In een veel te korte jurk betrad ze het podium.

Onlangs was ik bij een presentatie van een vrouwelijke ondernemer.
Er gebeurde iets waardoor ik een flashback kreeg. Dit had zo’n impact dat haar verhaal niet tot mij doordrong.

Ik had een flashback

Het was een ervaring die ik als kind heel lang had verdrongen.

Ik herinner me mijn eerste jurk.  Een prachtige wijde jurk. Als ik rondjes draaide dan fladderde die om mij heen.
Ik was 11 en ging voor het eerst naar de disco met mijn scoutingmeidengroep. Naar de jongensgroep. Ik wilde heel graag in een jurk. Mijn moeder ging hem maken voor mij. Ik mocht zelf de stof uitzoeken. Het werd turquoise met fijne rode, gele en groene bloemetjes. Er kwam een hele mooie felrode fluwelen strik op. Mijn jurk was geweldig geworden! Ik was er super trots op en blij mee. En zo ging ik voor het eerst met mijn scoutingvriendinnen naar de disco.

Bij binnenkomst zag ik meteen dat mijn jurk niet gepast was De jongens liepen allemaal in hun oude spijkerbroek en sommige zelfs in hun scoutinguniform.

Schaamde me diep

Ik vond dat ik de plank volledig had misgeslagen, schaamde me diep voor mijn meisjesachtige jurk en heb die hele avond niet gedanst.  Ik voelde me zo ongemakkelijk en onzeker. Op dat moment kon ik wel door de grond zakken en was ik het liefst direct weer naar huis gegaan.  Hoe had ik het kunnen bedenken om in zo’n jurk te willen!

Mijn blijdschap over mijn jurk veranderde in ontzettend boos worden op mijn moeder omdat ze mij niet behoed had voor deze, in mijn ogen, gigantische ‘afgang’.  Ik zag niet meer dat ze zo lief was geweest een jurk voor me te maken. Waarom had ze niet kunnen bedenken dat dit niet de jurk was voor deze gelegenheid. Mijn feestjurk had ontzettend goed gepast op een bruiloft, maar niet op een stoere disco met allemaal jongens.

Ineens was ik weer terug in de zaal.

Een te korte jurk

… En in een veel te korte jurk betrad ze het podium. Het trapje naar het podium stond midden voor en toen ze haar rentree maakte, werd het zicht op haar dijen steeds groter…Geroezemoes in een zaal met 150 vrouwelijke ondernemers. Ik dacht bij mezelf, waarom heeft ze geen advies aan mij gevraagd? Hier had ik haar voor willen behoeden.

Met deze jurk ging de aandacht vooral uit naar haar benen in plaats van naar haar verhaal.

Haar verhaal kwam niet meer over door het simpele feit dat er iets afleidde in haar outfit. En dan gebeurt het meest erge wat je kunt bedenken. Dat je boodschap niet overkomt en dat je dus niet wordt gehoord. Terwijl dit het moment voor haar was om zich te profileren en presenteren als deskundige voor een zaal met 150 ondernemers, lees potentiële klanten!

En zo werkt het bij iedereen als er iets in je outfit afleidt of ‘niet klopt’. Dan krijgt jouw outfit, onbewust, continue de aandacht waardoor je toehoorders je boodschap niet ontvangen. Hierdoor mis je kansen.

In een milliseconde maak je die eerste indruk

Wetenschappelijk is aangetoond hoe het werkt in de hersenen. Die eerste indruk maak je binnen 7 seconden. Echter… In een milliseconde gebeurt er al iets in de hersenen waardoor er een signaal komt. Is het hier veilig, is het oké, of het wordt tijd om te vechten, te vluchten of te verstarren.

Het is dus van cruciaal belang dat jouw outfit helemaal perfect is! Dat geldt niet alleen voor op een podium, maar overal. Helemaal passend bij jou en de gelegenheid. Niets mag afleiden en het moet helemaal in harmonie zijn met wie je bent. Dan gaat je outfit voor je werken, komt je boodschap over en haal je je ideale klanten naar je toe. Dat is dus maatwerk! En dat valt te leren.

Wat had ik haar graag geholpen met haar outfit en haar behoed voor zo’n misser!

Jouw ultieme dress

Van veel vrouwelijke ondernemers hoor ik dat ze best wel vaker een jurk zouden willen dragen maar niet weten welke. En zo bijna geen jurk dragen of al veel jurken in de kast hebben en er vervolgens niet meer uitkomen omdat het geen toppers zijn. Omdat het model, de lengte, de kleur, de stof of de print niet ‘klopt’.

Herken je dit?

Zelf heb ik al heel jong ervaren hoe belangrijk het is dat je outfit perfect is afgestemd en hoe onzeker en belabberd je jezelf voelt als het niet zo is. En hoe fijn het is wanneer een ander je kan behoeden voor deze missers in je uiterlijke presentatie op de momenten die er zo toe doen!

Expertstatus en vrouwelijkheid uitdragen

Tot op de dag van vandaag is dit mijn drijfveer. Zoveel mogelijk ambitieuze vrouwelijke ondernemers en professionals te laten schitteren in hun outfits waarin ze zich krachtig en mooi voelen en onweerstaanbaar stralen. Hen te helpen met het laten zien van hun expertstatus én hun vrouwelijkheid waardoor ze versneld hun ideale klanten aantrekken en hun bedrijven laten groeien. En zo maken we met onze vrouwelijke energie samen de wereld mooier.

Zou je heel graag die perfecte dress willen hebben, waarmee je je vrouwelijkheid omarmt en direct je deskundigheid laat zien? In de goede kleur, perfecte vorm, goede lengte, mooie stof, fijne details en die perfecte print als je van prints houdt)?

De dress voor succes

In juni organiseer ik een speciale VIPdag Beter Kleden, Meer Verdienenhelemaal gericht op het vinden van jouw ultieme dress voor succes.  Hebben we het meteen over shapewear, beenmode en de schoen die je ermee combineert 😉

Heb je interesse, mail me dan nu op astrid@succestrekjeaan.nl Ik heb plaats voor 2 personen.

Op jouw uitstraling als expert,

Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *