Hoe Mandy binnen 2 maanden weer sprankelde en zo nieuwe klanten binnenhaalde.

In haar nieuwe kobaltblauwe jurk sprankelde ze als nooit tevoren. Dat was een paar maanden geleden totaal anders.

Als thuiswerkende zzp’er was ze in 1 jaar haar ‘ik’ kwijt. Ze was druk met de opbouw van haar bedrijf en zich steeds meer aan het wegcijferen. Ze besteedde praktisch geen aandacht meer aan zichzelf want als virtueel assistent zag ze haar klanten toch niet. Dus waarom dan jezelf op en top aankleden.

Ondertussen was ze hard toe aan meer klanten en daar worstelde ze mee want daar had ze geen zicht op. Toen ik haar sprak was meedoen aan m’n programma Beter Kleden Meer Verdienen geen optie. Voorlopig wilde ze niet meer investeren. Eerst nieuwe klanten, zodat ze daardoor weer geld had om te investeren, zei haar verstand. Als ze er met vrienden of familie over sprak gaven ze haar stuk voor stuk terug dat ze er altijd zo leuk uitzag en dat ze het helemaal niet nodig had.

Toch knaagde er iets aan haar. Ze had wel degelijk hulp nodig omdat ze de ambitie heeft om verder te groeien met haar bedrijf, zichtbaarder te zijn, zich meer te onderscheiden, meer impact te hebben om zo meer ideale klanten aan te trekken.

Mandy is niet de enige ZZP’er. Heel veel zzp’ers verdienen te weinig en ambiëren financiële onafhankelijkheid. Om succesvol te worden moet je met je hoofd boven het maaiveld uitsteken anders ga je het als ondernemer niet redden. Op eenheidsworsten zit de markt niet te wachten.

Gelukkig kan het ook heel anders.

Eerst was Mandy’s situatie zo, zoals ze me schreef: “Nadat ik een jaar geleden mijn eigen bedrijf begonnen was en ik veelal vanuit huis werkte, keek ik op een ochtend in de spiegel en dacht, dit is ‘m niet meer. Ik was in 1 jaar tijd mijn ‘ik’ kwijt. De sprankelende persoonlijkheid die ik ben, had plaatsgemaakt voor grote dikke truien, jeans en ‘fiets haar’. Ondertussen verdiende ik te weinig. Dat moest anders!”

Nu ze terugkijkt op haar deelname in het programma is ze zo blij dat ze toch de stap heeft gezet. Dat ze mee is gaan doen. Ze vertelt:

Als ik nu naar de 1e foto kijk, gemaakt tijdens de eerste livedag word ik zo treurig van mezelf. De sprankeling ontbrak. Nu is die terug en hoe! Ik voel me zo goed. Het programma heeft me een positieve vibe opgeleverd, waardoor ik weer met meer zelfvertrouwen en kracht de wereld in stap.  Ik heb geleerd hoe ik mijn persoonlijke eigenschappen vertaal naar m’n kleding. Het geeft zoveel inzicht en houvast om de ambitieuze ondernemer in mij, ook tevoorschijn te laten komen. Helemaal uniek in wie ik ben, zodat ik dat ook uitstraal en het voor me gaat werken.

Sindsdien durf ik meer zichtbaar te zijn en ik heb er nieuwe opdrachten bij. Ideale klanten waarmee ik zo graag werk. Astrid heeft mij geholpen mijn sprankelende ‘ik’ weer tevoorschijn te krijgen. Met haar kennis en kunde heeft ze mij geleerd mijn beste zelf te zijn. Met de juiste kleding die uitstraalt wie ik ben, trek ik de juiste klanten aan en is mijn omzet sindsdien verdubbeld. Mijn bedrijf groeit verder en ik blijf investeren. Kortom, ik sprankel weer.

 

Een opvallend goede uiterlijke presentatie verdubbelt je omzet en dat is wat het Mandy heeft opgeleverd toen ze mee ging doen met het programma Beter Kleden, Meer Verdienen. Heb jij ook die ambitie om verder te groeien met je bedrijf en herken je je in de situatie van Mandy?

Dan nodig ik je van harte uit voor een geheel vrijblijvend gesprek. We bekijken samen wat jij op dit moment nodig hebt en welke essentiële stap jij als eerste zet om succes aan te trekken zodat geen klant meer om je heen kan en je doorgroeit met je bedrijf of in je carrière.

 

JA, IK WIL GRAAG IN GESPREK!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *