De styling do’s & don’ts bij online ondernemen

Hybride werken is niet meer weg te denken in onze maatschappij. Maar wat doet dat met onze personal branding, onze outfits en onze professionele werkhouding? Onderscheid je je nog genoeg? Maak jij nog werk van je outfit voordat je je in een Teams of Zoom-meeting meldt, een webinar of masterclass geeft of live op social media gaat?

  

Kleurloos beeld

In de eerste coronaweek, ruim twee jaar geleden, zag ik dat er massaal online sessies werden georganiseerd. Ik volgde er een en kwam in beeld met zo’n 20 andere vrouwelijke ondernemers en professionals. En ik wist gewoon niet waar ik moest kijken. Zo kleurloos was het geheel, zo niet sprankelend, zo te veel sweatergehalte. Ik schrok ervan en dacht meteen, wat een kansen laat je hier liggen als professional. Dit kan veel beter!

Nog steeds zijn we nu vooral geneigd om te kiezen voor huiselijke, comfortabele mode waar we onszelf heerlijk in kunnen nestelen, verstoppen of veilig voelen.

Maar in deze tijden is het voor veel ondernemers noodzakelijk om vooral in kansen en mogelijkheden te blijven denken.
Dit is hét moment om werk te maken van je (online) outfits. Er liggen zoveel kansen juist nu voor jou om jezelf te onderscheiden!

Kijk even in het korte filmpje wat beeld met je doet. En zo ben jij dus ook in beeld als je een meeting host of een training online volgt.

  

Zakelijke dresscode

Omdat de zakelijke dresscode is weggevallen zijn we vrijer in de keuze van onze outfits. Dat lijkt hartstikke leuk. In de praktijk blijkt het lang zo makkelijk niet om comfort met professionelere looks samen te laten gaan. Hoeveel vrouwen ik afgelopen jaren niet gesproken heb die niet weten welke stijl ze hebben. Of denken dat ze snel te overdressed zijn en zo hun manier van kleden aanpassen aan wat anderen vinden. Dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op om tot professionele outfits te komen.

Daarnaast is het een feit dat kleding en kleur altijd communiceert! Zodra je (online) zichtbaar bent, zend je in een miliseconde al een boodschap uit! Klopt dat beeld met waar jij voor staat als ambitieuze ondernemer. Laat je ermee genoeg jezelf en je deskundigheid zien.

In dit digitale tijdperk is het de truc als je online gaat om vooral aan de bovenkant extra aandacht te besteden. Een TOPitem dus aan de bovenkant! En die mogen best wel vrolijk en kleurrijk zijn eventueel met een goede print. Zo ben je direct zichtbaar en onderscheid je je professioneel.
Juist in crisistijd slepen kleurrijke outfits ons er doorheen. En hoe fijn voor je deelnemers, klanten, collega’s om naar te kijken tijdens een video-meeting.

  

Boodschap

Werk maken van je outfits maakt ook dat je houding automatisch anders wordt, je gaat er namelijk echt rechterop van zitten. Daarnaast zend je ook de boodschap uit dat je aandacht en zorg besteedt aan jezelf en dus dat ook doet naar je klanten. Kies je voor kwaliteitskleding dan is de boodschap, ik lever kwaliteit. En last but not least het geeft een boost aan het zelfvertrouwen en die kun je best wel gebruiken in deze onzekere tijd.

Ben jij die ondernemer die in kansen en mogelijkheden denkt? Denk dan goed na over hoe je jezelf als onvergetelijke personal brand positioneert. Kies outfits die jouw branding onderstrepen en zet ze bewust in. Zo vergroot je je (online) zichtbaarheid en onderscheid je je van de grote massa.

Heb je nu meer tijd over en stond een garderobe upgrade hoog op je prioriteitenlijst? Vind je het daarnaast lastig om je eigen stijl te (her) vinden omdat je persoonlijk en zakelijk gegroeid bent? En zou je mijn hulp graag willen?

Dan is dit ook hét moment om in actie te komen.

Mail me even voor een geheel vrijblijvende belafspraak of een Barista-koffie uurtje met mij, dan spreken en zien we elkaar binnenkort.

Powervrouw, blijf jezelf ontplooien en werk aan het vormgeven van je personal branding, zeker NU!  Blijf jezelf overwinnen! En heb je meer hulp nodig, wil je meer 1:1 begeleiding dan kan dat natuurlijk ook! Bel me gerust op 06-13708867.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *