geld uitgeven ondernemers | succes trek je aan

Geld uitgeven puur aan mezelf? Dat vind ik té spannend.

‘Ik zag je profiel voorbijkomen en ik dacht… Wie weet wat ik aantrek?‘ schreef Danielle. 

We mailden even over en weer en ik vroeg haar: Zijn er dingen die je lastig vindt qua uiterlijke presentatie?

Tja, waar zal ik beginnen? Ik zit in een mooie groeifase van mijn bedrijf. En dat betekent ook stap voor stap meer in het licht gaan staan. Dat maakt dat ik bewustere keuzes moet maken. Toen ik jouw bedrijfsnaam zag dacht ik ja, alles moet meewerken.   

Daarbij zal ik je ook meteen aangeven dat ik het lastig vind om de tijd voor deze afspraak te maken. Waarom? Omdat het gaat om iets puur voor mijzelf. Zo bijzonder om met jou een pad in te gaan waardoor ik dus geld ga uitgeven aan mezelf.
Grappig hè? Dan is er wel die eerste aanzet tot contact en daarna vind ik het te spannend.   

Maar is deze overtuiging waar? Dat ze puur alleen geld uitgeeft aan zichzelf?

 

Het gaat verder dan een paar nieuwe outfits scoren

Het resultaat van zo’n investering in jezelf gaat veel verder dan alleen maar kennis over hoe je jezelf presenteert als je je bedrijf vertegenwoordigt. En veel verder dan een paar nieuwe outfits scoren waarin je jezelf krachtig en mooi voelt. Het geeft zelfvertrouwen, zichtbaarheid, vertrouwen en geloven in jezelf. Het betekent ook goed voor jezelf zorgen, ruimte innemen, plezier maken en dat geeft energie en maakt alles zakelijk lichter! Daarnaast krikt het je eigenwaarde op en dat heeft direct invloed op je naaste omgeving, op je klanten en op je gezondheid. En zo verdubbel je je impact en dat levert weer zoveel meer op.  

Danielle is niet de enige die het lastig vind te investeren in zichzelf. Veel vrouwelijke ondernemers vinden dit lastig en houden zich hierdoor onbewust ook kleiner. Dit is echt én typisch een vrouwending. Aandacht voor en tijd en geld in zichzelf investeren als hardwerkende ondernemer of CEO.

Terwijl ik  gelukkig ook de andere kant zie. Vrouwen die wel investeren, die zichzelf het beste gunnen, die begrijpen dat qualitytime en kiezen voor jezelf dé manier is om te groeien. Ik zie hoe ze groeien als ondernemer in ‘eigen’ waarde en leiderschap en hoe ze hun bedrijf hierdoor een boost geven.  

 

Investeer in jezelf zodat je verder groeit

Een tijdje geleden werkte ik met een ondernemer die hetzelfde dilemma had. Zij besloot wél te investeren in zichzelf.  

In het intakegesprek zei ze: Mijn man geeft met gemak 10.000 euro uit aan z’n hobby, een Harley. Puur voor in de vrije tijd. En ik als ondernemer loop maar te tutten of ik een investering van 2.000 euro voor mezelf zal doen. Terwijl ik het zakelijk gezien zo nodig heb. Ik wil af van al dat getob en getwijfel over mijn uiterlijke presentatie. Ik wil me mooi en krachtig voelen, power uitstralen. En ik ben ervan overtuigd dat ik de investering zo terugverdien.  

That’s the spirit! En dat is succesvol ondernemen, investeren in jezelf zodat je verder groeit. 

 

Vertrouw op je intuïtie

Zelf heb ik me lang schuldig gevoeld over geld uitgeven/investeren. Mijn moeder zei altijd, daar heeft Astrid geen last van. Ze vond dat ik veel te makkelijk met geld omging terwijl ik altijd geld had, nooit hoefde te lenen of tekort had. Al m’n ‘goed voor mezelf zorgen’ investeringen leverde mij zoveel op. Maar omdat zij dat tegen mij zei had ik er lange tijd, onbewust last van. Later zag ik pas dat ik haar spiegel was. Zij vond het lastig geld uit te geven en aandacht en tijd te besteden aan zichzelf.  

Aan geld kleven gewoon heel veel thema’s en zie daar maar eens los van te komen. 
Ik heb eraan gewerkt om mezelf vrij te maken van deze mindset (dat ik veel te makkelijk geld uitgeef). Wilde er geen last meer van hebben. Het hield me op de rem.
Gewoon doorgaan met investeren én heerlijk groeien want dat levert iedere investering weer op!  

Wat ik altijd bij iedere investering heb gedaan en nog steeds doe is op mijn intuïtie vertrouwen. Voelt het goed om hierin te investeren en is dit wat ik nodig heb? Dan komen de antwoorden vaak vanzelf.

 

Waanzinnige Shopping Experience

Binnenkort vertrek ik naar Antwerpen voor de 3e editie van de ‘Waanzinnige Shopping Experience’ met zulke fantastische ondernemers die allemaal investeren in zichzelf. Omdat ze zichzelf gewoon het beste gunnen, geïnspireerd en uitgedaagd willen worden over hun uitstraling als expert en wat zij met hun bedrijf écht willen uitdragen.  

Zij weten als geen ander dat qualitytime, kiezen voor jezelf en van tijd tot tijd afstand nemen van de dagelijkse hectiek dé manier is om te groeien. Ik voel me zo dankbaar en kan niet wachten.  

Zou jij dat ook willen en ben je toe aan je volgende stap? Mail me op astrid@succestrekjeaan.nl voor een geheel vrijblijvend gesprek zodat we samen bekijken en voelen wat bij jou past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *