Astrid Mast in Antwerpen

3 tips hoe je met één fotoshoot beeldmateriaal hebt voor een heel jaar

Heb jij dat ook? Dat als je foto’s van jezelf terugziet je altijd wel iets op of aan te merken hebt 😉 Als je het dan uitspreekt naar anderen zeggen ze: ‘waar heb je het over?’

Oké, ik zal milder worden voor mezelf. Een mooi moment nu de vakantie eraan komt en er veel foto’s gemaakt worden.

 

Met foto’s bouw je een relatie op met je toekomstige klanten

Tijdens de waanzinnige shoppingexperience in Antwerpen liet ik foto’s maken door een hele goede fotograaf. Ik was toe aan nieuwe bannerfoto’s op mijn site. Beeldmateriaal is zo belangrijk! Met foto’s bouw je al een relatie op met je toekomstige klanten. Ze zien je en herkennen je. Dat schept een band en geeft vertrouwen.

 

Renée Ruben en Astrid Mast
Renee Ruben, regisseur en fotograaf

En hoe gaaf is het dan om professionele foto’s te laten maken in Antwerpen waar ik zo graag werk met klanten.

Naast bannerfoto’s maakte Renee ook prachtige foto’s van mij aan het werk met klanten tijdens de shopping experience. Ik ben supertevreden over het resultaat en laat je graag meegenieten. Ben benieuwd wat je ervan vindt. Binnenkort staan ze allemaal op mijn site en ben ik met mijn beeldmateriaal weer helemaal branding proof.

Want door 1 professionele shoot heb ik beeldmateriaal voor een heel jaar. En niet alleen voor op mijn site, salespagina’s en banner. Maar ook voor in mijn e-zines, voor bij mijn blogs en voor op social media.

Dat vraagt wel om een hele goede voorbereiding.

3 superpraktische tips

 

TIP #1 Bedenk van tevoren wat je aantrekt.

Wat wil je uitdragen met je bedrijf, in welke kleuren, in wat voor stijl.

En welke kwaliteiten wil je laten zien.

Denk ook van tevoren na over wat voor een soort beelden je nodig hebt voor bij je blogs. En welke foto’s je nog nodig hebt voor op bepaalde pagina’s op je site of voor op social media.

Zelf wilde ik mijn shoot in een dress, supervrouwelijk. In het blauw. Blauw staat voor elegant, professioneel en voor communicatie. Gecombineerd met een mooie lange jas van een hoogwaardige kwaliteit waarmee ik uitdraag dat ik kwaliteit lever.

Daarnaast nam ik ook een kort frambose rood jasje mee en had ik mijn paarse pumps in de tas gedaan. Hierdoor heb ik veel afwisseling in beeldmateriaal in één shoot.

 

Astrid Mast - succes trek je aan

 

Merk je na deze eerste tip al dat je weinig aandacht besteedt aan je personal branding? En vind je het lastig jezelf professioneel te kleden en te bedenken wat je wilt uitdragen met je bedrijf en als ondernemer? Laat het me weten en vraag vrijblijvend een inspiratiegesprek met me aan deze zomer. In augustus heb ik plek voor 4 personen. Aanmelden via info@succestrekjeaan.nl

 

TIP #2 In welke omgeving wil je foto’s maken.

Is het binnen of buiten. En welke achtergrond past er dan bij?

Zelf merk ik dat als ik buiten een fotoshoot doe, ik veel losser ben. Deze keer in de stad Antwerpen. Zo stond ik midden op straat, voor leuke winkels en hadden we mooie beelden in de straten. De vorige keer deed ik de shoot bij het water. Deze locaties passen bij mij. Wat past er bij jou?

Astrid Mast - Succes Trek Je Aan

 

TIP #3 Maak een lijstje met voorwaarden waar jouw fotograaf aan moet voldoen.

Zoek vervolgens de fotograaf die bij je past. Waarbij jij je op je gemak voelt. Zodat lachen voor de camera niet een kunstmatige lach oplevert, maar een oprechte vrolijkheid omdat je plezier hebt samen.

Eén van de belangrijkste voorwaarden voor mij is dat een fotograaf het licht en mij kan ‘vangen’. Spelen met licht op foto’s vind ik het allermooiste wat er is in fotografie. En dan ‘gevangen’ worden door de fotograaf op het juiste moment.

Daarnaast ben ik van de details en ik kan je vertellen dat je dan heel veel dingen ziet 😉 Hoe fijn is het dan als je fotograaf ook van de details is. Je begrijpt elkaar direct. Alles moet kloppen en samen ga je voor het mooiste beeld.

Astrid Mast - Succes Trek Je Aan

 

Voor mij was het heerlijk dat mijn klanten ook wilden meewerken. Ook zij schuwen de camera niet meer en het levert hen nog meer zichtbaarheid op.

De fotograaf liep een uur samen mee en legde mij al werkend vast.

waanzinnige shopping experience antwerpen

Het was een feest om te doen

Kortom: Antwerpen was in alle opzichten een feest om te doen!

Het plezier straalde ervan af. En dat is zo fijn. Doen waar je een kei in bent als ondernemer. Dat geeft zoveel voldoening, vrijheid en energie. Dat gun ik iedere vrouwelijke ondernemer.

En als je merkt dat je klanten een paar weken later nog steeds aan het nagenieten zijn en mooie reacties teruggeven, kan ik alleen maar heel erg dankbaar zijn.

‘Nogmaals wil ik je bedanken voor de inspirerende shopdagen in Antwerpen. Ik heb ervan genoten en ook weer van jouw vakvrouwschap!’

In januari 2019 staat de volgende Waanzinnige Shoppingexperience Antwerpen gepland.

Wil jij er de volgende keer bij zijn? Mail dan direct even naar info@succestrekjeaan.nl voor een vrijblijvend gesprek. Er is nog 1 plaats beschikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *