Hoe Esther in 1 maand een omzet van € 12.000 behaalde!

Toen ik Esther een aantal maanden geleden voor het eerst sprak, had ze 2 bedrijven en deed ze veel freelance klussen voor reïntegratiebureaus. Ze begeleidde werkzoekenden en dat werden vaak lange trajecten, die altijd uitliepen en waarin ze vooral zelf druk was met rapportages schrijven. Dat kostte haar veel te veel tijd, ging ten koste van haar eigen bedrijven en daar was ze helemaal klaar mee. 

Ze zag heel scherp hoe ze het liefst wilde ondernemen en wat ze wilde, namelijk het helpen van hoogopgeleide hoogsensitieve vrouwen, die vastlopen in hun werk, met het creëren van werk dat écht bij hen past. Maar hoe doe je dat? Nu had ze cliënten die ze toegewezen kreeg voor loopbaantrajecten en daarvoor kreeg ze in ieder geval een vaste prijs. Deze financiële zekerheid maakte ook dat ze niet voor eigen bedrijf ging staan en zichzelf klein hield. Hierdoor bleef ze te versnipperd bezig en miste de focus in haar eigen bedrijf.

Ondertussen merkte ze ook dat ze toe was aan zichzelf meer laten zien, ook in haar kleding. Ze was inmiddels 34 jaar en het lukte niet om in haar eentje geschikte kleding te vinden die bij haar past en uitdraagt wie ze als ondernemer is. Ze gunde het zichzelf niet en nam er niet bewust de tijd voor. Ze had een paar leuke setjes en daar hield het mee op. 

Ook qua marketing wilde ze veel leren. Ze had al veel ontwikkeld vanuit haar niche maar ideale klanten miste en het werd allemaal wel heel ingewikkeld welke producten ze nu concreet ging aanbieden en hoe ze haar bedrijf goed op de kaart kon zetten. Er moest wat gebeuren en Esther besloot te investeren! Ze besloot mee te doen aan het 6-maandenprogramma Beter Kleden, Meer VerdienenEen investering die ze best spannend vond, want zou ze het snel kunnen terugverdienen?

Binnen 2 maanden had Esther haar investering dubbel en dwars terugverdiend! 

Door te leren hoe ze haar productaanbod kon vereenvoudigen ging er een wereld voor haar open. Ze hield focus op haar eigen bedrijf en bouwde de andere werkzaamheden af. Ze werkt nu met haar niche, waardoor ze heel doelgericht met een specifiek programma haar potentiële klanten aantrekt en heeft een heldere marketingboodschap in plaats van dat ze zich loopbaancoach noemt. Niemand die haar programmaprijzen meer vergelijkt met die van een loopbaancoach, waardoor de gesprekken echt gaan over de problemen waar zij haar klanten mee helpt.

Haar eerste webinar leverde een stroom aan intakegesprekken voor haar programma op. Later vertelde Esther dat ze had gevoeld dat de kleding die ze tijdens het webinar droeg zo enorm had bijgedragen aan haar expertstatus, waardoor er vertrouwen was en de intakegesprekken binnenstroomden. Voorheen droeg ze fletse kleuren en had ze geen idee welk contrast haar stond en haar professionaliteit ondersteunde. Nu ze dat geleerd had kon ze haar outfit bewust en exact afstemmen op het doel dat ze wilde behalen. En met resultaat! Ze startte haar eerste 6-maandenprogramma met maar liefst 9 deelnemers.

Esther is niet de enige gedreven ondernemer die heel veel ontwikkeld, waardoor ondernemen ingewikkeld is, focus houden een zware dobber wordt en doorbreken naar een hoger niveau van ondernemen een hele opgave blijft. 

Voor heel veel vrouwelijke ondernemers is het lastig focus te houden op het bedrijf dat ze liefst willen. Daarnaast vinden ze het moeilijk zichzelf optimaal te presenteren in outfits die bij ze passen en waarmee ze hun professionaliteit uitdragen. Maar ze zien wel de noodzaak in van gaan staan voor hun bedrijf en zo die klanten aantrekken die bij ze passen en waarmee ze het liefst werken. 

Gelukkig kan het ook heel anders en daar is Esther een prachtig voorbeeld van! Ze investeerde in zichzelf en dus ook in haar bedrijf en leerde zichzelf zo te kleden en excellente marketing en high-end ondernemerschap toe te passen, zodat geen klant meer om haar heen kan en haar omzet verdubbelde. 

Esther ervaart nu zo’n vrijheid in ondernemen. Met vlagen is het zo rustig om haar heen dat ze denkt, moet ik niet heel hard aan het werk?!

Denk je nu, dit wil ik ook dan kan dat!

Geef je hieronder op voor een gratis en geheel vrijblijvend inspiratiegesprek met mij. Dan bekijken we samen waar jij nu staat met je bedrijf en welke stap voor jou nodig is om tot een doorbraak te komen. 

 

Ja, ik wil graag het intakegesprek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *