Hoe je van doorsnee Image Consultant een succesvolle ondernemer wordt

Ze wilde zo graag doorpakken, een succesvolle Image Professional zijn met een succesvol bedrijf en toch was ze na 10 jaar nog altijd hobbymatig bezig met haar vak als image consultant en hield ze er een parttime baan op na.

Ondanks dat ze inmiddels allerlei korte trainingen had gevolgd bleef het succes uit. En toch zei ze dat ze er helemaal klaar voor was om te gaan staan voor haar bedrijf, ze wilde nu doorpakken en het echt gaan doen! Wat ontbrak er dan?

Excuses te over had ze voor zichzelf, zodat ze het niet aan hoefde te gaan. 

“Ik probeer het eerst zelf, het is nu niet het goede moment, als ik taken uitbesteed dan kom ik vanzelf in een flow, ik heb leuke kleurvriendinnen waarmee ik kan sparren.”

En zo ging het al 10 jaar!

 

Ze zette niet die essentiële stap die nodig is om hier uit te breken.

 

Haar kabbelende leven was veilig en comfortabel en dat maakt het danook zo lastig om die reuzenstap te zetten, uit je comfortzone te gaan en echt door te breken. Ik kom het veel tegen in gesprekken met ambitieuze vrouwelijke ondernemers.

Angst  is vaak de grote boosdoener. De angst voor kan ik het wel waarmaken, de twijfels over ben ik het wel waard, zitten klanten wel op mij te wachten of ben ik wel goed genoeg.

De angst  is vaak sterker dan het verlangen om de regie te hebben over het leven wat je echt wilt, die vrijheid van ondernemer zijn, financieel onafhankelijk zijn, onder je eigen voorwaarden werken en zo je passie leven en er ook nog eens goed mee verdienen.

Angst is zo’n slechte raadgever. Het houd je zo bij je doelen vandaan. Er gebeurt dan niets en zo verandert er ook helemaal niets aan de situatie.

Het mooie en bizarre van angst is dat juist daar je groei zit! Het geeft je inzicht en het krikt je eigenwaarde op. Het niet aangaan verlamt en neemt je eigenwaarde weg.

Ik heb ervaren dat het mislukken van iets minder pijnlijk is  dan dat ik iets niet doe!

De afgelopen 4 jaar ben ik flink uit m’n comfortzone gegaan en dat was nodig om een succesvolle bedrijf op te bouwen.  Ik heb geleerd wat de waarde is die ik bied en hoe ik er voor heb gezorgd dat ik niet meer ondergewaardeerd en onderbetaald wordt.

 

Andere lessen die ik heb geleerd zijn:

  • Durf te falen, anders leg je de lat misschien niet hoog genoeg.
  • Nooit opgeven.
  • Niet schrikken van afwijzing.
  • Analyseer waar het verkeerd ging en leer van je fouten.
  • Gun niet alleen jezelf maar ook anderen de ruimte om te mislukken, anders durft niemand meer nieuwe initiatieven te bedenken.

 

Door te kiezen voor groei verandert er veel! En daar zit de doorbraak!

 


Echter de cruciale voorwaarde om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen is dat je 100% commitment nodig hebt van jezelf en voor 100% staat achter je ondernemerschap!

 

Afgelopen week rondde ik het laatste 6-maandenprogramma af met 10 ambitieuze vrouwelijke ondernemers waarvan er 5 Image Consultant zijn, 2 daarvan worden begin juni gecertificeerd!

 

Prachtige processen doorliepen deze 10 vakvrouwen tijdens het opbouwen van een succesvol bedrijf. Met mooie resultaten en inzichten voor het leven! Geweldig vind ik het om te zien hoe ze allemaal anders zijn gaan kijken naar de waarden van hun vak en echte ondernemers aan het worden zijn! Dat ze veel meer hun waarden zijn gaan zien en inmiddels andere prijzen durven te vragen.

 

Zij gingen je voor en ik ben heel benieuwd of jij ook die ambitie hebt om door te breken met je bedrijf? Herken je die angsten, waardoor je je groei saboteert, voel je de echte ondernemer in jou en wil je niets liever dan met veel meer voldoening en energie je bedrijf opbouwen, leren hoe je dat doet en ook nog eens goed verdienen?

 

Op 8 en 9 juni  a.s. start de nieuwe jaargroep Succes Trek Je Aan en er is nog plaats! Heb jij interesse? Geef je dan direct op voor een geheel vrijblijvend gesprek zodat we samen kunnen bekijken of dit programma bij jou en je ambitie past om verder te groeien als ondernemer.

 

Je kunt je geheel vrijblijvende gesprek aanvragen via deze link.

 

Tot snel!

 

 

 

 

 

2 comments on “Hoe je van doorsnee Image Consultant een succesvolle ondernemer wordt

Reply

Wat ben je toch een vakvrouw, alles klopt van A tot Z, krachtig, helder, open, weet de juiste snaar te raken. Kijk altijd weer uit naar je nieuwsbrief en blog met tips en events om te groeien. Je bedrijfsnaam says it all: Succes trek je aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *