Ondernemersgen

Bezit jij het ondernemersgen?

Is ondernemen te leren of moet je aanleg hebben? In mijn vorige blog nam ik jullie al mee naar eigenschappen die je nodig hebt om als ondernemer succesvol te zijn en minimaal een modaal inkomen uit je bedrijf te halen. Succes heeft niets te maken met omvang en grootte, maar met wat je wilt bereiken en daar moet ondernemerschap ook over gaan.

Veel vrouwelijke ondernemers die een prachtig beroep uitoefenen verdienen veel te weinig. En dat komt vaak omdat ze keigoed zijn in hun vak maar moeite hebben met ondernemen.

Maar moet je dan aanleg hebben om succesvol te zijn of moet ondernemen aangeboren zijn?

 

Onderzoek door Prof. dr. Josette Dijkhuizen heeft uitgewezen dat het ondernemersgen niet bestaat. Genetische aanleg met betrekking tot persoonlijkheid is voor de helft bepaald, voor leiderschap is ongeveer 30% genetisch bepaald en voor prestatiegericht is circa 40% bepaald. Een groot gedeelte blijft over dat door de persoon zelf is te ontwikkelen. Haar conclusie, gebaseerd op de huidige onderzoeken, is dan ook dat ondernemerschap niet is aangeboren.

Jarenlang dacht men ook dat de omgeving van invloed was op het succes van een persoon. Inmiddels is vastgesteld dat de wijze waarop de persoon ermee omgaat de succesfactoren beïnvloeden.

Interessant om te weten is de ontwikkelbaarheid van competenties die nauw samenhangt met gedrag, overtuigingen, normen en waarden. Daarbij is de motivatie om te veranderen het allerbelangrijkste. Veel blokkades die een ondernemer ziet, zitten in de ondernemer zelf. En dan komt het er op aan. Gaan ze de uitdaging aan of blijven ze er bij weg.

 

Mijn ervaring is dat je het beste resultaat hebt om verder te groeien als ondernemer, door in de spiegel te kijken en de blokkade/belemmering aan te gaan.

 

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat twaalf competenties belangrijk zijn om succesvol te zijn: creativiteit, flexibiliteit, marktgerichtheid, prestatiegerichtheid, organisatievermogen, leiderschap, communicatief vermogen, zelfreflectie, strategisch inzicht, visie, durf en doorzettingsvermogen.

 

Voor een goed ondernemerschap is een hoge score op drie competenties onontbeerlijk.

  1. Wat wil je bereiken met je bedrijf, wat is je doel en hoe draag je dat uit? In de ondernemerswereld is 80% zzp’ers en is het uitermate belangrijk te weten wie jij bent en wat voor een positie jij wilt innemen met je bedrijf. Je onderscheidt je direct door je visie uit te dragen en die te laten zien in je outfits.
  2. Durf is noodzakelijk om in actie te komen, risico te nemen en in te spelen op de vraag van de markt.
  3. Doorzettingsvermogen is de derde competentie die niet mag ontbreken. Ondernemen gaat nooit vanzelf. Je moet flexibel zijn, tegenslagen kun je omzetten naar succes.

 

Om je dus te onderscheiden in je markt is een visie hebben noodzakelijk.

 

Mijn visie is dat vrouwelijke ondernemers veel succesvoller zijn wanneer ze zich professioneler kleden, succes trek je aan! Door zich zo te kleden dat geen klant om ze heen kan verdubbelt hun impact en omzet. Ze worden direct opgemerkt als deskundige en komen veel eerder in beeld bij hun ideale klanten. En dan helemaal in kleding die bij ze past, waar ze zich krachtig en mooi in voelen. Dat levert zoveel (zelf)vertrouwen op en dat komt weer ten goede aan de competentie ‘durf’!

Herken jij de top 3 van competenties (visie, durf en doorzettingsvermogen) en merk je dat jouw uiterlijke presentatie eigenlijk helemaal niet meer zo aansluit bij wie je bent en wat je wilt uitdragen met je bedrijf? Zou je liever vandaag dan morgen willen leren hoe je jouw professionaliteit uitdraagt en wat daar voor nodig is in je uiterlijke presentatie omdat je merkt dat je impact en omzet achterblijft terwijl je wel die enorme ondernemersdrive in je voelt?

 

Dan is de VIP-dag Beter Kleden, Meer Verdienen iets voor jou.

 

Je leert in 1 dag succesvolle outfits samen te stellen waarmee jij jezelf helemaal op de kaart zet.

Outfits die bij jou en je competenties passen, waarin jij je krachtig, mooi en zelfverzekerd voelt. Outfits die je professionaliteit en persoonlijke leiderschap uitdragen en die passen bij jouw bedrijf waardoor jij (nog meer) zakelijk succes behaalt.

Is dit jouw moment? Wacht dan niet langer en gun jezelf de tijd en de ruimte. Er zijn nog slechts 2 data (= 2 plaatsen) beschikbaar op dinsdag 20 juni en vrijdag 30 juni a.s. voor deze exclusieve individuele VIP-dag. Durf jij het aan?

 

Ja, ik wil die VIP-dag!

 

Bekijk het aanbod op deze pagina om je aan te melden voor de VIP-dag of om een geheel (vrijblijvend) gesprek met mij aan te vragen waarin we samen bekijken of deze VIP-dag bij je past.
Heb je vragen, voel je vrij en bel direct  naar 06-13708867 of mail naar info@succestrekjeaan.nl.

 

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *