geld uitgeven ondernemers | succes trek je aan

Geld uitgeven aan mezelf, te spannend.

Investeren in je bedrijf gaat verder dan een mooie werkplek, een goede website, een nieuw logo of een team.

Het gaat ook en vooral over je eigen presentatie en positionering. Als ondernemer heb je niet een bedrijf. Je BENT je bedrijf. Dat vraagt om investeringen in jezelf om succesvol zichtbaar te zijn in business.

Succes aantrekken

Zie je kleding daarom als bedrijfskapitaal. En laat daarmee zien dat jij de expert bent in jouw vak.

Veel vrouwen vinden het lastig te investeren in zichzelf omdat ze denken dat ze hun gezin tekort doen. Een nieuwe cursus volgen of een bijscholing dat gaat nog wel. Dat is thuis wel uit te leggen 😉 Maar echt investeren in jezelf en tijd en aandacht besteden aan je uiterlijke presentatie is een lastige. Terwijl hoe meer je investeert in jezelf hoe meer je gezin en omgeving de vruchten ervan plukt omdat je groeit en bloeit.

Wat trek ik aan?

Onlangs schreef Danielle dit: ‘Ik zag je profiel voorbijkomen en ik dacht… Wie weet wat ik aantrek?‘ 

We mailden even over en weer en ik vroeg haar: Wat vind je lastig qua uiterlijke presentatie?

Tja, waar zal ik beginnen? Ik zit in een mooie groeifase van mijn bedrijf. En dat betekent ook stap voor stap meer in het licht gaan staan. Dat maakt dat ik bewustere keuzes moet maken. Toen ik jouw bedrijfsnaam zag dacht ik ja, alles moet meewerken.   

Daarbij zal ik je ook meteen aangeven dat ik het lastig vind om de tijd voor deze afspraak te maken. Waarom? Omdat het gaat om iets puur voor mijzelf. Zo bijzonder om met jou een pad in te gaan waardoor ik dus geld ga uitgeven aan mezelf.
Grappig hè? Dan is er wel die eerste aanzet tot contact en daarna vind ik het te spannend.   

Maar is deze overtuiging waar? Dat ze puur alleen geld uitgeeft aan zichzelf?

Het gaat verder dan een paar nieuwe outfits scoren

Het resultaat van zo’n investering in jezelf gaat veel verder. Het gaat over investeren in je bedrijfsresultaat. Hoe je jezelf presenteert als je je bedrijf vertegenwoordigt. Hoe je je expertstatus, ‘je waarden’ verzilvert en laat zien. Hoe je een congruent beeld neerzet van jezelf zodat klanten jouw waarden zie en daar ook graag een hoge prijs voor betalen. Omdat ze in jouw expertise geloven. En omdat hun problemen verdwijnen en ze het allerbeste resultaat behalen.

Jezelf krachtig en mooi voelen heeft in positieve zin ook invloed op je bedrijfsresultaat. Het geeft zelfvertrouwen, zichtbaarheid, vertrouwen en geloven in jezelf. Het betekent ook goed voor jezelf zorgen, ruimte innemen, plezier maken. Dat geeft energie en maakt alles zakelijk lichter! Daarnaast krikt het je eigenwaarde op en dat heeft direct invloed op je naaste omgeving, op je klanten en op je gezondheid. En zo verdubbel je je impact en je omzet.

Danielle is niet de enige die het lastig vind te investeren in zichzelf.

Investeer in jezelf zodat je verder groeit

Een tijdje geleden werkte ik met een ondernemer die hetzelfde dilemma had. Zij besloot toch ook te investeren in zichzelf.  

In het intakegesprek zei ze: Mijn man geeft met gemak 10.000 euro uit aan z’n hobby, een Harley. Puur voor in zijn vrije tijd. En ik als ondernemer loop maar te tutten of ik een investering van 2.000 euro voor mezelf zal doen. Terwijl ik het zakelijk gezien zo nodig heb. Ik wil af van al dat getob en getwijfel over mijn uiterlijke presentatie. Ik wil me mooi en krachtig voelen, power uitstralen. En ik ben ervan overtuigd dat ik de investering zo terugverdien.  

That’s the spirit! En dat is succesvol ondernemen, investeren in jezelf zodat je verder groeit met je bedrijf.

 Boost jezelf en je business en verdien uitstekend! Dat is waar ik met mijn klanten aan werk.

Ook Simone ondervindt het aan den lijve. Ze is zo’n ideale klanten van me. Je gooit er een kwartje in… Iedere verandering die ze doorvoert, levert haar direct meer voldoening en meer tijd op en de allerleukste klanten. Geen uurtje factuurtje meer maar iedere maand een omzetstijging omdat ze stappen zet, in actie komt en mindsets van overvloed heeft toegepast.

Voordat ze JA zei om mee te doen aan het programma ‘In de Lead’, hikte ze enorm tegen de investering van 15K aan. Ze zag de waarde wel, maar vond het gewoon veel geld. Ze was bang dat ze het niet snel zou kunnen terugverdienen. Die gedachte vond ik heel logisch. Denken dat je een investering niet snel terugverdient kom ik bij veel ‘uurtje-factuurtje’ ondernemers tegen. Ze lopen namelijk vast in hun tijd waardoor ze niet kunnen opschalen. En daardoor kunnen zie niet verder groeien.

Omzet verdubbelen door opschalen

Simone waagde de sprong, investeerde en veranderde o.a. van businessmodel waardoor ze haar diensten anders ging aanbieden. Ze leerde hoe ze zichzelf het beste kon presenteren. In een stijl die bij haar past. Waarmee ze haar professionaliteit laat zien en waar ze voor staat met haar bedrijf. In drie maanden tijd had ze haar investering al terugverdiend. En dat vind ik zo mooi om te zien!

Je eigen waarde verzilveren

Ze leerde haar ‘eigen waarde’ te bepalen door haar prijs af te stemmen op het resultaat dat haar klant behaalt. Ze is in een sneltreinvaart een high-end ondernemer geworden met de uitstraling die daarbij past. Ze leerde hoe ze kon opschalen waardoor haar omzet verdubbelde. Echter het allerbelangrijkste voor haar is dat ze voldoening, meer zelfvertrouwen en het plezier weer terug heeft in haar prachtige bedrijf.

Loop jij vast in investeren in jezelf en heb je de ambitie om verder te groeien?

Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek via astrid@succestrekjeaan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *