Terrasje pakken

Een terrasje pakken? Daar heb ik echt geen tijd voor!

Een aantal jaar geleden was ik meer dan fulltime ondernemer. Ik was super druk met al mijn klanten die ik allemaal individueel begeleidde. Die ik van maatwerk voorzag, waardoor zij enorm groeide, een geweldig resultaat waar ik superblij mee ben, maar waarbij ik me vooral ook ondergewaardeerd voelde omdat ik veel te lage prijzen vroeg. En dat deed ik echt allemaal zelf!

Even een terrasje pakken tijdens ‘werktijd’ of tussendoor eens met vakantie gaan was er echt niet bij! Ik had het gewoon veel te druk met werken. Ik was allang blij als ik op tijd m’n kinderen van school kon halen en brengen, zodat ik me in ieder geval niet een ontaarde moeder voelde. Omdat ik zo druk was vergat ik gewoon zelf leuke dingen te doen en te genieten!

Mijn business coach opende 4 jaar geleden mijn ogen toen ik voor het eerst meedeed aan haar event ‘Minder werken, meer verdienen’.

Vanaf dat moment is mijn bedrijf in een stroomversnelling geraakt en heb ik geleerd dat een heerlijk leven vooral samenhangt met de keuzes die je zelf maakt. Keuzes waar je blij van wordt en die je niet ziet als een luxe maar als een absolute noodzaak.

 

Hoe fijn is het als je en een heerlijk leven hebt en succesvol bent!

 

Graag deel ik mijn 7 krachtige keuzes die hard werken en genieten in balans houden, waardoor ik een heerlijk leven heb:

 

 1. Veranderen van business model
  Neem je business model onder de loep. Ik ging van uurtje factuurtje naar programma’s aanbieden. Ik wilde niet iedereen meer helpen maar vooral die klanten waar mijn energie van gaat stromen en dat zijn die echte ambitieuze vrouwelijke ondernemers die zichzelf op de kaart willen hebben, die maximaal zichtbaar willen worden om succes aan te trekken en om groter te groeien.
  Door mijn business model te veranderen en hier de focus op te houden en constant door te gaan is mijn bedrijf 180 graden gedraaid. Deze keuze leverde mij op dat ik veel meer vrijheid heb en meer tijd overhoud en in die tijd kan ik heerlijk genieten.
 2. Succes aantrekken (letterlijk en figuurlijk)
  Toen ik besloot mezelf veel meer te laten zien merkte ik dat mijn styling niet meer paste bij wie ik ben. Ik ging veel meer mezelf stylen als professional en dat werd direct opgemerkt. Ik trek het succes aan, helemaal passend bij wie ik ben en wat ik wil uitdragen met mijn bedrijf. Ik weet natuurlijk als geen ander hoe je impact en inkomen verdubbelt door jezelf zo te kleden dat geen klant om je heen kan! Het is een voorwaarde om succesvol te zijn. Want wees eerlijk, een ondernemer in een wollen vest en een vale jeans oogt minder professioneel dan een ondernemer in een mooi jasje en een geklede, eigentijdse nette broek.
 3. Genieten
  En dan vooral genieten van de kleine dingen en dan ook nog eens heel dichtbij. Zo kan ik heerlijk in de tuin zitten en genieten van de bloemen, vogels, Hollandse luchten en de geur van alles wat bloeit. Genieten kan al zo dichtbij. Daar hoef ik eigenlijk mijn tuin niet voor uit. En dat genieten zorgt voor een enorme dankbaarheid die ik dan ervaar en daar krijg ik direct energie van.
  Dit jaar ben ik begonnen met een #dankbaarheidsschrift. Hier schrijf ik wekelijks in waar ik dankbaar voor ben. En als ik dan soms teruglees zie ik steeds weer dat het voor mij ook vooral gaat om de kleine dingen.
 4. Plan je vakantieplannen
  Mijn ervaring is dat als je niets plant er ook niets gebeurt. Want agenda’s lopen vol en voordat je met bijvoorbeeld je hele gezin op pad kan ben je een jaar verder. Door te plannen lukt het om met elkaar op vakantie te kunnen. Vorig jaar besloten we naast onze 4 weken zomervakantie op Ameland een vliegreis te boeken in de herfstvakantie naar Mallorca. Ik dacht toen; dat kan toch helemaal niet na 4 weken zomervakantie. Het kon prima, mijn bedrijf liep gewoon door en het was zo gaaf om te merken dat terwijl ik op vakantie was de ticketverkoop voor m’n event gewoon doorliep.
 5. Me-time
  Relaxen is voor mij noodzakelijk om in balans te blijven. Me-time maakt dat ik me kan opladen en vol energie weer aan het werk kan en dat is voor klanten heel aantrekkelijk. Het geeft me zo’n rust. Voor mij is spontaan naar de sauna gaan zo’n heerlijk moment. Het voelt vaak of dat ik een week met vakantie ben geweest. Iedere maand zorg ik ervoor dat ik mezelf die relaxtijd geef in de sauna. Daarnaast plan ik iedere 6 weken de schoonheidsspecialiste in en laat ik me iedere 6 weken verwennen met een heerlijke massage. Toppunt van Me-time!
 6. Vriendinnen-time
  En dan heerlijk uit eten of een terrasje pakken met vriendinnen. Ook al is het werk nooit af. Daar krijg ik zoveel energie van. De boel de boel laten en investeren in qualitytime met vriendinnen. Ik krijg altijd inspiratie door er op uit te gaan met vriendinnen en die inspiratie geeft me vaak vleugels, waardoor ik daarna bergen werk weer kan verzetten.
 7. Werk uitbesteden
  Niet alles meer zelf willen blijven doen in je bedrijf maar werk uitbesteden heeft me zoveel opgeleverd. Ondanks dat ik het in het begin doodeng vond is het een superkrachtig besluit geweest. Hoe fijn is het als je in je bedrijf meer tijd kunt vrijmaken voor de werkzaamheden waar je echt goed in bent, waar je energie van krijgt en waar je omzet door stijgt. Voorheen kostte bepaalde taken in mijn bedrijf me veel energie, denk alleen al aan het beheren van agenda, mailverkeer en alles om social media heen. Nu ik het laat doen kan ik ondertussen me nog meer richten op die werkzaamheden waar ik blij van word.

Heb ik je met m’n 7 krachtige keuzes kunnen inspireren? Ik ben heel nieuwsgierig wat voor jou werkt en waar jij energie van krijgt. Laat het me weten in een reactie onder deze blog, vind ik leuk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *