kijken naar jezelf en werken aan persoonlijke ontwikkeling. Deze tijd vraagt zichtbaarheid in leiderschap en met alle uitdagingen die zich nu aandienen. Ik ben er voor je en help je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *