Dit is waar leiderschap mee begint

Leiderschap begint met leiding geven aan jezelf en jezelf vooral niet kleiner maken.. Want jezelf kleiner maken leidt direct tot energieverlies. En die heb je juist zo nodig als vrouwelijke ondernemer of professional. Zeker in deze tijd!

  

Energieverlies

Energieverlies gaat heel ongemerkt en leidt tot overprikkeling en vermoeidheid. Op de langere termijn krijg je steeds meer klachten en stiefel je zo naar een burn-out. Het is me zelf jarengeleden ook overkomen.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je jezelf niet kleiner maakt en geen energie verliest. Vrouwen hebben de neiging om in contact met anderen met minimaal 80% van hun aandacht steeds bij de ander te zijn. Je mist dan signalen die je eigen lichaam aan je doorgeeft.

Nu is inlevingsvermogen een prachtige eigenschap van veel vrouwen. Ik kan er ook wat van ;). Maar dat moet niet met je aan de haal gaan. En dat gevaar ligt op de loer bij veel vrouwen. Omdat we vaak bescheiden blijven, ons klein maken en vaak onvoldoende onderhandelen om op te komen voor onze eigen behoeften of inkomsten.

  

Uitdaging

Afgelopen half jaar is voor velen denk ik een grote uitdaging geweest. Met veel impact door ook de veranderde thuissituaties. En we zijn er nog lang niet met z’n allen.

Ook ik had er mee te dealen. Wat voor mij heel belangrijk was en nog steeds is, is m’n energieverdeling. Want met een gezin met pubers die hun eigen wensen en behoeftes hebben en steeds meer ruimte innemen, was het een uitdaging om vooral bij mezelf te blijven.

Ik volgde een jaar lang een mediumtraining gericht op ‘energie hoog houden’ (niets zweverigs aan trouwens) en leerde waar m’n eigen energie zat. En hoe ik daarbij kon blijven in plaats van m’n energie steeds maar weer weg te geven. Het bracht me zoveel inzichten dat ik nu direct kan schakelen en zorg dat ik bij én in m’n eigen energie blijf. En dat voelt zo krachtig!

  

Leiderschap

Ook hier ging het weer om leiding geven aan jezelf.  Dat is waar al het leiderschap mee begint. Jezelf de vrijheid geven je verder te ontwikkelen. En van daaruit neem je die kracht weer mee in relaties met anderen.

Ik wilde verder groeien ook in coronatijd. Dat vraagt om doorgroeien in persoonlijk leiderschap. De energie hooghouden en doen waar ik echt blij van wordt. Waar ik het verschil kan maken voor de maatschappij.

De uitdaging voor vrouwen is om patronen als jezelf kleiner maken en te bescheiden blijven om te buigen. Vrouwen mogen wat mij betreft veel meer hun plek innemen. Vol gaan staan voor wie ze zijn! Hun volle potentieel leven, met alles wat zij in zich dragen en dat vooral ook laten ZIEN!

Dat brengt de mannelijke en vrouwelijke energie in de vrouw in balans. Ik wil vrouwen ondersteunen om die plek in te nemen en te groeien in persoonlijk leiderschap. Vol zelfvertrouwen zichtbaarder worden.

  

Coachingstraject

In oktober heb ik weer plaats voor 2 coachingstrajecten van een half jaar. Ben jij al een tijdje aan het ondernemen en vind je het lastig door te groeien met je bedrijf? Omdat je zichtbaarder wilt worden, een boost nodig hebt in zelfvertrouwen of wilt leren meer de regie te nemen en te groeien in persoonlijk leiderschap?

Dan is een van die 2 plekken misschien wel interessant voor jou.

Schroom niet, je kunt nu bellen naar 06-13 70 88 67 of e-mail naar info@succestrekjeaan.nl.

We gaan eerst samen vrijblijvend in gesprek.

Op jouw groei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *