Laat jij ook voldoende je leiderschap zien als je vanuit huis werkt?

Tiene Laurent (foto) van ZONEdertig interieurarchitecten had een prachtige top aan in het grijs, suèdelook. Daaroverheen een heerlijk vest, ze zat toch thuis te werken en had zichzelf ook niet opgemaakt. Ze vertelde wel dat ze eigenlijk in gesprek zou moeten met een architect waar ze mee samenwerkte. Een lastig zakelijk gesprek omdat ze wil dat ze vooraf betaald wordt bij aangenomen opdrachten. Ze stelde dit gesprek steeds uit, liep er al een tijd mee rond en dat had invloed op haarzelf en op haar werk. We kregen het over het vanuit huis werken. En de valkuil dat je dan geen werk maakt van je uiterlijke presentatie omdat je soms niemand ziet die dag.

Het heerlijke vesttiene zat haar eigenlijk in de weg. Te comfortabel, waardoor ze zakelijke gesprekken, onbewust, niet de prioriteit gaf en hierdoor bleef uitstellen waardoor het als een last op haar schouders bleef zitten. En dat voelde ze dag in dag uit!

Tiene heeft een prachtige garderobe opgebouwd. Dat heeft ze geleerd tijdens het programma Beter Kleden, Meer Verdienen. Er hangen prachtige jasjes in haar kast die allemaal bij haar mooie grijze top gecombineerd kunnen worden en waarin ze zichzelf super mooi voelt. Toen ze een jasje aantrok veranderde haar hele houding, voelde ze veel meer haar eigen daadkracht en ging vervolgens het gesprek aan en regelde ter plekke haar betalingsvoorwaarden met de architect.TIENEIMG_0178

Het gaat er daarom vooral om dat je jezelf, ook als je vanuit huis werkt, optimaal presenteert zodat je de regie pakt als ondernemer, volledig gaat staan in je ondernemerschap en zo verder groeit. Kleding is zo’n krachtig communicatiemiddel en helpt je datgene uit te dragen waar jij voor staat!

Zelf heb ik ook jaren last gehad van die onduidelijke scheidingslijn tussen werk en privé omdat ik ook vanuit huis werk. Het bleef vaak onduidelijk of ik aan het werk was als ik me iets te casual of te wollig had aangekleed.  Ik was bijvoorbeeld voor m’n kinderen dan niet duidelijk aan het werk en dat maakte dat ze me bleven roepen. Dan was ik aan de ene kant aan het werk en aan de andere kant thuis en beschikbaar voor m’n kinderen. En dat gaf zo’n verwarring en onrust en ging ten koste van de kwaliteit omdat ik alles niet voor 100% deed.

Hoe duidelijker je laat zien dat je aan het werk bent hoe professioneler je werkt en hoe serieuzer en geloofwaardiger je bent over je bedrijf.  Je neemt de regie, houdt focus en daardoor behaal je betere resultaten.

Het kan zijn dat je al een tijd merkt dat je toe bent aan het zetten van die essentiële stap naar ‘professioneler gekleed gaan’? Merk je dat je steeds bewuster wordt van de impact van je uiterlijke presentatie? En dat je veel kansen laat liggen omdat je jezelf niet ‘op en top’ presenteert als ondernemer waardoor je niet genoeg klanten aantrekt. Stagneert je groei omdat je niet weet hoe je jezelf optimaal presenteert in outfits die zo bij jou passen waardoor geen klant meer om je heen kan? Meld je dan aan voor een intakegesprek.

Let op: 17 maart start voor de allerlaatste keer het 4-maandenprogramma Beter Kleden, Meer Verdienen. En er zijn nog enkele plaatsen vrij! Is die plek voor jou? Wacht dan niet langer meer en geef je direct op voor een gesprek zodat we samen bekijken of dit programma geschikt is voor jou.

 

JA, IK WIL GRAAG IN GESPREK!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *