Volg jij je hart?

De laatste tijd spreek ik ambitieuze vrouwen, 40-ers, met een prachtige baan en die toch diep van binnen voelen dat ze het liefst iets anders willen.

Zo ook Daniëlle. Ze is directeur van een bedrijf, ze heeft hart voor de zaak en voor de mensen die er werken. Ze is enthousiast en heeft humor en is een hele goede maatschappelijke samenwerker. Ze heeft het prima naar haar zin, een goed betaalde baan, ze kan doen en laten wat ze wil en toch knaagt er diep van binnen iets. Iets zegt haar dat ze een ondernemer is. En eigenlijk weet ze het ook al wel.

Ook spreek ik de laatste tijd regelmatig vrouwen die hun baan kwijtraken, die zelf willen omscholen, die op zoek zijn naar wat echt bij ze past en ik begrijp dat als geen ander.

De maatschappij is veranderd en er wordt steeds meer gedacht vanuit welzijn in plaats van welvaart en dat maakt dat ambitieuze vrouwen zich regelmatig afvragen; volg ik mijn hart? Doe ik echt dat werk dat bij mij past, waar ik energie van krijg, voel ik inspiratie en maakt het mij enthousiast. Dat zijn tekenen dat je op de goede weg zit.

Zelf heb ik die veranderingen ook doorgemaakt en ben ik mijn hart gaan volgen.

50402904_s

Toen ik op mijn 23e ging werken wist ik al heel snel dat in loondienst werken mij beperkte en benauwde. Op vaste tijden werken, een kantoorbaan van 9 tot 5. Als je jong bent is het een tijdje oké maar ik dacht, als ik ooit kinderen mag krijgen dan wil ik echt eigen baas zijn!  Ik had mezelf als doel gesteld dat ik rond m’n 30e concrete plannen zou hebben om een eigen bedrijf op te starten.

En zo geschiedde… Tijdens een zeilvakantie kreeg ik visioenen van vroeger. Dat ik als meisje altijd kleuren droeg, dat ik gefascineerd was door kleding als middel om jezelf, je eigenheid te laten zien op geheel ‘eigen’ wijze. Ook zag en voelde ik aan of de kleding ook echte paste en klopte bij iemand. Of het beeld dus congruent was met hoe iemand deed of was. Ik maakte graag kleding en kon dan tot in detail iets unieks creëren en daar werd ik dan weer blij van omdat ik mijn authenticiteit uitdroeg.

Deze zeilvakantie maakte voor mij alles helder en omdat ik ook graag andere mensen help, schoolde ik me om tot integraal imagecoach. Want naast kleur & stijladvies willen geven wilde ik ook de vertaalslag maken van binnen- naar buitenkant. Zo startte ik 19 jaar geleden mijn bedrijf.  Tot op de dag van vandaag ben ik zo blij dat ik mijn hart gevolgd heb en bepaalde keuzes gemaakt heb. Ik heb de leukste baan gecreëerd voor mezelf, help vrouwelijke ondernemers en leidinggevenden met zichzelf opvallend goed kleden, zodat ze verder kunnen groeien.

Dat succesvol high-endondernemen een vak apart is, is mij vanaf 2008 (de recessie trad in) duidelijk geworden. Excellente marketing is noodzakelijk om (nog) succesvoller te worden. Ik heb het geleerd van mijn business coach en geef mijn succesformule graag weer door.

Ik weet dat heel veel ambitieuze vrouwelijke ondernemers worstelen met het ondernemerschap.
Ze zijn op en top vakvrouw maar verdienen vaak te weinig, hebben te weinig klanten, weten niet waar ze moeten beginnen met marketing, presenteren zich te bescheiden, laten niet hun leiderschap en hun deskundigheid zien in hun outfits, waardoor ze niet genoeg zichtbaar zijn of niet serieus genomen worden.

Gelukkig kan het ook anders!

Herken je bij jezelf die stagnatie in groei? Heb je een prachtig bedrijf en heb je echt de ambitie om verder te groeien? Wil je je leiderschap veel meer uitdragen door jezelf opvallend goed te kleden en je te onderscheiden door high-end te ondernemen en weet je niet hoe je dat doet op jouw eigen wijze, helemaal authentiek en professioneel waardoor je succes naar je toehaalt en verder groeit? Wil je mijn succesformule leren met de Beter Kleden, Meer Verdienen methode?

Dan nodig ik je van harte uit voor een geheel vrijblijvend gesprek, we bekijken dan samen wat jij op dit moment nodig hebt. Welke essentiële stap zet jij als eerste om succes aan te trekken? Zodat geen klant meer om je heen kan en je  verder ontwikkelt en doorgroeit met je bedrijf en in je carrière.

JA, IK WIL GRAAG IN GESPREK!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *