Dit briljante inzicht veranderde mijn leven!

Dit briljante inzicht veranderde mijn leven!

4 jaar geleden besloot ik alles te leren over high-end ondernemen. En met high-end ondernemen bedoel ik de hoogste waarde bieden aan je klant. Onder je eigen voorwaarden werken met de leukste klanten en op locaties werken waar jij het liefst bent, zodat je maximaal presteert en ook nog eens goed verdient.

Het werken met high-end klanten is voor mij het allerleukste aan ondernemen, omdat het mij dwingt het beste uit mezelf te halen. Om al mijn talenten maximaal in te zetten en al mijn waarden te bieden. Ik kan al mijn expertise, kennis en ervaringen van de afgelopen 20 jaar inzetten en delen, waardoor mijn klanten in zeer korte tijd veel betere resultaten boeken. Klanten investeren en daardoor kan ik zelf niet meer wegduiken en mezelf klein houden! Ik help mijn klanten voor 200%.

 

Tijdens het business event deelde ik een inzicht waar moed en lef voor nodig, als je echt je businessmodel wilt veranderen, omdat je te weinig klanten hebt of veel te weinig verdient.

 

 

Iets willen veranderen in je bedrijf is stap 1, het bedenken is stap 2 en het ook echt gaan doen is stap 3En laat stap 3 de meest moeilijke stap zijn! En waarom … omdat je het oude vertrouwde loslaat, uit je comfortzone stapt en niet weet wat het resultaat zal zijn van de veranderingen die je wilt. De praktijk wijst uit dat 9 van de 10 ondernemers de eerste 2 stappen met gemak zetten en de 3e laat zitten met het gevolg dat alles bij het oude blijft en er niets verandert. Om die 3e stap te gaan zetten is dus moed voor nodig.

Waar nog meer moed en doorzettingsvermogen voor nodig is, is het briljante inzicht dat ik opdeed nadat ik besloot mijn businessmodel te veranderen, om NEE te gaan verkopen! En dat is doodeng kan ik je vertellen EN noodzakelijk om te transformeren. Toen ik nee, ging verkopen, miste ik korte termijn omzet maar ik kreeg er tijd voor terug. En zo had ik veel meer tijd om te werken aan mijn bedrijf en aan mijn nieuwe programma en na een paar keer nee-zeggen kwamen ‘ineens’ die klanten op m’n pad waar ik het liefst mee wilde werken, die wilde investeren in zichzelf en hun bedrijf en het programma wilden.

Het universum test je gewoon uit! Hoe graag wil je die veranderingen? En zodra ik NEE ging verkopen liet ik zien dat ik écht anders wilde. Dat daar mijn hart naar uitgaat, dat ik mijn hoogste waarde kan bieden en kan werken onder mijn eigen voorwaarden. En zo vindt er een verandering plaats binnen je bedrijf en bouw je verder aan het bedrijf dat bij je past.

Vanaf het moment dat ik me ben gaan richten op high-end ondernemers ben ik dus NEE gaan verkopen aan klanten die een kort advies wilde. Korte kleine opdrachten zijn vaak heel arbeidsintensief en leveren relatief weinig op. Mijn businessmodel wankelde, ik kon niet opschalen. Het was een ‘stressverdienmodel’ want om goed te verdienen heb je heel veel klanten nodig en dat kost veel tijd en energie om die te vinden en die heb je vaak niet als je zo intensief individueel je klanten helpt.

Ik begeleid regelmatig zeer gedreven vakvrouwen, specialisten die moe zijn, omdat ze zoveel uren werken per week en veel te weinig verdienen. Dat houden ze vaak niet vol. Door keuzes te maken en te onderzoeken hoe ze hun aanbod anders kunnen doen, hun waarden kunnen bepalen en op een andere manier aan te bieden én zich anders te gaan kleden verandert er in korte tijd heel veel voor ze.

NEE zeggen tegen een klant. Een aantal jaar geleden kwam dat niet voor in mijn bedrijf, nu zie ik dat het me een enorme groei heeft opgeleverd. Dat ik het bedrijf heb wat ik wil, werk onder mijn voorwaarden en werk met de leukste klanten. Het geeft me zoveel meer voldoening en energie in mijn leven.

 

Durf nee te zeggen tegen je klant! Want als je dat doet verandert er ook daadwerkelijk iets in je bedrijf en het levert je enorm veel op.

 

Heb jij ook een (stress)businessmodel? Loop jij vast in je bedrijf? Werk je keihard in je prachtige bedrijf en verdien je veel te weinig? Of ben je niet zichtbaar genoeg en heb je daardoor te weinig klanten?

Dan nodig ik je van harte uit voor een Inspiratiegesprek en sparren we samen over welke essentiële stap nodig is om verder te groeien. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan direct hieronder aan voor een gesprek. Er zijn voor deze maand slechts 3 gesprekken beschikbaar dus wacht niet te lang. Ik spreek je graag.

 

Ja, ik meld me graag aan voor het Inspiratiegesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *