Gun jij jezelf een coach

Gun jij jezelf een coach?

Een blije coachee Petra Doelen en een blije coach 😀. Van de week deden we de coaching bij Petra in haar nieuwe werkruimte. Ze bedankte me voor het mooie traject waarbij ik met haar meeliep afgelopen jaar.

En zei: ‘Ik kan iedereen een coach aanraden in tijden waarin je wilt veranderen. Net dat zetje in de rug, andere mindsets, helpt enorm’. Het werd een ontdekkingsreis die haar heel veel kleur en zichtbaarheid gaf vertelde ze, maar vooral ook Lef! Lef om op haar intuïtie te vertrouwen. Dat haar business daardoor enorm is gegroeid is een logisch gevolg. 

  

Carrièrestap

En dan professional Inez. Ze had weer een carrièrestap gemaakt en werd redacteur bij een landelijk dagblad. Ze volgde een workshop bij me en zei ‘dit had ik veel eerder moeten doen’. In al die jaren van gaan voor haar carrière én voor haar gezin had ze te weinig aandacht besteed aan haar uiterlijke presentatie. Inmiddels was ze 48 en best wel onzeker geworden over haar veranderende lichaam en haar manier van kleden. En ondertussen gaf haar puberdochter haar regelmatig snoeiharde feedback, wat niet meewerkte voor haar zelfvertrouwen.

Nu was het tijd voor Inez. Ze ging bij me aan de slag en ging van onbewust onbekwaam, naar bewust bekwaam in jezelf presenteren. 

  

Powervrouwen

Wat ik zo mooi vind om te zien is dat deze powervrouwen de stap naar coaching durfden te zetten. En het ook écht aangingen. De beste versie van jezelf worden. Van goed, naar beter, naar best. Niet in de comfortzone blijven hangen want daar zit niet je groei. Verder willen, een volgende stap, een next level. Hoe je het ook wilt noemen. En jezelf daarbij een coach gunnen die meeloopt en je stretcht en steunt. 

  

Life-changing

Toen ik mezelf een coach gunde 😉 was dat life-changing. 
Ik dacht heel lang; ik kan het allemaal zelf wel, ik doe het zelf wel. En het lukte ook best wel. Maar met best wel veel geploeter en hard werken omdat ik het vaak op wilskracht deed. Ik heb me vaak alleen gevoeld daardoor en dat maakte het best wel zwaar. Toen ik eenmaal besloot om mezelf een heel goede coach te gunnen voelde ik me voor het eerst ook echt gesteund. Ik voelde dat ik meters buiten m’n comfortzone kon maken en zo enorm groeide zowel persoonlijk als met m’n bedrijf. Het grootste inzicht was toch wel dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen. Ik mag om hulp vragen, ik mag mezelf laten ondersteunen. Dat is geen zwaktebod (mindset die ik van vroeger mee heb gekregen ;). Het maakt je enorm krachtig wanneer je je kwetsbaar durft op te stellen en hulp durft te vragen. De groei die ik toen doormaakte was amazing 😉. En dat gun ik jou ook! 

  

Regie nemen

Of je nu professional, CEO, directeur of ondernemer bent iedereen kan een coach gebruiken. Zeker in tijden waarin je merkt dat er veel meer in je zit dan er nu uitkomt en je dit heel graag wilt veranderen. Misschien is dit wel hét moment nu alles weer wat meer in beweging komt! Ik merk het aan mezelf en ik zie het bij m’n klanten. Ze willen verder! Het is voor velen nu hoog tijd om de regie te gaan nemen en stappen te zetten! 
 
Denk jij weleens serieus na over je laten coachen omdat je verder wilt groeien? Misschien vind je het dan wel heel fijn als ik een tijd met je meeloop op jouw eigen pad. En om als een steun in de rug te zijn en als stok achter de deur.    

Voel je je aangesproken en aangetrokken? Bel me op (06) 13708867 of mail even naar astrid@succestrekjeaan.nl. Ik luister graag en denk met je mee. 

Op jouw groei!

2 comments on “Gun jij jezelf een coach?

Reply

Interessant om te lezen hoe een coach iemand kan helpen groeien, van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam! Ik overweeg om voor mijzelf ook een coach in te schakelen, ik zou namelijk erg graag coachingsvaardigheden leren om mijn werknemers beter te kunnen ondersteunen in hun werk. Ik heb wel enige basiskennis, maar bekwaam ben ik nu zeker niet. Ik ga me hier eens verder in verdiepen!

    Astrid Mast Post author
    Reply

    Hi Emma, wat leuk jouw bericht over coaching. En goed om eerst bij jezelf eens te ontdekken hoe coaching werkt. Wellicht dat ik iets voor je kan betekenen. We kunnen altijd een keer kennismaken. Laat maar weten of dit interessant is voor je. Stijlvolle groet, Astrid | Succes Trek Je Aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *