door een bliksemflits getroffen

Door een bliksemflits was ze geraakt

Op YouTube kwam Elise een filmpje van mij op een podium tegen.  Ze was zo geraakt en mailde mij direct. Ze was al jarenlang een succesvolle ondernemer en stond op een kruispunt. Haar verlangen was zo groot om nog veel meer ruimte in te nemen als expert. Om nog dichter bij haarzelf te ondernemen, nog persoonlijker, nog meer kleur bekennen. Daar had ze hulp bij nodig. Naar buiten komen, nog professioneler, haar plek innemen, dé expert zijn, helemaal vanuit haar unieke identiteit. 

 


 

Haar groei stagneerde

Ze verkrampte en verstopte zich en schaamde zich voor haar grote verlangen. Haar groei stagneerde. Ze vond het zó eng. Dat is niet erg, maar wel heel spannend. Ze was bang, bang voor haar angsten. Daardoor had ze weinig regie over haar bedrijf en haarzelf.  

Binnen een uur hadden we een belafspraak. En binnen een dag was ze eruit. Ze wilde aan de slag met me. Echt gaan doen, in de actie. Ze heeft veel coaching gehad, is zelfbewust, maar moet nu alles implementeren. Businessmodel, sales, marketing, ze weet best wel veel. Maar echt het doen… Daar is zoveel moed voor nodig en daar heeft ze nu hulp bij gezocht. Ze is helemaal klaar voor haar nieuwe stap binnen haar bedrijf waarbij een nieuwe positionering en profilering nodig is en inmiddels zijn we gestart. Tijdens de live 2-daagse vorige week hebben we elkaar voor het eerst in het echt ontmoet! Het voelde alsof we elkaar al veel langer kende. 

 

Ze voelde dat ze dit moest doen

Ik vind het zo mooi om te zien dat ze haar intuïtie volgde. We kenden elkaar helemaal niet en toch was er direct die klik, een gevoel, een onderstroom waarin we elkaar ontmoetten in het gesprek. In alles voelde ik dat ik haar kon helpen. Zelf zei ze: ‘ik had zo’n sterk gevoel over dit traject, ik voelde zo dat ik dit moest doen’. Ondanks dat ze twijfelde over of ze het wel kon betalen en of het wel het goede moment was omdat ze nog een andere opleiding volgde.  

Wat nog mooier was, is dat vanaf het moment dat Elise ja zei om mee te doen, ze de ene na de andere aanvraag binnenkreeg. Helemaal passend bij de nieuwe weg die ze wilde inslaan met haar bedrijf!  

Kwam Elise toevallig op m’n pad? Nee, toeval bestaat niet. De timing klopte volledig. Haar mail kwam binnen en ik zat net achter mijn laptop. We reageerden snel op elkaar. We hadden dezelfde middag nog ruimte om te bellen, alles ‘klopte’. De cirkel was rond. En zo kan het dus gaan. 

 

Ondernemen vanuit je intuïtie

Ook ik sta in m’n 20-jarige ondernemerschap op bepaalde momenten op zo’n kruispunt. Vorig jaar stagneerde mijn groei en dat is heel ongemakkelijk. Tegelijkertijd ook een fantastische uitnodiging om te onderzoeken: wat wil ik nu echt, waar wil ik heen met mijn bedrijf. Dat is en blijft de kunst van het ondernemen. Meebewegen met de markt en daarbij heel dicht bij jezelf blijven.  

Ik ontdekte toen dat ik nog meer vanuit mijn intuïtie wilde ondernemen. Om hierop volledig te vertrouwen. En zo startte ikzelf in januari met een programma Intuïtief Zakendoen. Ik wil namelijk nog beter leren communiceren mét m’n intuïtie. En dat is een hele uitdaging, want in de snelheid van het leven en het ondernemen ben je snel geneigd om vanuit het hoofd te ondernemen. Terwijl er veel signalen voorbijkomen die je vervolgens mist, parkeert of negeert.  

 

Communiceren vanuit je intuïtie

Door veel te oefenen met het herkennen van de signalen heb ik inmiddels heel veel inzicht hoe het bij mij werkt. Zo kan ik zomaar kippenvel krijgen in gesprekken met klanten terwijl ik het helemaal niet koud heb. Nu weet ik dat dat het signaal is dat ik de kern van een probleem van een klant ‘te pakken’ heb of dat daar de oplossing voor de klant zit. Hoe mooi is dat!  

Door te leren communiceren met mijn intuïtie stroomt het aan alle kanten weer in mijn bedrijf en in mezelf. Én er komen geweldige nieuwe ondernemers op mijn pad zoals Elise die ook durft te vertrouwen op haar intuïtie.  Ondernemers die al een tijd onderweg zijn, die succes kennen, die soms stagneren, die verder willen groeien, die openstaan om nieuwe paden in te slaan. Ondernemers die vanuit hun diepe verlangen en hun bedrijfsmissie een drang hebben van betekenis te zijn voor de maatschappij.  

Ben jij ook zo’n passievolle ondernemer waarbij groei op dit moment uitblijft? Mail me gerust voor een gesprek via astrid@succestrekjaan.nl. Dan ga ik luisteren en voelen of ik je wellicht kan helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *