De do’s & don’ts qua styling bij online ondernemen

Door het coronavirus werken veel van ons thuis. Maar wat doet dat met onze outfits en onze professionele werkhouding? Onderscheid je je nog genoeg? Maak jij nog werk van je outfit voordat je in een Zoom-meeting zit, een skypeafspraak hebt, een webinar geeft of live op socialmedia gaat?

  

Kleurloos beeld

In de eerste coronaweek zag ik dat er massaal Zoomsessies werden georganiseerd. Ik volgde er een en kwam in beeld met zo’n 20 andere vrouwelijke ondernemers en professionals. En ik wist gewoon niet waar ik moest kijken. Zo kleurloos was het geheel, zo niet sprankelend, zo te veel sweatergehalte. Ik schrok ervan en dacht meteen, wat een kansen laat je hier liggen in professioneel zichtbaar zijn. Dit kan veel beter!

We zijn nu vooral geneigd om te kiezen voor huiselijke mode waar we onszelf heerlijk in kunnen verstoppen en veilig voelen.

Maar in crisistijd is het voor veel ondernemers noodzakelijk om vooral in kansen en mogelijkheden te blijven denken. En dan heb ik het nu met name over coaches, trainers, adviseurs en creatieve beroepen.
Dit is hét moment om werk te maken van je online-outfits. Er liggen zoveel kansen juist nu voor jou om jezelf te onderscheiden!

Kijk maar even in het korte filmpje wat beeld met je doet. En zo ben jij dus ook in beeld als je een meeting host.

  

  

Zakelijke dresscode

Omdat de zakelijke dresscode is weggevallen zijn we vrijer in de keuze van onze outfits. Dat lijkt hartstikke leuk. In de praktijk blijkt het lang zo makkelijk niet om comfort met leuke professionelere looks samen te laten gaan. Hoeveel vrouwen ik afgelopen jaren niet gesproken heb die niet weten welke stijl ze hebben. Of denken dat ze snel te overdressed zijn en zo hun manier van kleden aanpassen aan wat anderen vinden. Dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op om tot een professionele zoom-outfit te komen.

Daarnaast is het een feit dat kleding & kleur altijd communiceert! Zodra je online zichtbaar bent zend je in een miliseconde al een boodschap uit! Klopt dat beeld met waar jij voor staat als ambitieuze ondernemer. Laat je ermee genoeg jezelf en je professionaliteit zien.

In dit coronatijdperk is het de truc als je online gaat om vooral aan de bovenkant extra aandacht te besteden. Een TOPitems dus als top! Hoe vind je die!  En die mogen best wel vrolijk en kleurrijk zijn eventueel met een goede print. Zo ben je direct zichtbaar en onderscheid je je professioneel.
Juist in crisistijd slepen kleurrijke outfits ons er doorheen. En hoe fijn voor je deelnemers, klanten, collega’s om naar te kijken tijdens een video meeting.

  

Boodschap

Werk maken van je Zoom en Skype-outfits maakt ook dat je houding automatisch anders wordt, je gaat er namelijk echt van rechterop zitten. Daarnaast zend je ook de boodschap uit dat je aandacht en zorg besteedt aan jezelf en dus dat ook doet naar je klanten. Kies je voor kwaliteitskleding dan is de boodschap, ik lever kwaliteit. En last but not least het geeft een boost aan het zelfvertrouwen en die kun je best wel gebruiken in deze onzekere tijd.

Ben jij die ondernemer die in kansen en mogelijkheden denkt? Denk dan goed na over je outfits en zet ze bewust in. Zo vergroot je je online zichtbaarheid en onderscheid je je van de grote massa.

Heb je nu meer tijd over en stond een garderobe upgrade hoog op je prioriteitenlijst? Vind je het daarnaast lastig om je eigen stijl te (her) vinden omdat je persoonlijk en zakelijk  gegroeid bent? En zou je mijn hulp graag willen?

Dan is dit ook hét moment om in actie te komen.

In deze corona-tijd heb ik het VIPtraject Beter Kleden, Meer Verdienen opgesplitst in een deel direct thuis aan de slag met mij via ZOOM voor je kledingkast! De online STIJLtest en jouw persoonlijke bedrijfskompas samenstellen doen we ook via ZOOM zodat jij bewust bekwaam wordt in jezelf professioneel presenteren. Zowel in deze tijd online alswel na corona tijdens live-meetings. En dan is niet meer alleen het (boven) TOPstuk belangrijk, dan is de gehele outfit een MUST 😉 En die outfits gaan we samen shoppen. Na de twee online meetings doe ik voorwerk voor jou en selecteer in een van de mooiste modehuizen in het midden van het land een collectie voor je. Vervolgens gaan we samen een ochtend of middag aan het werk, we houden 1,5 meter afstand en hebben de winkel voor ons alleen.

Dit is jouw moment.

Mail me even voor een belafspraak, dan spreken en zien we elkaar binnenkort via ZOOM.

PS Mocht je je professionele outfits helemaal op orde hebben maar worstel je met je business? Doe dan mee met de online Doe Dag a.s. maandag 6 april. Dan gaan we samen aan de slag en beantwoord ik al je vragen over je business en over persoonlijke struggles die zich aandienen. Want geloof me heel veel ondernemers worden nu helemaal op zichzelf teruggeworpen. Dat vraagt moed, lef en vertrouwen in jezelf en durven te gaan kijken naar jezelf en werken aan persoonlijke ontwikkeling. Deze tijd vraagt zichtbaarheid in leiderschap en met alle uitdagingen die zich nu aandienen. Ik ben er voor je en help je graag verder!

Hoe doen we dat samen?
De online Doe Dag is een dag waarop we 3x een half uur samen online komen via ZOOM en aan het werk gaan met je eigen doelen voor die dag. Ik begeleid de dag en kijk en voel wat nodig is om extra in te brengen om deze samenwerkdag energiek en effectief met elkaar aan te gaan.

POWERVROUW, blijf jezelf ontplooien en trek jezelf niet terug, zeker NU niet!  Blijf jezelf overwinnen! En heb je meer hulp nodig, wil je meer 1:1 begeleiding dan kan dat natuurlijk ook! Bel me gerust op 06-13708867 of mail naar info@succestrekjeaan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *