Dit boek is echt een aanrader!

Een geweldig boek dat ik onlangs las is ‘De Vaderfactor’. De invloed van je vader op je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Echt een aanrader voor ondernemers en professionals die verder willen groeien en weten dat vaders een zegen en tegelijkertijd een grote teleurstelling kunnen zijn.

  

Invloed

Ik geloof er heilig in dat de invloed van je vader een cruciale rol speelt in het succes wat je hebt in je werkbare leven.

Zelf heb ik inmiddels een hele (verwerkings) weg afgelegd 😉. Zo ben ik opgegroeid met een vader die de ‘tijdbom’ vaderschapsstijl had. Het was altijd de vraag met welke bui hij uit z’n werk kwam. Dat was natuurlijk verschrikkelijk maar hierdoor ben ik gezegend met uitstekende vaardigheden op sociaal gebied. En heb ik een goed ontwikkelde intuïtie om mensen te ‘lezen’ en te ‘zien’ welke thema’s er spelen bij ondernemers en professionals.

En het boek liet me inzien dat ik al veel thema’s ben aangegaan en zelfs ontgroeid ben. Ik snap nu nog meer waarom ik ondernemerscoach en imagestrateeg ben geworden.

  

Praktisch

Het boek neemt je heel praktisch mee in de vaderschaps- en hechtingsstijlen die er zijn waarin je je vader kunt herkennen. En je krijgt inzicht in de zeven meest voorkomende grote vaderfactorthema’s, persoonlijk en werk gerelateerd.

Een daarvan is het gebrek aan persoonlijke verantwoordelijkheid. De afwezigheid van persoonlijke verantwoordelijkheid is een groot onderschat probleem wat achter de meeste vastgelopen ondernemers of carrières zit.

  

Persoonlijke verantwoordelijkheid

Het nemen van verantwoordelijkheid en je leiderschap dus laten zien is juist nu zo hard nodig en onderscheid je! En meer verantwoordelijkheid nemen voor je daden is je angst en stress terugdringen. Het kan overweldigend zijn en tegelijkertijd heel bevrijdend werken, is mijn ervaring.

Persoonlijke verantwoordelijkheid voedt persoonlijke kracht. Hoe mooi is dat! Ga het daarom aan, het gaat je zoveel meer opleveren. Want zo groei je verder in het nemen van persoonlijk leiderschap én kom je los van patronen die bij je vader horen en niet van jou zijn.

Best wel makkelijker gezegd dan gedaan, denk je nu misschien.

Want op dit moment zijn zoveel ondernemers in twijfel. Zoeken houvast, duiken weg voor hun verantwoordelijkheid of zoeken begeleiding. Misschien ben je zelf ook wel zoekende en zou je dolgraag verder willen groeien. Dan is nu jouw kans om ervoor te gaan.

  

Persoonlijke coaching

In november heb ik namelijk weer 2 plaatsen beschikbaar voor persoonlijke coaching. Speciaal voor jou als je wilt groeien in succesvol ondernemerschap en het nemen van persoonlijk leiderschap.  Maar eerst verkennen we samen wat er speelt bij jou en of ik je verder kan helpen. Mail even naar info@succestrekjeaan.nl dan doen we snel een online bakkie.

Op jouw groei en zichtbaar leiderschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *