Succes Trek Je Aan

Hoe je veel meer rendement haalt uit je bedrijf

Zo’n 3 jaar geleden ontmoette ik Elly tijdens een geweldig sprekersevent voor en door vrouwelijke ondernemers. We zaten naast elkaar. Droegen beiden een #reddress en waren beiden gastspreker die dag. Ze had een fijne energie, een geweldige vakvrouw met een superleuk bedrijf. We volgden elkaar naderhand op social media.

Een paar maanden geleden spraken we elkaar weer telefonisch. Elly had een gesprek aangevraagd. Haar bedrijf kabbelde. Groei van haar bedrijf was uitgebleven. Ondertussen had ze bij mij een geweldige groei gezien en dat stak haar.

Ze zei: “Ik ben nog steeds zelf aan het knoeien. Ondertussen ben jij binnengelopen en loop ik nog steeds te leuren”.

Haar verlangen was 3 jaar geleden ook groots. Ze wilde net als ik veel vaker op het podium, haar zichtbaarheid vergroten en groeien met haar bedrijf. Ze had jaarlijks slechts 1x op het podium gestaan. En dat verbaasde me. Waarom was het haar niet gelukt en mij wel?

 

Mijn geheim voor een succesvol bedrijf

 

Ondertussen waren mijzelf wel dingen opgevallen. De fijne energie die ik tijdens het sprekersevent gevoeld had, voelde en zag ik bijvoorbeeld niet terug in al haar uitingen op beeldmateriaal op social media. In de verbinding van binnenkant naar buitenkant toe in haar kleding ging het deels dus mis. Toen ik haar dit teruggaf zei ze dat ze dit vaker hoorde van mensen: ‘je bent in het echt veel leuker’. Ze deed al jaren écht haar best en had alles al geprobeerd om hier verandering in aan te brengen.

Maar dit was niet het enige bleek later in het gesprek…

Ik vertelde haar mijn geheim! En dat was dat ik kennis nodig had over succesvol ondernemen. Ik was dan wel een expert op mijn vakgebied, echter van écht ondernemen had ik weinig kaas gegeten. Dit inzicht maakte dat ik ging investeren in een high-level businesscoach. Vanaf toen zat ik in de lift en veranderde mijn leven omdat ik veel meer rendement uit mijn bedrijf haalde.

Ik leerde afgelopen jaren hoe ik een succesvolle ondernemer werd. En dan heb ik het in eerste instantie niet eens over uitstekend verdienen (dat was namelijk een logisch gevolg).

Ik leerde hoe ik de regie nam over mijn eigen bedrijf en m’n bedrijf serieus nam. Hoe ik m’n positie in de markt innam, mijn waarde leerde voelen en optimaal kon verzilveren. Maar ook hoe ik onder mijn eigen voorwaarden wilde werken, op plaatsen waar ik het meest floreer en er dan optimaal ben voor mijn klanten. Ik heb geleerd hoe ik weer plezier kreeg in ondernemen. En hoe ik mijn volle potentie leef en daarmee ook nog eens goed verdien, in veel minder uren!

Haar mond viel open. Dat was dus jouw geheim zei ze. Ik vertelde haar dat ik ondertussen zelf een high-level businesscoach was geworden. Officieel gecertificeerd, want iedereen noemt zich tegenwoordig ‘businesscoach’;).

 

Investeer in je bedrijf

 

Ze begreep het volkomen. Dit was dus het geheim van zakelijk succesvol zijn. Hulp inroepen. Niet meer verder knoeien, geen gerommel meer in de marges. Jezelf en je bedrijf serieus nemen. Investeren in een goede businesscoach die zichzelf snel weer terugverdient. Leren hoe je heel efficiënt je bedrijf verder opbouwt. Helemaal op jouw voorwaarden en toewerkend naar het realiseren van jouw doelen en verlangens.

Investeren bleek voor haar wel een ding(etje). Het werd een openhartig en pijnlijk gesprek… De grootste pijn zat bij de keuzes die ze ging maken. Haar man was haar grootste obstakel vertelde ze. Iedere euro werd omgedraaid. Als haar man haar deze groei niet gunde dan werden het moeilijke weken voor haar. Investeren ging ze daarom altijd uit de weg. Met als resultaat dat groei al jaren stagneerde. Al die jaren had ze altijd gelaveerd en geschipperd en dat wilde ze niet meer.

Elly is niet de enige, ik hoor het regelmatig dat de partner moeite heeft met investeren.
Maar is dat echt zo? Of gebruiken ze het als een goed excuus? Zodat ze in hun comfortzone kunnen blijven.

Ik ben van mening dat als je écht wil groeien, je er VOL voor gaat. Dan komt het helemaal aan op geloven in jezelf en vertrouwen hebben dat je het kunt. Dat is de ondernemersspirit en dat gaat je heel veel opleveren!

De vraag is wat wil je zelf? Kies je écht voor je eigen pad of blijf je pleasen?

 

Mijn eerste 10K investering

 

Zelf heb ik buikpijn gehad en slapeloze nachten voor m’n eerste 10K investering bij mijn businesscoach. Maar ik ben zo blij dat ik de stap heb aangedurfd. Het is life changing en een verademing om zo te werken aan mijn bedrijf, het nieuwe ondernemen! Ik had het zelf nooit alleen voor elkaar gekregen. Terwijl ik erg van het zelf doen ben!

Die investering had ik er trouwens zo uit en dat maakte dat ik ook groeide in zelfvertrouwen. Ik kon het dus gewoon. Dat maakte dat ik veel meer in de spotlights durfde te gaan staan en veel meer zelfverzekerd op het podium te zien ben. Door het vergroten van mijn zichtbaarheid leverde me dat veel nieuwe klanten op.

Die eerste 10K investering is meteen de lastigste omdat je door die pijn heen moet van zo’n bedrag investeren en vertrouwen hebben in jezelf. De verantwoordelijkheid ligt compleet bij jou! Als jij niets doet verandert er ook niets. Eerst geloven en dan zien. En ik kan je vertellen, dan haken er veel vrouwelijke ondernemers af. Als je niet in jezelf gelooft dan doen klanten dat ook niet. En zo blijf je ronddraaien in een vicieuze cirkel.

Gelukkig zijn er ook veel vrouwelijke ondernemers die wel durven te investeren. Die wel kiezen voor ondernemen op eigen voorwaarden. Die zich durven te laten zien, krachtig en uniek. Die met hun hoofd boven het maaiveld uitsteken want daar ben je zichtbaar en daar liggen je kansen. Die hun waarden leren voelen en weten hoe ze die optimaal kunnen verzilveren en veel meer rendement halen uit hun bedrijf. Die VOL het leven willen leiden, met het bedrijf dat bij ze past in volledige vrijheid.

 

Meer rendement halen uit je bedrijf

 

Wil je ook veel meer rendement halen uit je bedrijf? Wil je dezelfde life changing en zou je dit graag onder begeleiding van mij willen doen? Geef je dan nu op voor een kennismakingsgesprek zodat we samen eerst bespreken waar jouw grootste uitdagingen zitten en wat een logische stap zou zijn.

Ik spar graag met je!

Mail naar astrid@succestrekjeaan, ik spreek je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *